Barnlängtan

Rullstolburen och försöker bli gravid 2018

2018-06-13 00:32 #0 av: Rebornmamma

Hej Allihopa!

jag vet att jag slutade uppdatera min tråd  ganska abrupt

Rullstolburen och försöker bli gravid #3

Så jag tänkte att jag skulle starta en ny fräch:) och jag hoppas ni har lust att följa med på vår resa mot barn.

Idag är dag  33 i min cykel och jag skulle fått min mens den  8 Juni. Min mens har varit väldigt regelbunden dom senaste 2 åren, så att jag nu är sen 6 dagar (om man räknar med fredagen) får mig faktiskt att hoppas.

för 4 månader sedan började vi använda Natural cycles, många kvinnor använder denna app för att UNDVIKA  Graviditet Men den är också jättebra att använda när man försöker få barn. Enligt Natural cycles så hade jag äl på dag 17 MEN jag tror att den var lite fel ute denna månad då jag på dag 21 hade oerhörda Äl smärtor. Så jag lyssnade på min kropp och vi bäbisdansade:)

På bilden nedanför kan ni se min tempkurva, Jag upptäckte en sak i morse när jag och min man tittade på tidigare kurvor.  När min mens börjat har tempen sjunkit så den lagt sig långt under det vågrätta tjocka gråa strecket. om vi nu tittar  från och med dag 21 och framåt till dag 33 så går den aldrig under det lodrätta strecket:)

är jag på rätt spår? om vi lyckades pricka på dag 21 så är det 12 dagar efter äl.... när kan jag testa för bäbis då igentligen?

Jag har även haft konstiga kramper i magen, som mensvärk men det har släppt varje gång jag varit på toa, någon som känner igen sig?

Tack för tips, råd, pepp och stöd

/MVH Terese

Anmäl
2018-06-13 05:21 #1 av: Vinternos

Håller tummarna för att allt går vägen för er:)

Anmäl
2018-06-13 06:10 #2 av: Flaeder

Kul att följa dig! :)

Det är helt riktigt. Under en graviditet har du förhöjd temp. Tempen ska ligga över det tjocka lodräta strecket, precis som du visar med din bild, om du är gravid.

Värt att tänka på är dock att det enligt tempkurvan i NC inte behöver betyda att man är gravid bara för att tempen placeras ovanför det lodräta tjocka strecket. Det är nämligen normalt att ha förhöjd temp efter ÄL i några dagar. Jag brukar ha förhöjd temp i ca 9 dagar, men det varierar mellan olika kvinnor.

Jag är i skrivande stund tidigt gravid (v. 9+2), och känner igen vad du beskriver gällande smärta i magen. Jag upplever ett lätt tryck och en mensvärksliknande smärta när jag tömmer antingen blåsa eller tarm. Det är inte särskilt smärtsamt, men det är lite obehagligt och en ny typ av känsla. Värst är smärtan vid första morgonkissningen. Jag kan tyvärr inte svara på om det är normalt. Men jag känner igen mig i det du skrev om dina smärtor!

Anmäl
2018-06-13 06:31 #3 av: Flaeder

Glömde svara på när du tidigast bör testa för graviditet :) Det kan vara rimligt att testa ca 12 dagar efter den dagen du tror du hade ÄL. Du kan givetvis köpa ett testa-tidigt test, om du är jättenyfiken, och testa ca 8 dagar efter ÄL.

Anmäl
2018-06-13 19:13 #4 av: Rebornmamma

#2 och #3 Oh gud vad spännande! Då inbilar jag inte mig i alla fall:)

#1 Tack snälla du

Anmäl
2018-06-13 19:29 #5 av: Rebornmamma

CD 34 CD= CYCLE DAY

Hej Allihopa!

Ingen mens så långt ögat når idag heller.

Jag börjar faktiskt på allvar tro  att det är en liten bäbis på gång, det skulle vara helt underbart!

Tempkurva så här långt:

till lite av min besvikelse så har den dalat ner till under det tjocka grå sträcket, men min man tror att det är för att jag sovigt lite dåligt och det var väldigt kallt i vårat hus i morse.

Vad tror ni? Bild nr 2 är et gravtest och jag och min man tycker oss se ett svagt rosa sträck?

mvh terese

Anmäl
2018-06-14 05:33 #6 av: Flaeder

I och med att du på CD 29 ligger precis på strecket, kan det vara normalt för din temp att ligga precis under strecket vissa dagar.

Jag ser absolut tydlig rosa kulör på stickan! Det kanske är jag som har dålig syn, men jag tycker det ser ut som ett väldigt brett streck. Du kanske kan göra ett nytt graviditetstest av ett annat varumärke för att få ett tydligare resultat? :) Eftersom att det är något oklart när du haft ägglossning kan det även kanske vara ett alternativ att göra ett digitalt test från Clear Blue, så att du kan se ugefär hur många veckor gravid du är. :)

Jag skulle vilja våga mig på att gratulera! Temp och test tyder på graviditet.

PS. Om du varit kall under natten pga. t.ex. kallt sovrum/hus, kan du absolut få lägre temp än vanligt. Dock brukar man få högre temp om man sovit dåligt/sovit färre timmar än vanligt.

Anmäl
2018-06-14 12:33 #7 av: Rebornmamma

#6 tack för att du skriver dina texter är ger väldigt bra info!

CD 35

Vaknade tyvärr med blod i trosan så den lilla dippen igår var väl en indikation på mens.

Det är bara att försöka igen men det börjar bli jobbigt att gång på gång inte lyckas

/terese

Anmäl
2018-06-14 13:23 #8 av: RoxannaS

Hur länge har ni försökt? Har ni varit in och kollat upp hur era förutsättningar ser ut på naturlig väg?

Anmäl
2018-06-14 13:55 #9 av: Rebornmamma

#8 Vi har försökt i ca 2 år, min man har kollat sina spermier och dom fungerar som om han vore i 20 års åldern sa läkaren och dom tester det tog på mig var normala sa det men dom lyckas inte hitta min högra äggstock

Anmäl
2018-06-15 05:20 #10 av: RoxannaS

Okej men det var ju skönt å höra. Men då kan jag ju tycka att ni har rätt till hjälp om ni försökt så länge.

Anmäl
2018-06-15 09:37 #11 av: Flaeder

Det går att skriva en självremiss för att få hjälp att bli befruktad. :) Har man varit preventivmedelsfri och försökt i 2 år finns det inget som säger att man ska behöva vänta och fortsätta försöka på egen hand.

Anmäl
2018-06-15 13:06 #12 av: Rebornmamma

#10 vi kommer att gå den privata vägen alltså privat klinik.

#11 Jag har aldrig i mitt liv ätit preventivmedel:)

vi ska höra av oss till en klinik idag:)

Anmäl
2018-06-15 14:45 #13 av: Flaeder

Okej. Lycka till! :) Berätta gärna sen om du fått tid för något möte. Alltid roligt att följas åt!

Anmäl
2018-06-16 12:52 #14 av: RoxannaS

Lycka till. :)

Anmäl
2018-06-18 11:16 #15 av: Rebornmamma

Idag har vi bokat tid för fertilitetsutredning! 10 Sep kl 13.50Hjärta

Spännande!

Anmäl
2018-06-18 18:24 #16 av: Flaeder

Fantastiskt! :) Så roligt för er att bollen är i rullning.

Anmäl
2018-06-18 20:55 #17 av: Rebornmamma

 #16 ja det tycker vi också! Jag är bara orolig att Denna klinik ska uttrycka sig på samma sätt som Reprodutions Kleniken på huddinge gjorde Detta var då vi försökte få hjälp av landstinget.

Detta är vad som står i min journal gällande detta:

"dömning:

Här framgår det sammantaget en mängd olika psykosociala frågor som måste ingående belysas av inremitterande, förslagsvis genom ytterligare konsultation av berörda experter, exempelvis psykiatri, alternativt socialtjänsten i kommunen för att kunna göra en komplett ställningstagande innan ny remiss huruvida det finns en möjlighet för detta par att ta hand om ett barn under hela dess uppväxttid. Utan att föregripa något utlåtande skulle vi dock vilja indikera att ett sådant åtagande är en grannlaga uppgift och vi välkomnar därför en genomgripande utredning för en sådan bedömning innan något beslut kan tas"


Detta är alltså en Bedömning dom gjort utan att äns träffat mig eller oss båda.
När jag fick höra detta Rasade min tro på sjukvården ner till botten.Låt mig då tillägga att min man är inte fysiskt handikappad på något sätt.
Dom tar alltså ifrån mig rätten att vara mamma:(
Jag har själv tagit hand om mina systersöner sedan dom föddes och jag har Absolut inte någon from av psykiska problem.

Anmäl
2018-06-18 21:47 #18 av: Flaeder

Utan att vara insatt tycker jag att bedömningen låter hård. Jag har förstått att du har ett fysiskt funktionshinder. Du nämner att din man dock inte har någon fysisk nedsättning alls.

*Du behöver givetvis inte svara öppet om du känner att det är för privat för dig att dela här.* Är det så att någon av er eller båda två har en psykisk funktionsvariation av något slag? T.ex. lättare eller svårare förståndshandikapp, till "lindrigare" diagnoser så som t.ex. kronisk depression, asperger, manisk diagnos av något slag?
Detta kan påverka beslut om aktiv fertilitetshjälp/utredning. Rör det sig dock bara om ett fysiskt handikapp, och dessutom bara hos den ena parten, förstår jag inte varför du och din man inte skulle kunna få en vanlig remiss direkt.

Jag reagerar på orden att dem ifrågasätter din/er förmåga att fostra och ta hand om ett barn under hela dess uppväxttid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.