Off Topic

Är ÄL-tester helt blanka efter en förlossning?

2019-03-10 21:45 #0 av: mollyt

Jag födde mitt andra barn för snart 4 månader sedan. Jag har den senaste veckan haft som ägglossningssymptom med vääääldigt mycket flytningar, ibland så pass att det rinner och blivit blött i trosorna/mellan låren - även haft en förmiddag med magont.

Efter min förra förlossning tog det 7 månader innan mensen kom tillbaka.

Nu kom jag på att jag har ägglossningstester kvar hemma, så jag tog ett och fick negativt resultat men ändå att det blev ett andra rosa streck. Jag har ju tidigare testat medvetet runt ägglossning och då alltid fått ett svagt andra rosa streck som sedan ökat. MEN nu undrar jag - finns alltid det där andra rosa strecket där (eller är testerna ibland helt blanka om man är långt ifrån ägglossning) eller ska jag vara berädd på att det kanske på riktigt har varit en ägglossning eller är en på väg? Vad har ni för erfarenheter?

Vi vill inte ha ett tredje barn. Min man kommer sterilisera sig då vi annars har ett mycket aktivt sexliv och gärna skippar andra preventivmedel framöver.

Anmäl
2019-03-11 07:57 #1 av: teezan

Tror det är individuellt, men jag har alltid fått ett svagt andra streck oavsett var i cykeln jag befunnit mig.

Anmäl
2019-03-11 08:35 #2 av: mollyt

Tack för din input #1 Jag får kanske helt enkelt prova igen om 2 veckor och se om det fortfarande blir ett svagt streck? Eller när jag tänker efter... OM det skulle vara ägglossning så måste det väl innebära att det kommer mens också?

Anmäl
2019-03-11 19:23 #3 av: Aftonstjärna

Jag får också alltid ett svagt streck under hela cykeln, (som ditt på bilden), lika starka streck vid ÄL. Precis före mens kan det dock bli starkare.

Anmäl
2019-03-11 21:38 #4 av: mollyt

Tack #3 då försöker jag tänka att det här inte betyder något alls!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.