Off Topic

Hund + bebis. Introduktion

2018-05-07 13:03 #0 av: Garm

Jag har en hund och funderar på hur jag bäst introducerar en bebis och hund för varandra, när tiden för att åka hem från BB kommer. Jag kommer låta hunden vara hos min mor när det börjar närma sig förlossningsdags, men hur gör jag sen? Ta hem hunden direkt jag kommer hem från BB med bebisen, eller vänta någon dag? Ställa ner bebisen direkt på golvet (i babyskyddet) och låta hunden komma fram om den är nyfiken? Eller ska jag göra på annat sätt? Det är väl lite beroende på hunden också, kan jag tänka, men hur har ni gjort?
Tack på förhand.

Anmäl
2018-05-07 13:59 #1 av: oh-la

Vår hund är lite orolig runt barn, så min man hämtade henne innan han hämtade mig på bb. Då fick hon hälsa på mig i bilen och känns lukten av bebis, samtidigt som vi kunde gå in allihop gemensamt när vi kom hem och ta udden av lyckan när hon fick träffa mig igen. Gick hur bra som helst när vi kom in. Vi ställde babyskyddet på golvet bra så alla djur ficl lukta och kika.

Anmäl
2018-05-07 14:14 #2 av: Fridaaaa

Mina föräldrar kom hem med hundarna samma dag vi kom hem från BB. Ville inte vara utan dem.

De fick lukta på honom och vara med mycket kring honom och fortsatt med det :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2018-05-07 14:16 #3 av: Amoz

Som du skriver är det väldigt olika med olika hundar. Med min hund ställde jag bara ner babyskyddet. Han är en mindre och lugn hund (men givetvis glad att jag kom hem efter en vecka). Sonen luktade han lite på men var mer fokuserad på mig. Med hundar i vår närhet som är lite spralligare har jag haft sonen i famnen för att kunna stoppa men inte gjort någon grej av det.

Anmäl
2018-05-07 16:57 #4 av: Garm

Tack för svar allihopa! Jag kommer nog se till att hunden kommer hem ungefär samtidigt som mig och bebisen, så hon får vara med från början, och ställa ner babyskyddet på golvet.

Att låta hunden vara med från början verkar ju vara det bästa att göra.

Anmäl
2018-05-07 21:19 #5 av: Cilyb

Min man hämtade hem våran hund samma dag vi kom hem. Han tog med sig babyfillten han hade på BB så han kunde känna hans lukt. Våran hund hade legat på filten hela resan hem. :) Jag och sonen sitter i soffan och när våran hund kommer inför dörren går han sakta in (brukar annars springa och hoppa upp på mig). Stannar upp, luktar hit och dit går sakta till oss, tittar lite och sedan gick han vidare haha. Jag var i chock kan jag säga dig hahhah.

Anmäl
2018-05-07 22:19 #6 av: mollyt

Nu har vi två stora hundlika katter - men de var kvar hemma (min man hade varit hemma på dagen en snabbis efter förlossningen och mina föräldrar hade varit hemma hos oss) sen åkte vi hem morgonen därpå (sov alltså kvar en natt) men när vi kom hem så ställde vi bara ned babyakyddet på golvet och satte oss intill så katterna fick lukta och vänja sig lite med den sovande nyfödda bebisen. De var väldigt försiktiga och sen har allt gått bra.

Fick tips innan att vänja katterna vid att höra bebisskrik (ljudfil) innan bebisen kom så att de fick se och vänja sig vid vår reaktion att det inte var något farligt. Katter är känsliga för de våglängderna - vet inte hur det är med hundar.

Anmäl
2018-05-08 08:01 #7 av: Thiah

Våra katter tyckte bebisen var något läskigt första gången. Men enbart några timmar senare låg dom i närheten och sov tillsammans med bebisen.

Vi betedde oss helt som vanligt fast med en bebis. Kom hem, sa hej åt dom satte oss i soffan osv...

Djuren har ju "hört" bebis i magen så fort hjärtat börjat slå. Min ena katt har, så fort jag blivit gravid båda gångerna, hängt runt mig och magen så jag vet inte om hob kunde koppla ihop sakerna sen. Att magen var "tyst" och att bebisens "hjärtljud" var ute. Om ni fattar ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-05-08 09:44 #8 av: LaSadie

#7 nu har inte bäbisen kommit ut än, men här hemma har en av kattern varit mer på mig sen jag blev gravid ^_^ det är mysigt när hon ligget på magen och kurrar =D jag har däremot inga förhoppningar att beteende kommer fortsätta när bäbis kommer ut utan tror att katterna kommer dra sig undan (av tidigare erfarenheter när barn är på besök).

Anmäl
2018-05-08 12:37 #9 av: mollyt

#8 min honkatt är besatt av att vara vid min mage och gosa, både nu och när jag var gravid med dottern. Sen skulle jag påstå att det för mina katter blev skillnad på ”andras barn” och ”deras bebis”. Nu har de väl förvisso börjat gilla även andras barn också.

Anmäl
2018-05-09 06:52 #10 av: Drömmis

Nu är det ju inte dags för mig förrän i oktober, men har hunnit tänka en del på just detta, speciellt då ena vovven är lite osäker med barn, den andre vovven kommer älska hen från start Skämtar

Jag tänker mig att dem får vara hos mamma under förlossningen och sen när jag känner mig pigg nog så åker vi gemensamt dit och hämtar dem samt tar en längre promenad med dem och bebisen, så att man under promenaden kan se hur de reagerar på den och samtidigt trötta ut dem ordentligt inför själva mötet inomhus.

Fördelen med att åka dit är ju då även att vi är 3 st vuxna under mötet, inte för att jag tror att något skulle hända, men det är alltid en trygghet att ha många nära o kära i nya miljöer. Men det viktigaste tror jag är att ha rastat hundarna ordentligt innan samt att hålla sig lugn och göra situationen till något positivt för hunden.

Ska bli oerhört spännande att se deras reaktion när det är dags :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.