Väntar barn

BF Januari 2019

2018-07-31 17:15 #0 av: Mulla

Hittar ingen tidigare tråd om detta men kanske finns.!
Jag är ”nygammal” här. Har två barn sen innan och vi väntar vårt 3dje 14/1-19. Fler som ska ha i Januari?
Släng in en magbild om ni känner för det. Jag har en 2v gammal ja bjuder på så länge! 😁

Anmäl
2018-07-31 19:52 #1 av: Livingthelife

Välkommen! Jag är också beräknad i Jan, men den 23e :)

Än så länge har vi allihopa hållt till i tråden "vi som väntar barn 2019", men det är nog på tiden att vi skapar oss en Jan tråd 😁

Jag har inte fått mig en mage än, mem väntar spänt på att den ska dyka upp!

Anmäl
2018-07-31 20:02 #2 av: Mulla

#1 tack.. ja känner mej större än nånsin. Har två flickor sen innan och det har synts tidigt då oxå, men inte såhär.. Nu får Jag kämpa för att de inte ska synas då vi inte berättat något ännu.! ☺️

Anmäl
2018-08-01 19:54 #3 av: Livingthelife

Man blir så less när man inte får berätta för folk i sin egna takt.. Nu har mamma sagt till syrrans vän (som vi umgås med) som förmodligen skvallrat till syrran att vi väntar barn 😔

Vi för övrigt har knappt någon kontakt med syrran då jon gjort sina val i livet.

Anmäl
2018-08-07 21:56 #4 av: poodlelicious

Skvallret går verkligen. Vi berättade bara för familjerna först och utgick från att det var safe men icke. Det har ”råkats” sägas. Jag tänker att om man absolut under inga omständigheter vill att det ska komma ut så får man helt enkelt låta bli att berätta. Även om det är lite tråkigt.

Anmäl
2018-12-04 17:12 #5 av: Flaeder

Hur går det för er? Bebisarna är snart här för sjutton! 🤪 Galet! Jag är i vecka 35 nu. Jag mår bra, men jag börjar bli lite less ska jag ärligt erkänna. Men det är en fantastisk känsla samtidigt, att bära sitt eget barn. ❤️

Anmäl
2018-12-04 20:37 #6 av: Livingthelife

Gick ner på 50 dagar till bf idag och förstår inte riktigt vart tiden tagit vägen 😱.
Var på föräldragrupp idag på mvc och jag var den som ska ha först utav oss 5 tjejer som var där.

Längtar så efter henne ❤️

Anmäl
2018-12-04 21:43 #7 av: Flaeder

Kul å höra! Jag valde att inte gå på någon föräldragrupp alls, pga. att min partner ej var intresserad av att deltaga. Kändes konstigt att gå ensam, så jag avstod. Men har fått massa nyttig information från andra källor och möten. :)

Jag har 38 dagar kvar, och bara 2 kontroller kvar hos barnmorskan innan bebisen kommer. Verkligen helt galet. Första barnet här, så det är ruggigt spännande! :)

Anmäl
2018-12-05 08:39 #8 av: Livingthelife

De var en tjej som kom själv och en annan som tog med sin mamma, annars hade vi andra med våra partners.
Jag kan inte direkt säga infomässigt att du missa något, hos oss sa de i stort sett samma saker som på föräldrautb på sjukhuset 😛

Ååååh! Jag har 3 möten inbokade kvar 😁 jag vet precis vad du menar, men samtidigt lite skrämmande ändå!

Anmäl
2018-12-12 19:06 #9 av: Flaeder

Jag gick på en förlossningsförberedande utbildning på kvinnokliniken och den var både lärolik och rolig att lyssna på. Den gav mig allt jag behöver veta känns det som! :)

Nu är det mindre än 1 månad kvar för mig, och jag börjar bli rätt så nervös faktiskt. Men jag hoppas ändå att han ska födas lite tidigare, för jag kan knappt vänta på honom längre. Känns så spännande med en liten bebis. 😍 Så ja e både superredo å lååååångt ifrån redo att föda barn haha. Blir man nånsin redo haha? Lite läskigt tycker jag.

Jag har svårt å andas vid det här laget. Är i vecka 36 nu, och han e fortfarande inte fixerad, så ja ska kollas en sista gång nästa vecka. Sen e de ledighetstider så ja får inga fler kontroller. :( Så dumt egentligen! Då går jag utan nån kontroll i 3 veckor ca. Känns lite sådär, såhär nära slutet av graviditeten.

Har ni också fått dumma glapp vad det gäller besökstider nu i december/januari?

Anmäl
2018-12-12 19:11 #10 av: Bjallstal

Har bf 30 januari, går till min vanliga bm efter jobb den 21 december och sedan tillbaka till specialist för ul första veckan i januari. Så för min del klaffar det bra över jul/nyår. Ska bara hålla ihop kroppen så jag kan jobba i alla fall året ut. Foglossningen börjar ge mig ett rent helvete efter 6 h på jobb. Har jag väl satt min i bilen sen(30 min pendling) så är det totalkört resten av kvällen

Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora...
Anmäl
2018-12-12 19:57 #11 av: Livingthelife

Jag har besök inbokat 21 dec, 4 jan och 18 jan. Så jag går utan besök i bara 2v egentligen 😊

#9 se till att få ett besök bokat tidigt jan!

Anmäl
2018-12-12 21:57 #12 av: Flaeder

Den enda tiden barnmorskan hade tid för mig i januari var 4 dagar efter BF. Känns inte jätteintressant att ses då, för Jag tror dessutom han e felberäknad. Jag tror han kommer ca 1 hel vecka tidigare, framförallt baserat på hur tidigt jag plussade. Man kan liksom inte plussa hur tidigt som helst. 😁

Anmäl
2018-12-13 09:54 #13 av: Livingthelife

Finns det ingen tid till hennes kollegor då? Tänker att ett besök så gör ju inget 😊

Vi får helt enkelt se när han blir bestämmer sig för att utforska världen utanför ☺️

Anmäl
2018-12-16 16:27 #14 av: Flaeder

Nej tyvärr blir det svårt. Min barnmorska, tillsammans med hennes 2 kollegor på mottagningen, täcker redan upp för den 4:e kollegan, som är tjänstledig. Så alla barnmorskorna delar på hennes patienter.

Idag gick min slempropp på morgonen och jag har ett ökat tryck i magen. Jag ska ringa min barnmorska imorgon och höra om hon har nått att säga som det, inför att vi ska ses sista gången på torsdag. Känns som att nått är på gång i kroppen iaf. :) Sjuuuukt spännande.

Anmäl
2018-12-16 18:35 #15 av: Livingthelife

Detta hittar jag på Google via region halland
"Slempropp

Slemproppen är en tjock och slemmig flytning med blodstrimmor. När slemproppen avgår är det ett tecken på att förlossningen börjar närma sig, men det kan dröja allt från några timmar till flera veckor. Du behöver inte ringa till förlossningen när slemproppen avgår."

Så antingen kommer han eller så dröjer det till efter nyår, förhoppningsvis så väntar han ett tag till 😁

Anmäl
2018-12-16 22:30 #16 av: Flaeder

Jag hoppas att han ska komma lite tidigare. Typ 37+0, dvs. på lördag kanske...hihi. Han är rent teoretiskt färdigbakad, så det hade inte varit något fara. Jag har nämligen det riktigt tungt nu, och varit vääääldigt rädd inför förlossningen. Men nu känner jag att tankarna kring förlossningen är lite lugnare och snällare. Jag e dock lite rädd att tankarna kring förlossningen ska bli skrämmande igen, om det hinner gå "för lång tid". Hoppas ni förstår vad jag menar. Givetvis hoppas jag han ska va stark och frisk och mogen för ankomst innan han kommer ut! :)

Anmäl
2018-12-17 08:53 #17 av: Livingthelife

Förstår precis vad du menar. Jag är själv nervös inför förlossningen än så länge, men efter jul/nyår lär de nog bli mer rädsla som kommer och går fram tills de sätter igång.

De ska ju finnas sätt att försöka "sätta igång" som du kan försöka, men jag tror de är mer slump att det drar igång samtidigt 😝

Anmäl
2018-12-17 13:49 #18 av: Flaeder

Jag tror inte på dem där sätta-igång-knepen dess värre. 😂 Och funkar det känns det som att man tyvärr valt en variant som är högst olämplig, som t.ex. att försöka göra en hinnsvepning på sig själv. (Jättedumt!)

Vet inte om samlagsknepet är en skröna dock... men det har ju hängt med i alla tider. Jag har hört att det finns nått ämne i mannens säd som kan trigga förlossningen. Kan ju stämma, med tanke på att många kvinnor får kraftigt ökad sexlust omkring den sista graviditets månaden. Många "märkliga" grejer under graviditeten fyller ju faktiskt en funktion. Det kan ju va "naturens sätt till igångsättning". :) Tids nog kommer iaf bebisen. Man e ju aldrig gravid i elva graviditetsmånader menar jag. 😂

Anmäl
2018-12-17 15:24 #19 av: Tassen94

#18 Jag har upptäckt att om jag tar på mina bröstvårtor får jag sammandragningar. Det började efter vecka 20 när jag började läcka lite från brösten och jag pillade bort när det liksom stelnade vätska på bröstvårtorna. Så har det hållt på så tills nu, vecka 30. Så jag googlade och det visade sig vara ett husmorsknep för att sätta igång förlossningen att stimulera bröstvårtorna, så jag blev jättenojjig! Det har ju dock inte hänt något på 10 veckor så effektivt verkar det ju inte ha varit som tur är haha!! Men för dig kanske det kan funka eftersom kroppen verkar förbereda sig på förlossning!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.