Allmänt om graviditet

Gravid men vet inte när

2018-05-16 12:44 #0 av: Mellow88

Hej. Jag är ny här inne. Har länge mått sådär pga stress. Sjukdom i familjen och väldigt mkt jobb. Har inte haft tid att stanna upp och känna efter. Under en längre period har jag känt mej yr, stressad och orkeslös. Oregelbunden mens senaste 6månaderna som ja oxå associerar till stress. Minns dock inte senast jag hade mens.
Igår tog jag ett test som visade positivt. Jag vill så gärna ha en liten till men min man säger tvärt Nej. Han tycker det räcker med en och jag känner starkt att jag vill behålla den. Dock kommer jag inte skaffa barn mot hans vilja utan hoppas att vi kan prata igenom detta.
Min oro ligger i hur länge jag kan ha varit gravid!
Visar test tydligare ju längre man varit gravid eller kan man få tydliga test även tidigt i graviditeten?

Anmäl
2018-05-16 13:05 #1 av: guldtassar

Finns det inte test som visar hur långt gången man är ca?

Anmäl
2018-05-16 13:10 #2 av: Vinternos

Clear blue har ett digitalt som kan visa veckor, men visar väl max 3 tror jag.

Anmäl
2018-05-16 13:20 #3 av: Missmagi

Precis de jag oxå tänkte på att clerblue digital räknar bara till v 3+ och efter de kan du ju vara i vilken vecka som helst iprincip. Jag råder dig att ringa för att göra ett ultraljud eventuellt ta ett blodprov för att mäta hcg hormonet i kroppen.

Anmäl
2018-05-17 01:13 #4 av: dragonstar

Som ovan säger skulle gå till vårdcentralen.

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2018-05-17 07:01 #5 av: mollyt

Precis som #3 skriver så är det digitala testet max "3+" veckor från befruktningen alltså upp till gravidvecka 5. Jag blev gravid direkt efter ett missfall och fick då ett ultraljud för att tidsbestämma graviditeten. Alternativet kan vara att mäta Hcg i blodet som indikerar på hur långt gången du är, men när man gör ultraljud så mäter de storleken på embryot och på så vis kan de ge en ganska exakt datering - jag vet inte hur noga det blir med blodprov. Du kan börja vända dig till din MVC och be dem om hjälp, säg att du inte vet när senaste mens var. Lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.