Allmänt om graviditet

Orolig för missfall

2018-06-18 09:08 #0 av: Börjar_nu

Hejsan!

Jag plussade den den 13/6 på bim +3. Vad vi kan räkna ut så är vi i vecka 6 (5+3).
samma dag och dagarna efter vi plussade så hade jag precis som om det var mensvärk, antar att det är molvärken. + att jag mådde illa till och från och väldigt ömma bröst. Idag är första dagen som jag inte mår illa alls. Har fortfarande lite molvärk och har lite  ömma bröst. Är så orolig över att det skulle bli missfall. Kan man ringa barnmorskan? Har inte ens bokat tid för inskrivning... känns så dumt eftersom jag fortfarande har de andra symptomen kvar fast inte så kraftfulla längre. Är jag löjligt eller? och vad kan hon ens göra med min fråga?

Med vänlig hälsning en orolig.

Anmäl
2018-06-18 09:25 #1 av: mollyt

De kan inte göra något i vilket fall så jag tycker inte du behöver ringa. det är okej att symptomen ändras lite från dag till dag. Men skulle du börja blöda och alla symptom försvinner så är det troligt ett missfall men inte säkert. När du är längre gången kan de i så fall konstatera ett missfall med ultraljud om du är osäker - men inte såhär tidigt då det inte finns ett hjärta som slår säkert. Jag fick ett missfall i vecka 10 och fick det konstaterat med ett ultraljud då jag blödde sparsamt och inte hade ont. Sen ett missfall i vecka 6 där det inte gjordes något då det var så tidigt.

Anmäl
2018-06-18 09:53 #2 av: Börjar_nu

Okej, tack för ditt svar, får avvakta helt enkelt.

Anmäl
2018-06-18 21:18 #3 av: Devya

Ja, tyvärr kan de inte görs något i ett sådant här tidigt skede. Det att dina symptom har minskat behöver inte betyda något dåligt alls. Det är först om du börjar blöda som du kan börja misstänk missfall men nu har du ingen orsak till att börja oroa dig. :)

Anmäl
2018-06-20 07:21 #4 av: Börjar_nu

Jag har inte börjat blöda. Har fortfarande ont/öm i brösten. molvärk då och då, men mycket mindre än de första dagarna. Får inte reda på något fören v 12 ändå då första ultraljudet är då. så får vänta och se.

Anmäl
2018-06-20 09:25 #5 av: Flaeder

De e normalt att man i perioder inte har så många olika symtom eller i lägre intensitet än tidigare. Jag hade t.ex. massor av symtom runt vecka 5-7, vid vecka 8 hade jag endast ömma bröst. Sen gick det upp som en våg igen med lite mer symtom, och sen ner lite grann igen.

Anmäl
2018-06-20 09:33 #6 av: Devya

#4 Det där låter ju fullständigt normalt. Vissa har ju inga symptom överhuvudtaget. Försök slappna av lite även om det kan vara svårt.

Jag hade lite samma sak som dig men jag blödde också till på köpet och hade kramper. Råkade även bli ordentligt sjuk ned 4o graders feber i en veckas tid och fick ta ett par paracetamol brustabletter då det var som värst. Nu är jag i vecka 17+2 och bebisen finns fortfarande kvar. :)

Anmäl
2018-06-20 20:23 #7 av: Börjar_nu

Tack vad vänliga ni är här inne! Så glad för era fina svar! Jag ska försöka tänka positivt. OM det skulle bli ett missfall så kan jag ändå inte göra något åt det. Får försöka ta det som det kommer.

Tack återigen!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.