Allmänt om graviditet

Vad kan det bero på? Svälter jag?

2019-07-09 13:20 #0 av: Kanja_

Jag är i vecka 7 nu och jag mår inte så bra och jag behöver svar (om någon kan svara) och lite tips. Sen vecka 6 så har jag har haft ont i magsäcken och illamående varje dag (dagarna ut) och det börjar bli jobbigt. Magontet liknar väldigt mycket magontet man får när man har inte ätit på hela dagen då man typ svälter. Fråga en kompis om det och hon sa att det beror på att bebisen tar all näring, kan det stämma?? Det ända som jag vet hjälper är just att äta men då måste jag äta en hel portion, inte bara ett äpple. Nu i vecka 7 har jag ramlat över en till sak som gör det svårare att hjälpa mig själv och det är ingen matlust. Har älskat pasta hela mitt liv men nu vill jag inte ha något annat än kött eller hemmalagadepannkakor. Var på ultraljud och tog prover, allt såg bra ut.

Finns det någon som har vart med om samma? Vad beror det på? Finns det något sätt att få tillbaka matlusten?

Anmäl
2019-07-09 14:03 #1 av: Sindri

Ja, barnet tar den näring det behöver ur din kropp, och får du ett sug efter något, eller bara kan äta vissa saker så är det det du behöver. När jag väntade nr 1 mådde jag väldigt illa de första tre månaderna, och det enda jag ville ha var hamburgare - så vi blev stammisar på McDonalds.
Ät det du vill när du vill så du inte får näringsbrist. MVC håller koll  på dina värden.

En del tycker att ingefärste hjälper mot illamående. Jag åt Postafen en graviditet för att kunna existera, fråga din BM om det är ok.

Anmäl
2019-07-09 19:57 #2 av: mollyt

Fostret/barnet tar den näring som behöva. Det är väldigt vanligt att må illa och inte vara sugen på mat när man är gravid, framförallt de första månaderna.

Anmäl
2019-07-10 23:31 #3 av: DenLin

Om inte jag minns fel så tar dock inte fostret näring från mamman så tidigt i graviditeten, moderkakan har ju inte tagit över ännu, utan fostret får näring av gulesäcken de första veckorna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.