Andra trimestern

Svullna ben!

2018-08-01 07:56 #0 av: Devya

Är det någon annan som har väldigt svullns ben just nu? Jag blev totalt överraskad igår över vad som har hänt med mina ben.

Jag satt och åt och lade mins ben lite under stolen. Sen då jag skulle ta av byxorna såg jag en stor grop i mitt ben. 😆 Den försvann först efter tre timmar. Har sedan dess märkt att jag får lätt små gropar i benen. Ser jätteknasigt ut! Har aldrig varit med om något liknande. Antar att värmen inte riktigt är min vän.

Anmäl
2018-08-01 08:07 #1 av: Aleya

Men stödstrumpor är din vän. Så skaffa sådana. Bra oavsett om man är gravid eller ej

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2018-08-01 08:14 #2 av: Devya

#1 Ska införskaffa dem idag efter jobbet men jag ser inte fram emot att använda stödstrumpor plus byxor (ett måste på jobbet) då det är 40 grader varmt. 🙈

Anmäl
2018-08-01 08:23 #3 av: Tassen94

#2 Brukar finnas bra sommar-stödstrumpor i typ nylon osv! Jättetunna, kolla efter det :)

Anmäl
2018-08-01 08:31 #4 av: Devya

#2 Tack för tipset! Ska hålla utkik efter dem! :)

Det här va sen på morgonen så får se hur det blir om kvällarna. Vaknade mitt i natten och kände mig så svullen överallt! Även runt halsen så det va tungt att andas. Usch, så obehagligt! 🙈 Kan dock inte börja sätta stödstrumpor runt halsen 😆

Anmäl
2018-08-01 10:42 #5 av: oh-la

Det är jättevanligt som gravid och beror på en kombination av den ökade blod- och vätskevolymen i din kropp och att bebis och livmoder trycker på vener i ryggen. När återflöde till hjärtat inte funkar som vanlig börjar venerna läcka vätska. Resten står gravitationen för, så vattnet hamnar i benen :) Värmen gör det inte bättre. Groparna blir när du trycker undan vätska i vävnaden.

Jag hade precis samma när jag väntade dottern. Vägrade stödstrumpor tills min man (som jobbar i sjukvården) tog sin tumme och tryckte en stor grop i min vad. Tyckte det va så äckligt!
Dottern föddes i september så jag gick hela sommaren gravid i uniform precis som din med långbyxor så jag var verkligen inte sugen, men det var skönare att slippa svullna ben.

Anmäl
2018-08-01 11:53 #6 av: Thiah

Försök också ligga med benen högre upp precis hela tiden det bara går. Sov med kuddar så att fötterna är ovanför hjärtat liksom. :)

Det är skoj att vara gravid ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-08-01 14:49 #7 av: Devya

#5 Jo, jag läste något om det.

Nu måste jag bara klura ut vilken storlek jag behöver! På apoteket ville de att jag skulle ta mått på morgonen medans jag är i sängen.

#6 jag försökte men skitsvårt få jag sover på sidan. 🙈 Jag testade just och det bara knakade i knäna efteråt då jag måste ha dem lite böjda för att få det att fungera. Otroligt obehagligt omänskligt ljud kom från ens knäet. 🤣

Anmäl
2018-08-01 15:37 #8 av: Aleya

Kom också ihåg att mäta benen på morgonen så du får rätt storlek på strumporna

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.