Känsliga situationer

Gravid.. Okänd pappa

2018-09-19 19:18 #0 av: serina

För ett tag sedan låg jag med en kille som jag mötte på en klubb då jag var väldigt alkoholpåverkad, så jag har alltså ett ganska vagt minne från den här kvällen/natten.
Jag har inte hans kontaktuppgifter, inte namn eller någonting. Minns knappt hur han såg ut. Jag har frågat en vän om hon såg oss tillsammans och vet vem denna person var, men hon har ingen aning. Min kompis har även hört med hennes bekanta som brukar vistas på klubben oftare än oss (första gången vi var där) ifall de vet något eller skulle kunna luska fram information åt oss, men det har inte heller hjälpt något.

Jag är nu alltså gravid till följd av detta one night stand och till min förvåning så känns det faktiskt jättebra, jag vill verkligen ha detta barn. Jag är inte alls rädd för att vara ensamstående mamma, tvärtom så tror jag att det skulle passa mig väldigt bra. Har själv vuxit upp med en ensamstående mamma vilket inte varit några konstigheter för mig, problemet är att jag är rädd för vad folk ska tycka om att jag självmant valt att behålla ett barn utan att veta vem fadern är. Jag är också rädd för vad barnet skulle tycka och tänka när det blir äldre och undrar hur jag och pappan möttes, eller hur jag ska svara på frågor om hur pappan var som person, och sådär.. Det känns ju också ganska taskigt att föda barnet utan att den här människan ens vet om det. Jag skulle inte tycka det vore roligt att ha skapat ett liv utan att veta om det och inte få ha kontakt med mitt barn. Så jag känner mig väldigt kluven. :(

Jag vet inte riktigt varför jag skriver här mer än att råd, tips, eller egna liknande erfarenheter skulle uppskattas väldigt mycket. Jag är nog ganska förvirrad just nu och har svårt för att tänka klart.

Anmäl
2018-09-19 19:37 #1 av: Vinternos

Har inga liknande erfarenheter att dela med mig av och tycker varken det ena eller andra. Annat än det du själv nämner ser jag vissa svårigheter i att du exempelvis inte känner till om fadern ifråga har ärftliga sjukdomar som kan passera vidare till barnet ifråga.

Anmäl
2018-09-19 20:02 #2 av: Tassen94

Du får nog försöka lyssna på dig själv och vad du vill i detta läget. Att göra abort för att du är rädd för vad folk ska tycka eller vad barnet ska tycka i framtiden känns som en abort att ångra om du egentligen gör det för andras skull. Försök tänka på vad DU vill, om DU är villig att ta ansvaret för ett barn själv med allt vad det innebär i framtiden. Om du vill det så behöver det inte bli ett problem :)

Anmäl
2018-09-19 20:29 #3 av: Caeli

Vill du ha barnet och är glad för din graviditet så är det klart att du ska behålla det. Vad andra människor tycker betyder så lite i längden. Och du väljer ju själv vad och hur mycket du ska berätta för din omgivning...

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-09-19 20:52 #4 av: Devya

Oki, vilken svår situation! Jag skulle absolut inte kunnat behålla barnet i en sådan situation. Det skulle kännas så fel att behålla barnet utan att pappan någonsin skulle få veta... Nu då jag själv är gravid så inser jag också att jag skulle inte orkat med att vara ensamstående då jag hade det så jobbigt i min första trimestern och klarade mig inte utan hjälp.. men det är jag det!

Du måste göra det som känns rätt för dig. Börja planera nu redan och undersöka hur du ska få allt att gå ihop om du vill behålla barnet. Allt är möjligt om man bara vill!

Anmäl
2018-09-22 09:40 #5 av: mollyt

Äsch, det är ju som att bli inseminerad med anonym donator tänker jag. Jag hade behållit och jag ville ha barn - du kan träffa en partner och dela föräldrarrollen med senare om du vill. Bara du är okej med att det kanske inte blir så och att du då får ta ansvaret själv.

Skit i vad andra tycker. Inte deras ensak. Däremot får du väl fundera på hur du ska förhålla dig till barnets frågor sen när barnet är äldre och undrar.

Anmäl
2018-09-22 14:12 #6 av: Sarah

Klart att du ska behålla om du vill ha barnet. Olyckliga omständigheter kanske, men inte tillräckligt för att ta bort ett önskat barn. Lycka till :)

Anmäl
2018-09-25 09:41 #7 av: Gaara

#5 Men en anonym donator vet att han är far till en massa barn och har donerat sperman frivilligt. 

Jag personligen hade inte kunnat behålla ett sånt barn, inte utan att fadern fått veta om det först. Det är ju en annan sak att bli gravid och lämnad för att man är det. Då har ju den andra föräldern gjort sitt val. Man är två om att skapa barn och jag tycker att mannen har rätt i att veta och därmed ta beslutet om han vill vara en del av barnets liv eller ej. Plus att han kanske inte vill bli pappa alls. Även om det är kvinnan som bär barnet och föder det så tycker jag att pappan också ska kunna säga till om saker. Man är som sagt två på att skapa barn.

Jag tycker det är helt upp till dig om du behåller eller ej men jag tycker att han måste informeras om detta. Nu förstår jag ju att det är svårt då du redan försökt få tag i honom. Du kanske får söka på facebook eller liknande? Du kan ju lägga ut en bild på dig själv där du efterlyser honom. Du behöver ju varken nämna barnet eller att ni hade sex men att du letar efter den kille du hade kontakt med på det stället det datumet. :)

Anmäl
2018-09-25 13:40 #8 av: Tassen94

#7 Sen har ju både kvinnan OCH mannen ett ansvar när man väljer att ha oskyddat sex, eller sex överhuvudtaget. Barn kan bli till oavsett skydd eller inte. Det är ju en chans man tar både som man och kvinna när man väljer att ha sexuella relationer. En man som absolut inte vill ha barn borde ta sitt ansvar och inte ha oskyddat sex. Jag tycker inte TS har någon skyldighet mot honom, han gjorde sitt val när han valde att vara med henne.

Anmäl
2018-09-25 14:06 #9 av: Thiah

Väljer du att inte skydda dig riskerar du en graviditet, så är det bara, oavsett kön.

TS, vill du behålla och känner att du kommer klara av det så kör hårt! :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.