Allmänt om graviditet

Första gången

2018-07-03 20:05 #0 av: Hejsvejsbanan

Jag är gravid för första gången nu och är i vecka 7, halvt planerat då vi räknade med att det skulle ta ett år att bli gravida men tog 3 försök.
Men vad ska man ta för tillskott? Är kvinna kosttillskott från coop bra? Ska jag äta omega 3 också? Vi äter inte fisk så ofta. Ska på hälsosamtal nästa onsdag. Behövde man ta blodprov då? Är fruktansvärt rädd för sprutor.
Har även inte tagit folsyra innan och inte än, eller ja inte tagit något 'tillskott' eller vad man ska säga under graviditeten eller innan.
Många frågor

Anmäl
2018-07-03 20:47 #2 av: RoxannaS

Folsyra bör du äta. Järn kan du börja med också det skadar inte. De finns på apoteket vitaminer för gravida. =)

Ja man brukar ta blodprov då. De är för bebis skull man gör det. Försök tänka så. Dem kollar blodgrupp, könssjukdomar och annat som är bra att ha koll på som kan skada bebis i värsta fall om du inte kollar upp det.
Jag hatar också blodprov. Men jag går ändå för bebis skull. Skulle inte kunna leva med mig själv om jag missat något pga att jag är rädd.

Visar sig även att bebis är positiv i blodgrupp och jag negativt. Så måste lämna blodprov igen för att kolla så jag inte bildar antikroppar mot bebis. De kan sluta med att bebis får blodbrist om man inte håller koll.

Så bara bit i det sura äpplet och gör det! :)

Anmäl
2018-07-03 20:53 #3 av: Aftonstjärna

Köp ett emlaplåster (bedövning) på Apoteket. Har aldrig provat själv, men tror det tar bort det mesta av smärtan från sticket?

Anmäl
2018-07-03 21:16 #4 av: Amoz

Jag tog inga blodprov på inskrivningen. Berättade dock att jag är nålrädd varpå bm gav mig ett embla plåster och så gjordes blodprovet gången efter. Fick reda på att jag behövde börja med mer järntillskott och sånt är ju alltid bra att veta :)

Anmäl
2018-07-03 22:06 #5 av: Devya

Folsyra rekommenderas att börja med redan då man börjar försöka bli gravid så det kan vara på sin plats att köpa hem dem direkt.

Allt annat skulle jag dock vänta med tills du får resultat av blodproven. Det gjorde jag och det visade sig att jag hade inga brister alls. Onödigt att ta en massa vitaminer som man inte ens behöver.

Ät mycket frukt och grönsaker och undvik skräpmat så är du redan på god väg! Det gör jag och det är väl därför som jag inte har några brister, även om det kanske ännu hinner ändra sig längre fram.

Jag är glad över att jag inte ännu behöver järntabletter då jag får alltid så lös mage av sådant. Jag vill undvika det så länge jag kan. 😂

Anmäl
2018-07-03 22:07 #6 av: Devya

#4 Här tog de blodprov på inskrivningen så det kan tydligen vara olika. :)

Anmäl
2018-07-03 22:10 #7 av: SimsBrooke

Jag äter 2 tabletter av mitt val kvinna där har du massor av vitaminer och mineraler. Bland annat järn och folsyra =) 

Jag tog blodprov andra besöketet. Men det var inte så många rör, men nästkommande besök var desto mer. 

#5 Vilken lyckans ost, jag blir seg och jättetrög mage =( 

Sajtvärd för The sims ifokus
Personlig blogg Närketjejen
The sims blogg SimsBrooke

Anmäl
2018-07-04 07:23 #8 av: Amoz

#6 Jag tror de varierar det hos mig så att det blev gången efter för att jag sa att jag var spruträdd :)

Anmäl
2018-07-04 09:05 #9 av: Livingthelife

På själva hälsosamtalet bara pratade jag med bm, men på inskrivningen tog det urin/blodprov och kollade vikt.
Jag är själv väldigt nålrädd så bm får lugna mig innan jag ska bli stucken.

Anmäl
2018-07-04 09:35 #10 av: Devya

#7 Nåja, jag antar att det är bättre den vägen än att få trög mage. Men jag gillar ändå inte att få smärtsamma kramper och behöva springa till wc för att undvika olyckor. 🙈

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.