Livet efteråt

3 år senare

2018-12-11 20:40 #0 av: Zelmabus

Snart 3 år senare.
Nu började de närma sig, den dagen som var den värsta dagen jag kan minnas i mitt liv.
Alla minnen om det som hände börjar komma tillbaka, jag borde vara glad, snart jul och snart firar vi födelsedag.,.men nej.
Jag skulle kunna sätta mig ner och gråta, utan "anledning".

Hur lång tid tar det att komma över en jobbig förlossning?

(Bara för att förtydliga så lever barnet).

Anmäl
2018-12-11 21:51 #1 av: mollyt

Först och främst en jättestor kram! Nu har jag haft två bra förlossningar så jag kan inte svara på den frågan - men hag har gått i många års terapi av andra trauman.
Har du fått någon hjälp att bearbeta ditt trauma i samband med förlossningen?

Anmäl
2018-12-12 00:32 #2 av: Sarah

När jag blev gravid med andra barnet så bad jag om en remiss för samtal och förlossningsplanering. Då hade det gått drygt 2.5 år efter första förlossningen. Jag grät när jag bad om det, jag grät hela samtalet på specialistmödravården men sen släppte det. Jag blev tagen på allvar, vi gjorde en plan efter mina önskemål och jag blev erbjuden fler samtal men sa nej.
Andra förlossningen var jobbig, gjorde ondare men var snabbare och bättre. Men det blev ungefär som planen och efter några timmar hade jag släppt den. Samtidigt släppte jag första förlossningen helt.
Nu kan jag tänka mig att gå igenom det igen. Jag vill dock inte ha fler barn men det är inte längre förlossningar som är problemet, bara att jag inte vill ha fler barn.

Anmäl
2018-12-12 00:34 #3 av: Sarah

Och, jag grät då och då över första förlossningen ändå tills samtalet på specialistmödravården

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.