Livet efteråt

Preventivmedel

2018-05-21 19:27 #0 av: Baaazinga

Vilket preventivmedel använder ni och hur har det funkat för er? Jag funderar på att sätta in spiral.

Anmäl
2018-05-21 19:37 #1 av: Thiah

Jag satte in en kopparspiral i februari och har varit nöjd i det stora hela. Första månaden hade jag lite mer värk och blödde lite mer men nu märker jag knappt av den. Hade normal mens denna månad med normal värk (för mig)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-05-21 20:01 #2 av: Aftonstjärna

Har haft hormonspiral i 5 år (tog ut den i augusti). Tycker att det är perfekt eftersom jag sluppit mens. Har inte känt av den alls faktiskt, merän att min pms blev bättre med den. Med kopparspiral blödde jag ungefär dubbelt så mkt som jag brukade.

Tycker det är jobbigt att blöda en hel vecka per månad. :)

Anmäl
2018-05-21 20:28 #3 av: diesel92

Hade kopparspiral i ca 4 år knappt.

Alltid ont vid mens, ville mer eller mindre lägga mig dubbelvikt så ont kunde jag ha. Oregelbunden mens.

Ingen oönskad graviditet osv så visst funkade det så långt

Anmäl
2018-05-22 07:17 #4 av: mollyt

Jag har använt p-datorn LadyComp de senaste ... 6-7 åren. Varit nöjd men vet inte om jag vill ha något annat i framtiden.

Anmäl
2018-05-22 07:51 #5 av: NinniH

Hade hormonspiral senast och den har jag väldigt delade känslor om.. Visst, jag slapp mens, men det var ungefär enda fördelen. Jag fick istället problem med cystor som gjorde ont (några sprack), trådarna kröp upp och "försvann" ganska fort trots att de var långa. När den skulle plockas ut hade den dessutom börjat växa fast i vävnaden, så de fick nästan boka om och ta ut den under narkos.

Få se vad jag kommer välja sen när det är dags för preventivmedel igen.

Kram Ninni
♥•*¨*•.¸¸♥ Chanipet Design & Foto ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl
2018-05-22 09:56 #6 av: Flaeder

Jag har en Lady Comp Baby som jag är väldigt nöjd med. Där emot fungerar Natural Cycles, som jag också använder, på samma sätt, men min uppfattning är att NC uppdaterar sina algoritmer nästan dagligen och att typsnittet är modernare och mer lättolkat. NC har bra support, plats för massor av anteckningar och tydliga instruktioner. Lady comp baby kan i handen kännas som världens äldsta Game Boy spelkonsol med tröga gummiknappar, men fungerar bra om man inte vill betala för NC varje månsf. Dock kostar en ny Lady Comp Baby runt 6000kr. Men jag betalar gärna mycket pengar för hormonfritt.

Anmäl
2018-05-22 13:15 #7 av: mollyt

#6 kul att höra en jämförelse! Jag provade några gratismånader med NC samtidigt som jag hade min p-dator och då gav NC mig helt andra värden när jag matade in min temperatur från min lady comp och då tyckte jag att den kändes så osäkert att den gav så annorlunda svar (tyckte ändå min lady comp hittade min cykel bra - kunde alltid föreslå mens samma dag osv). Men nu sover jag så dåligt att jag inte använder någon av dem. Men är ju gravid så har inget behov av ”skydd” nu ändå.

Anmäl
2018-05-22 17:00 #8 av: [mirja555]

Kopparspiral har funkat super för mig i 6 är, dock mer mensvärk den sista tiden innan jag tog ut den.

Jag har provat natural cycles samtidigt som jag hade kopparspiral för att lära mig min ägglossning och pms-perioder. Jag skulle nog inte våga använda det om jag verkligen inte ville bli gravid, eftersom sömn och alkohol kan påverka temperaturen såpass mycket och jag lever kanske inte tillräckligt regelbundet.

Anmäl
2018-05-22 21:00 #9 av: Kijsen

Åt p-piller innan grav och valde att gå tillbaka efter förlossningen. Har funkat bra :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.