Tips och goda råd

Mvc Kristianstad?

2018-04-30 22:31 #0 av: Juvela

Jag ska börja jobba i Kristianstad och tänktes TT det varzsmudigt att lista mig där.
Finns två mvc-mottagningar där, Capio och Riksens ständer, någon sommar erfarenhet av någon av dem? :)

Anmäl
2018-05-01 15:33 #1 av: Kijsen

Jag går själv på capio och har gjort i rätt så många år innan första barnet kom i augusti -17. jag har trivts jättebra med min BM och alltid fått ett så otroligt bra bemötande av all personal där så skulle inte rekomendera något annat ställe! :)
Även efter förlossningen fick jag väldigt bra och snabb hjälp av dom med telefonkontakt i ett par dagar och en snabb remiss till psykolog då jag fick förlossningsdepression.
Valde även att ha bvc på samma ställe, bara dörren bredvid ;)

Får gärna fråga om du undrar något!

Anmäl
2018-05-01 18:44 #2 av: Ria74

Jag gick på Riksens ständer och trivdes jättebra där :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2018-05-01 22:35 #3 av: Juvela

1 plus på båda nu då 😝
@Ria74 är det längesen du gick där? Hur är det, finns det läkare etc på Riksens?

Anmäl
2018-05-01 22:46 #4 av: Juvela

@Kijsen låter ju jättebra 😊 Capio ligger dessutom lite närmare mitt jobb än vad riksens gör. 🤔 Är det många som går där? Tänker på om det är svårt att få/ändra tider?
Vill egentligen bara ha någon trevlig, förstående och ickedömmande. Fina lokaler e ju klart trevligt. 😉 och såklart möjlighet till att få eftermiddagstider.

Anmäl
2018-05-02 15:20 #5 av: Ria74

#3 Det är snart 5 år sedan jag gick där.
Det fanns läkare vid vissa tider. Dock fick jag in till sjukhuset eftersom jag gick hos en specialist pga myomer.
Barnmorskorna var väldigt trevliga, inga som dömde och det kändes som att dom verkligen lyssnade på alla tankar och funderingar jag hade :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2018-05-03 21:16 #6 av: Kijsen

#4 När jag gick där frekvent under graviditeten fick jag bara tider på eftermiddagarna haha, vilket jag tyckte var skönt. För då kunde jag sova så länge jag ville. Win!
Upplever inte att det är supermycket folk, har inte haft några problem med att få tider o så :)
Barnmorskorna var supertrevliga, lyssnade och tog mig på allvar. Dessutom är jag överviktig och min BM under graviditeten sa absolut ingenting nedvärderande eller ens nämnde min vikt i något negativt sammanhang. Jätteskönt!

Anmäl
2018-05-04 23:52 #7 av: Juvela

@kijsen lät ju hur bra och skönt som helst. Min nuvarande bm har vikthets 😞 mitt möte i måndags, som jag missade, var tydligen bara ett extra för att kolla min vikt och ”hur jag mådde” (har mått bra hela tiden). Nu propsade hon igen på dietist o sa att hon inte mindes om hon frågat mig om det. Vilket är bullshit för det står i min journal, min läkare genom mvc tog upp det och vagt ifrågasatte att jag avböjt och tyckte jag kunde svälta mig lite nu under graviditeten (”bebisen kan ta av dina fettreserver” Jepp ordagrant från läkaren)!! 😮😠

Ringde capio tidigare idag men tyvärr hade dom fullt nu i sommar, de hade redan fått be folk om avbruten semester. Men fick pratat med någon trevlig på riksens och fick tid där. 😊

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.