Planerar barn

ÄL men ingen mens

2019-12-13 22:49 #0 av: Svartram

Hej, jag tog ut min p-ring i Augusti och min mens har fortfarande inte kommit, men jag har två konstaterade ägglossningar under perioden, där jag både märkt tydligt på fiffi och tagit tester som visat på ägglossning. Men det har inte efterföljts av någon mens och gravtest som är negativa, 

Jag har läst att det inte går att ha ägglossning utan mens stämmer det? Skrev till kvinnokliniken och dem svarade mig bara att har du ägglossning så kommer det mens efter, men det gjorde ju inte det för mig och jag känner mig inte tagen på allvar. 

Känner mig så jävla vilsen och ensam i allt detta... 

Anmäl
2019-12-14 12:09 #1 av: Pawz

Tyvärr kan man inte säkert veta att man haft ÄL, tester osv ger bara en indikation på att ÄL är på gång men det garanterar inte att ett ägg verkligen släpper. Jag skulle tippa på att du inte haft ÄL eftersom du inte fått mens.

Anmäl
2019-12-14 12:48 #2 av: Parisigen

Som paws skrev ger testet bara utslag på att kroppen förbereder sig på att släppa ägg, det innebär inte att ägget faktiskt släpper. ÄL-flytningar är samma. Det är kroppens sätt att förbereda sig, men det måste inte innebära att ÄL sker. Tror också att du helt heller inte haft ägglossning denna cykel om mensen uteblivit.

Håller tummarna för att det kommer ingång snart

Anmäl
2019-12-14 20:31 #3 av: Devya

Precis som de övriga har skrivit så betyder det ju faktiskt inte att ett ägg har lyckats släppas.

Får du ingen mens så här du antingen inte haft ägglossning eller så är du gravid.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.