Allmänt om graviditet

ni som blött innan vecka 12?

2018-08-19 19:24 #0 av: [diamondshoes]

Vill höra er som haft en eller flertal blödningar innan vecka 12 (kanske ni är gravida nu, eller en tidigare graviditet) skrivit inlägg innan men är i vecka 6 snart 7  (tror jag?) är osäker på exakt, och har haft blödningar fram och tillbaks hela graviditeten mestadels av dagarna inget alls men allt från brunt rosa till rödare.. är livrädd det ska bli helt rött på pappret. Vart hos gynekolog igen och ser inget jättekonstigt ut på ultraljudet, förutom att vi inte sett hjärtslag ännu men ser fosterstruktur (fetalpole) ska dit ännu en gång men känns som det är evigheter kvar. Skulle vilja höra av andra.

Anmäl
2018-08-19 19:40 #1 av: Missmagi

Att blöda tyder inte alltid på missfall men det är skit läskigt och man är ju hur orolig som helst av att se blodet på pappret och i trosorna. Jag blödde nu senast i v 7, lika mkt som en mens alltså fyllde en binda utan att det var nåt fel. Kärlen är så extremt känsliga och bara av att gå lite promenader kunde göra att jag blödde massor. Men här brevid mig ligger han och är snart 3 månader :) håller tummarna åt att de går bra o att hjärtat syns slå på vul!

Anmäl
2018-08-20 03:46 #2 av: Sparven88

När jag var gravid med första barnet blödde jag alltid efter att sambon och jag haft sex. Som missmagi säger så är kärlen väldigt känsliga.
För exakt ett år sen, då jag var gravid igen i.v 9 tror jag, vaknade jag en morgon av att jag blödde. Det var då som en riklig mens, med klumpar. Klarrött färskt blod. Fick sen bekräftat via vul att det var missfall.
Dock kände jag på mig redan tidigt i den graviditeten, att någon inte var som det skulle. Så ääven om jag blev jätteledsen blev jag inte så förvånad.
Men jag blev gravid igen direkt efter missfallet och nu ligger min 10 veckors dotter här och vill ha en skvätt mat till.
Vad jag försöker säga är att man vet aldrig vad en blödning beror på, det kan vara naturliga orsaker eller så är det ett missfall. Men man blir lika rädd varhe gång man blöder under en graviditet, för detär något som sitter så djupt rotat att graviditet och blödning inte hör ihop.
Men ibland (och faktiskt oftast skulle jag tro!) Är det normalt med blödningar under grav.

Anmäl
2018-08-20 06:05 #3 av: Thiah

Jag har blött med en del klumpar, med båda barnen runt samma veckor. Vet inte varför men allt har sen gått bra.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-08-20 10:02 #4 av: Devya

Jag blödde i vecka 5-7 ungefär. Det kom rosa och klarrött blod men inget va fel. Jag hade dessutom jätteont, som mensvärk. Senare i vecka 20 blödde jag igen och en hel del klarrött blod kom så att det fyllde upp ett trosskydd. Åkte in på en check up och allt var i sin ordning men ingen förklaring till varför jag blödde.

Anmäl
2018-08-22 23:01 #5 av: [diamondshoes]

tar gärna emot fler historier . tack ni som berättat.

Anmäl
2018-08-23 07:06 #6 av: Sarah

Blödde en del v6-8 den här gången. Tror att jag hostade sönder ngt där nere :p iaf i v38 nu.

Anmäl
2018-08-26 12:39 #7 av: Cronan

Jag blöder just nu väldigt mycket och har gjort det sen igår.  Är i v 6.

Åkte in till akuten igår men de kunde inte göra något utan måste kontakta gyn nu när det blir vardag. Jag är såå rädd!

Hur mycket har det blött för er som det ändå sett bra ut för? Klumpar? 

Anmäl
2018-08-26 22:23 #8 av: Anna_86

Jag blödde i vecka 8 och det visade sig va ett utomkvedshavandeskap.

Anmäl
2018-08-28 09:34 #9 av: [diamondshoes]

#7 Trodde dem det var ett missfall iallafall? dem måste ju haft en åsikt, kollade dem inte ultraljud? Du kanske inte var på en gynakut? har du ngnsin gjort ultraljud ännu? om du blöder väldigt mycket låter det mer som ett missfall tyvärr, små blödningar kan vara mer normalt men inte så mycket som du beskriver det som så länge. Speciellt när du säger mycket. Fast jag är ingen läkare har hört om folk som fått större blödningar sen var det inte ett missfall, men nu har du haft det ända sen igår. Men få inte panik avvakta och se om det avtar eller fortsätter lär det bli uppenbart om det är ett missfall på G eller inte. När du blöder mycket går det igenom en binda typ?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.