Väntar barn

BF November #2

2017-09-16 07:11 #0 av: Thiah

Här kan vi väl fortsätta Glad

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-16 10:09 #1 av: MikaelaS_

Håller tummarna för sjukskrivning :)

Jag ska skicka in pappret idag med namn och personnummer, hoppas på lika snabb handläggning nu. Verkade ändå som att det var klart mer eller mindre förutom den där lilla detaljen.
En bonus, om GP blir beviljat, är att jag får ut dubbelt i oktober. Både lön då vi har innestående och GP för en halv månad ungefär. Hade suttit väldigt fint :)

Anmäl
2017-09-18 17:54 #2 av: Thiah

Dubbel lön en månad är ju inte helt fel :D

Jag blev nu, efter tjat, sjukskriven 2v. Mer kunde hon inte ge pga att jag inte har en diagnos. Hon koncentrerade sig enbart på mina lungor inga andra gravid krämpor.

Jag kommer ALDRIG få en diagnos på mina lungor eftersom dom är friska. Det är bröstkorgen och skoliosen det är fel på. Suck.... men hon hoppades att det skulle vli bättre om 2 v... hahah. Vämder sig oddvar rätt så blir det bara värre. Och min foglossning och trötthet och allt sånt lär uu inte minska ju närmare bf jag kommer.

Men nu behöver jag läkare först den 3 oktober och då har jag 8 dagar kvar. Så ska njuta av dessa 2 v. Kollegorna sa åt mig atr vila. Dom vet ju hur slut jag är.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-18 22:36 #3 av: MikaelaS_

Verkligen inte, är ju inte ofta det sker direkt 😄
Haha, vilken värld lever hon i då? Det blir ju inte BÄTTRE ju större barnet blir, haha.
Skönt ändå att du iaf fick två veckor, lär ju mest troligt blir resterande tid också. Är ju bara fånigt annars.

Jag ringde min handläggare idag, hon behövde sista pappret men kikade snabbt och såg vad jag har för yrke och då sa hon snabbt att det nog inte var några problem alls :)) Hon skulle kika direkt när pappret kom iaf, jag har verkligen haft tur med mina handläggare :o

Oavsett så har jag tio arbetspass kvar, det börjar bli rejält tungt nu. Magen har typ exploderat senaste veckan, men det ska den ju tydligen göra i vecka 28-29.

Anmäl
2017-09-18 23:16 #4 av: Thiah

Kristian sa att han binser fast mig i soffan de där resterande 8(!) Dagarna om inte läkarn gör det. Får bli utan lön då i värsta fall...

Och ja', magen.... du har ju nr3 på gång så det måste bli en värre explosion än för mig. Din lillfis ligger väl dessutom "rätt"? Oddvar ligger så fint på sidan att magen sf mått planat ut. Precis likadant som sin bror... läskigt hur lika det kam vara.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-19 08:56 #5 av: MikaelaS_

Haha, bra! Men hur har ni det? Om du går tillbaka och jobbar en halv dag men sedan går hem, betalar jobbet för kommande vecka du är hemma då? För så är det här i alla fall.

Han ligger åt alla håll och kanter, inte vart med om galnare bebis. Bara snurrar och har sig men ligger minst en gång om dagen åt rätt håll och sparkar sönder mina revben i alla fall..
Ja, rätt skumt att det kan bli så samma. Jag var ju rädd för att David skulle göra samma som Wilmer, tänker att det kanske har med formen på livmodern att göra eller så. Men han skötte sig ju bättre och denna med hoppas jag.

Anmäl
2017-09-19 12:39 #6 av: Thiah

Nä jag måste ha läkarintyg direkt nu. Den dagen jag går hem räknas som arbetsdag men inte resten. Vi får vara hemma 3 dagar utan intyg på mitt arbete.

Oddvar är också ganska livlig i perioder. Men vill man känna honom extra ska man lägga sig på vänster sida runt 20 tiden... då jäklar

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-19 13:01 #7 av: MikaelaS_

Jaha, okej. Vad segt. Annars hade du ju kunnat köra en fuling.

Haha, herrn här har också en livlig period runt åtta och sen gärna mitt i natten. Har aldrig vaknat av att bebisen sparkar tidigare men nu väcker han mig nästan varje natt.

Anmäl
2017-09-25 10:05 #8 av: MikaelaS_

Hur går det thiah? Gör det någon verkan att få vara hemma och vila?

Jag fick precis veta att min GP är beviljad! Tjoho! En stor sten släppte verkligen, även om vi hade klarat oss ändå så slipper vi nu vända på varenda öre. Något vi får göra denna månaden dock, blev allt extra samtidigt som jag fick rätt kass lön pga semester och därmed utebliven ob-ersättning. Ob brukar stå för minst 4000 av lönen.

Nu ska jag till bm, är sju veckor sen sist så det börjar väl kännas som att det är dags.

Anmäl
2017-09-25 11:12 #9 av: Thiah

Jo jag märker stoe skillnad. Maken likaså.
Nästa måndag måste jag till läksren igen för de sista 8 dagarna jag ännu ska jobba (men som jag inte kommer jobba hursom. ..)

Skönt med GP! Yay..

Jag ska till barn rådgivningen först i v.37 nästa gång. Men har läkare där emellan... konstigt hur långa glapp det är nu.

Jag vaknade i natt av att ja mådde illa. Vey inte om oddvar försökte byta plats och tryckte på precis allt eller vad sjutton som hände. Lättade edter en stund men urk...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-25 12:26 #10 av: MikaelaS_

Vad skönt :)
Jag har fem arbetspass kvar nu, ett kort idag och sen fyra långa Tors-sön. Ska bli oerhört skönt att få gå hem och fixa.

Men oj vilket glapp med besöken så sent i graviditeten. Jag hade ett långt glapp nu men ska dit igen om tre veckor och sedan är det varannan vecka tror jag. Eller var tredje kanske. Fast man gör ju inte så mycket, trycket, SF och blodsocker typ. Hjärtljud också. Hon nämnde amning men där var det ju inte heller något att säga vid detta laget.

Usch vad jobbigt :( Jag spyr en del morgnar, ofta pga måste byta bajsblöja eller sådär. Men andra dagar är det inga problem alls.

Anmäl
2017-09-25 12:56 #11 av: Thiah

Ja 6v glapp blev det nu, om inte 7. Men jag har som sagt läkare om 3v ska där försöka bli skickad till specialisterna och kunna be om bli igångsatt. Skulle vara skönt att veta ett datum , som sist. Fast det är v.39...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-25 13:11 #12 av: MikaelaS_

Ja, en slutdatum hade ju vart så jäkla skönt. Ett som var innan bf då, ett slutdatum har man ju. Ibland tänker jag att det hade vart lite skönt om det blev en sätesbebis till så att det blev snitt, haha. Är nog lite för bekväm ibland..

Anmäl
2017-09-25 13:48 #13 av: Thiah

#12 ja oddvar ligger ju på tvären nu. Så är det okej att hoppas att han kanske stannar så? :p hahah bekväm är bara början.

Kristian måste dessutom meddela pappaledighet en månad innan minst eller sen ta semester och meddela så sent chefen bara godkänner. Aningens stressigt för jag vill helst inte vara ensam hemma med 2 ungar första dagarna...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-25 14:40 #14 av: MikaelaS_

Tycker vi bestämmer att det är okej :D

Ni verkar ha ganska krångliga regler, här ska man ju meddela två månader innan men man behöver inte uppge exakt datum.
Rasmus ska ta två veckors semester från bfdatumet och sen går han rakt på de tio dagarna. Kan inte Kristian göra något liknande? Om han har flera semesterveckor kvar då?

Anmäl
2017-09-25 16:54 #15 av: Thiah

Här är det exakta datum som gäller. Sjukt irriterande. En månad innan gäller om man är en vecka hemma. 2 månader minst om man är mer.
Gav oss lite problem sist då jag sattes igång. Och sånt får man inte direkt veta 2 månader innan när man har mina problem....

Denna gången tar nog kristian lite semester för att sen ta pappaledigt över julen. Och hans chef vet att det kommer en bebis så hon är förberedd. Samma sak med Joels dagis. Dom är beredda på att han någon dag kan bli lite längre än de timmar vi uppgett....

Men helst vill jag få ut bebis 1-2v innan bf... märker nu att livmodern slår i nånstans mellan brösten när jag lutar mig framåt. Säkert det i en kombination med nattätande som får mig att må illa på natten. Yay! För den kommer ju bara bli mindre i storlek och mindre bökig :p. hahaha

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-28 09:05 #16 av: Thiah

Alltså mina ligament tar kål på mig. Jag har så otroligt ont i ljumskarna, nästan hela tiden vare sig jag sitter eller ligger. Går jag funkar det. Känns som om musklerna där nere vid ljumskarna slits sönder. Det är nästan så jag tror att Oddvar trycker ner rumpan i bäckenet och därmed tänjer ut allt lite men det skulle betyda att han ligger som ett v nu. Hoppas inte...

Tror även jag börjst få förvärkar i samma veva. Magen blir spänd och känns obehaglig medan jag nästan mår lite illa.
Mentalt tar nog denna graviditet musten ur mig.

Nätterna är redan jobbiga för att magen är så lågt ner och spänd.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-28 09:11 #17 av: [Anyver]

Nu är jag ny på ifokus, men Thiah, vilken vecka är du i? Är det första grav?

Jag är i vecka 33 (första graviditeten) och har inga stora problem med ljumskar och ligament än, dock stora bekymmer med foglossning (är hemma sjukskriven för detta).

Mitt största problem (i nuläget) är att jag vaknar var 30 minut på nätterna och behöver byta sida för att höfterna gör så förskräckligt ont. Och när jag då ska kulta runt på andra sidan så trycker bebis till blåsan och jag är tvungen att masa mig upp på toaletten. Någon mer som har det bekymret? Tänker på molande smärta på höfternas utsida när ni ligger på sidan?

Anmäl
2017-09-28 09:24 #18 av: Thiah

Välkommem hit #17.

Det är mitt andra barn, sonen är lite över 3. Jag har gått 32v och 5 dagar så vi är nog väldigt nära varandra.

Med Joel hade jag också foglossning, ganska rejäl. Den är inte skön alls. Denna gång har jag den milt men en massa annat istället.

Jag har ont i höft och axlar på nätterna. Att sova med kuddar mellan knän och under magen hjälper mig. Och det där kissandet.... haha... jag kissar säkert 3 gånger per natt vilket känns ganska lite. Men ligger vaken minst en timme per natt.

Är just nu sjukskriven och sover 1-3 timmar om dagen. Säkert föe att nätterna är tuffa.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-28 14:33 #19 av: [Anyver]

#18 Vi är riktigt nära, jag är 33+0 i dag :)

Jag har en sådan där stor U-formad gravidkudde, men tycker den hjälper föga. Tycker det kan variera från natt till natt. Jag sover också lite sporadiskt på soffan under dagarna, men jag brukar få sota för det för soffan är ännu värre för höfterna :).

Men å andra sidan ska jag inte klaga, jag har inte en liten att ta hand om sedan innan, det är väl fördelen med att vara förstföderska :)

Såg att du inte var sjukskriven tiden ut, låter ju som att du har mycket bekymmer, varför sjukskrivs du inte tiden ut? 

Anmäl
2017-09-28 14:47 #20 av: Thiah

#19 jag sjukskrivs inte helt direkt för att vår fk inte skulle ge mig pengar då, tyvärr. Har fel diagnos just nu...

Men på måndag ska jag be om mer och då puscha för att det faktiskt är gravid grejer och inte lungorna jag har nu.
Fördelen med finland är ju att alla gravida får ledigt 30 vardagar (må-lö räknas hit) innan bf. Så 13 oktober går jag hursom på mammaledigt full tid.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-28 17:12 #21 av: [Anyver]

Okej, då förstår jag. Hoppas du får igenom lite längre så du slipper inkomstbortfall :)

Anmäl
2017-09-28 20:21 #22 av: MikaelaS_

#15 Helkonstigt egentligen att det ska vara så, det är ju få som vet exakt vilken dag bebisen tänker komma ut. 

Låter jobbigt med ligamenten, jag har mest sträckningar när jag vänder mig i sängen. Då kan det strama och låsa sig rejält. Har börjat få rejält med sammandragningar, misstänker att min kropp är hiskeligt trött på mig nu. Räcker att jag rör mig för hastigt så får jag en sd. Gick till jobbet i morse, började kl nio och halv tio slog febern till och jag började få sd med bara några minuters mellanrum. Åkte hem och stendäckade i soffan efter lite mat, och nu mår jag typ som vanligt igen. Världens urladdning :o 

Men nu är det tre dagar kvar bara och de tänkte jag försöka klara av, sen ska jag gå hem och vila mig, så gott det går.

#17 Välkommen och grattis till graviditeten :)

Anmäl
2017-09-28 20:27 #23 av: [Anyver]

#22 Tack så mycket. 

Låter inget kul alls med feber och sammandragningar, men skönt att det hjälper med vila.

Anmäl
2017-09-28 22:05 #24 av: MikaelaS_

Ja, det gjorde visst susen att få sova en stund på dagen. Finns aldrig möjlighet till det vanligtvis. Men nu går jag hem på söndag, först några dagar semester och sedan går min GP igång nästa fredag :)
Är du sjukskriven tiden ut?

Anmäl
2017-09-29 06:17 #25 av: Thiah

Jag sover ju alltid på dagen. Får jag inte sova blir allt jobbigt. Nätterna är vördelösa. Jag sover väl men är inte utvilad alls.

Gjorde spirometri igår, andningsprov. Sist gjorde jag det efter v.36 med Joel. Då hade han vänt sig dessutom. Nu är det bara v.32 och oddvae ligger på tvären så ska bli intressant att se hur mycket lungorna påverkas denna gång.

De där sammandragningarna har börjat övergå till förvärkar. Slapp sådana helt med joel. Nu kommer det om jag stressar, rör mig snabbt osv.. och då är det bara att pausa, andas( får man iaf öva sig på det...haha) och vänta ut det. Värdelöst när man ska iväg någonstans. Inte direkt såom att bussen väntar ;)

#23 jag och Mikaela följdes åt med första ungarna också så vi "känner" varandra ganska bra. I fall du undrar när vi skriver en massa till varandra.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-09-29 10:44 #26 av: MikaelaS_

Nätterna är rätt kassa här också, vaknar flera gånger och ligger mest och vänder och vrider mig. Har ofta två fötter inkörda i ryggen dessutom och det hjälper inte direkt. 

Men öva är ju bra :D Fick det med David och tyckte det var kanon som lite träning. 
Jag tycker att vissa sammandragningar nu är så jag får stanna upp och fokusera, mitt i jobbet typ. Inte för att de gör ont men det blir så spänt att jag inte klarar att gå. Blir spännande om förvärkarna gör entré snart.

Nu har jag och barnen bakat fredagsfika som jag ska ha med till jobbet, det är kul att de gärna är med i köket. Är min sista fredag så slog till med två tårtor, vi har inventering i morgon dessutom så det vore ju bra om det fanns fika kvar tills dess :)) 

Anmäl
2017-10-02 09:45 #27 av: MikaelaS_

Jahapp, då var man hemma på GP då. Kändes som ett brott när jag lämnade killarna i morse, de ska vara där idag och i morgon denna veckan. Försöker trösta mig själv med att de älskar att vara där, har inte ens tid att säga hej då.

Anmäl
2017-10-02 10:48 #28 av: Thiah

Passa på att vila och njuta!
Jag har tid kl.13 idag till läkaren. Ska se.

Men jag älskar de timmar Joel får vara på dagis. Är så trött på hans gnat och tjat och gnällande med mig. Med hans pappa är han ju inte alls sån.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-02 12:32 #29 av: MikaelaS_

Jag skulle städa och ha mig tänkte jag, slutade med att jag köpte mjölk och sen satt och glodde 2,5 timme. Får vara okej första dagen bestämde jag. 

Vilka tider är Joel på dagis?
Håller tummarna för att läkaren är på din sida. 

Ungarna gnäller en del här också, känner mig som en skittråkig mamma trots att jag försöker sysselsätta dem.

Anmäl
2017-10-02 13:20 #30 av: Thiah

Sjukskriven utan problem tills mammaledigheten sätter igång. Jobbar då nästa gång i oktober 2018. :)

Joel får vara på dagis 8-15. Det har vi valt för att få betala 80% av normala avgiften. I januari blir det ännu mindre tid.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-02 14:17 #32 av: MikaelaS_

Åh vad skönt :)

Ja, det är galet att tänka på hur länge man ska vara hemma nu. Man har ju gjort det innan, men ändå :o 

Önskar att vi kunde ha lite längre dagar, nu går de 8.30-11.30 två dagar i veckan. Hade hellre sett att det var fem timmar per dag, känns som man knappt hinner lämna innan man ska hämta.

Anmäl
2017-10-02 14:49 #33 av: Thiah

Oj vad lite. Får ni inte alls välja?
Här finns inte någon subjektiv rätt till dagvård. Vill jag så får jag ha joel 7-17 alla veckans dagar fast jag är hemma. Finns många hemma mammor som gar det tyvärr :(

Joel kommer som minst att vara 25 timmar / veckan. Då får jag ganska fritt avgöra hur han är där. Vi kommer ha 2 lediga dagar (i alla fall fredag för då är det familjecafe här i närheten) och sedan vara 8 timmars dagar de 3 som blir kvar.
Självklart kommer han inte vara där exakt 8 timmar ändå men så är smidigast för oss. Då kan han tex ha lov att vara där 7.30-15.30 vilket betyder att Kristian både kommer kunna hämta och lämna.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-02 14:59 #34 av: MikaelaS_

Nej, går man hemma är det 08.30-11.30 som gäller, men man kan ju ha dem alla fem dagar om man vill men det känns onödigt för vår del. Det är hård belastning på förskolorna här så har lagt två dagar i veckan så att de iaf kan behålla sina kompisrelationer och få vara med på en del aktiviteter. Blir nog någon vecka med tre dagar också kanske, lite beroende på vad de sysslar med.

Skönt att Kristian kan sköta det, nu innan man fött är det ju lite skitsamma men sen har man ju en bebis att kånka på också, som kanske inte alls är nöjd just då.. 

Är ju fullkomligt galet att man får ha ungen på dagis 50 timmar i veckan när man är hemma. 

Anmäl
2017-10-02 15:33 #35 av: Thiah

Ja nu när han är 8-15 måste jag oftast både hämta och lämna. Men joel behöver få ha kvar sina rutiner så då är det lättast att han är redan från frukost. Att hämta på eftermiddagen är tungt men det får gå. Joel är arg på mig mestadels av tiden hur jag än gör.

Och ja, det är helt idiotiskt att hemma föräldrar har full dagvårdsrätt. Finns, tex, en 2 åring som skolades in i höstas på mitt jobb och mamman väntar nr2 i slutet av oktober. Det barnet ska väl iaf inte gå hela veckan men ändå...

Joel får lediga dagar f.r.o.m januari och sen ett år framåt. Under julen tar kristian i alla fall 2v pappaledighet så joel har säkert 3v ledig där. Allt beror på hur oddvar är.
Direkt efter att oddvar fötts är Kristian hemma några dagar, kanske en hel vecka och då äe Joel självklart ledig. Sen kommer han gå någon/några dagar innan han är ledig en vecka igen med mormor och morfar. Så är iallafall första planen just nu. Men sen beror det på hur dom gör med oddvar, om jag sätts igång alltså.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-02 16:32 #36 av: soundtrack

#34 kolla upp vad som gäller i din kommun när man går på GP. Hos oss får barnen vara heltid på fsk då för det likställs med sjukskrivning typ. Om det är samma hos er så kan du ju styra om tiderna :)

Anmäl
2017-10-03 09:34 #37 av: MikaelaS_

#35 usch vad jobbigt med en sån där arg period :/
Här kommer killarna vara lediga minst en månad över jul och nyår, men Rasmus är förhoppningsvis hemma från femte december och fyra veckor framöver. Sen får vi se, det var så himla många bebisar här förra året som fick rs så man är ju rätt avskräckt.

Funderar även lite på hur vi ska göra innan bebisen kommer. Förnuftet säger att ha barnen hemma så att de förhoppningsvis är frisk när bebisen kommer men samtidigt så tycker jag lite synd om dem, de lär ha roligare på dagis än hemma med en höggravid mamma.

# Hm, intressant. Det ska jag absolut kolla upp, tack!

Anmäl
2017-10-03 11:47 #38 av: Thiah

Vi har ju set problemet att kristian ändå drar hem olika sjukdomar från sitt jobb så det kvittat nästan om joel är där eller inte.
Men såklart, har dom t.ex. magsjuka så hålls han hemma. Årets flunssa har han redan haft, vattkoppor är gjort.
Löss skulle ju kunna bli intressant. ;)
Samma sak efter Oddvar kommer (förutsätter nu att han är frisk och allt är bra). Jag har tanken på att ha oddvar mycket i sjalen första tiden så då kan jag lämna och hämta Joel beroende av humör. Vi ska se. Men jag kommer behöva hämta joel vid 3 om han är på dagis och oddvar kan inte direkt vara ensam hemma då. Jag kanske tar vagnen och lämnar i tamburen. Allt beror på oddvar :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-03 15:26 #39 av: MikaelaS_

Ja, det är ju sant. Det bekymret har inte vi, Rasmus är för det mesta ensam i verkstan och det är bara han som har så små barn.
Har också tänkt att bebisen får bo i sjalen, typ första halvåret, känns absolut lättast. Ångrar att jag inte testade det med David.
Hoppas bara bebisen gillar sjal.

Anmäl
2017-10-03 15:27 #40 av: MikaelaS_

På tal om vattkoppor, misstänker att David har haft det precis. Men han hade bara några få prickar men de såg exakt ut som det..

Anmäl
2017-10-03 16:43 #41 av: Thiah

Joel skrek i manducan i början men aldrig, vad jag minns, i sjalen.
Har nu en mjuk bambusjal och en lite "hårdare" vävd. Den vävda tänkte jag ha när man går ut och den mjukare inne.
Sen hoppas jag ryggen orkar... skulle vara så mycket lättare under vintern att ha oddvsr innanför javkan istället föe i vagn.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-03 19:11 #42 av: MikaelaS_

Jag velar mellan en aldoria nu och en dyrare ulltrikå från sjala. Har en sele, en Ergobaby original, men sjal känns trevligare när bebisen är pytteliten.

Anmäl
2017-10-03 22:40 #43 av: Pontiac57

Jag kan varmt rekomendera aldorian Mikaela! Köpte en nu till dottern och är toknöjd. Dom ligger ju riktigt bra i pris också :)

Anmäl
2017-10-04 08:46 #44 av: MikaelaS_

Vad bra :)
Ja de gör ju det, och det känns lite vettigare som förstasjal, vet ju inte om vi kommer trivas med bärandet. Sen kan man ju investera i en ordentlig vävd sedan :)

Anmäl
2017-10-04 13:22 #45 av: MikaelaS_

Nu bokade vi en hotellnatt innan bebisen förväntas anlända, ska bli så oerhört skönt. Barnen är hemma idag och de är helt galna trots skogshäng och allt jag försökt trötta ut dem med. Känns verkligen nu att det börjar närma sig, har inga krämpor direkt men kroppen är så TRÖTT. Förresten undrar jag om fisen där inne sjunkit ner, för foglossningen i framfogen har mer eller mindre försvunnit.

Anmäl
2017-10-05 13:54 #46 av: Thiah

Åh så lyxigt med ett hotellrum. Föder man i Helsingfors kan man ha turen att få sitt bb på ett hotell... Dom har hyrt en hel våning för nyförlösta. :)

Jag och Joel har spenderat hela dagen i stan idag. Det kommer jag lida för imorgon men det var det värt.

Upplevde idag för första gången ett tryck neråt som inte hade med blåsan att göra. Trist bara att känna det när ungen ligger på tvären.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-06 00:05 #47 av: MikaelaS_

Åh, lyxigt :o Här är det bara vanliga, skittråkiga ljusgråa rum. Fast frukosten var helt okej.

Vad mysigt :)

Jag går och väntar på det där trycket, känner att han åkt ner lite men inte alls något tryck sådär tycker jag. Ska bli spännande nästa gång hos bm, antar att hon börjar känna efter hur han ligger då. Är tämligen säker på huvud neråt men ibland blir jag osäker.

Vaknade förresten med honom på tvären eller något häromdagen, allra högst upp precis under revbenen. Var nog det obehagligaste jag upplevt :o

Hade besök av Rasmus bästa vän med sambo idag och fick så himla roliga nyheter. I slutet sv februari ska de få sitt första barn :D Börjar ploppa bebisar överallt nu, två av Rasmus vänner fick nu i september och början av oktober och så bästa vännen sen i februari. Och Rasmus bror i januari :)))

Anmäl
2017-10-09 12:39 #48 av: Thiah

Vad roligt med en massa smått nästan samtidigt :)

Jag var hos lungläkaren idag och referensvärdet var 5.99l och jag har 1.20l. Så inte undra på att lungorna inte orkar med... redan sämre kapacitet överlag än med Joel och då mättes jag i v.37 förra gången. Nu i v.34+3.
Ska träffa mödraläkaren på fredag. Ska säga då att jag gärna sätts igång denna gång med för lungorna kommer bara få det värre. :(

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-09 21:56 #49 av: MikaelaS_

Ja, superkul att vår vänner också börjar skaffa barn nu. De andra fyra paren har fått/väntar sina första och vi väntar ju tredje, har vart lite ensamt hittills.

Oj, låter jättetungt :o Borde ju inte vara några problem att få igångsättning kan jag tycka.

Viggo har fått spel nu ikväll, han sparkar och masar så hela jag studsar.

Anmäl
2017-10-10 15:05 #50 av: MikaelaS_

#36 Innan jag hann kolla upp detta så nämnde vår ena pedagog det vid hämtningen idag, hon undrade om jag hade gp eller bara var hemma. Sa att gp gick igång i fredags och då berättade hon att det likställs vid en sjukskrivning och att jag har möjlighet att lägga våra 15 timmar som jag själv vill. Även att jag kan ändra till 25 eller 40 timmar om jag vill då, men det ska jag ju inte. 

Jag frågade nämligen för några veckor sedan om de, som en annan förskola i kommunen, också ändrat sina 15-timmarstider från 08.30-11.30x5 till 08.30-13.30x3. Men det hade de inte. Men jag utgår från att hon kommit att tänka på det kanske och då blivit fundersam.

Men hur som helst så var det i alla fall så, att jag kan styra våra tider själv. Men hon sa lite i förbifarten att man kanske inte behöver lämna innan frukost direkt, de är väldigt få som jobbar då nämligen. Som om jag tänkte slita upp barnen så tidigt, haha. 
Men nu har jag ändrat, så de kommer gå 08.30-11.30 på mån och tors som vanligt men 09.30-14.30 på tisdagar. Då får de vara med på lunchen och lite mer pyssel inne den dagen :) Blir elva timmar i veckan och det känns lagom, för om jag skulle bli mycket tröttare mot slutet så kan jag ändå lägga in en kort dag på fredag också. Hoppas inte behöva det dock :)

Anmäl
2017-10-10 16:35 #51 av: Thiah

Va skönt att du kunde ändra lite. Så hinner du kanske vila ibland också ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-11 03:46 #52 av: MikaelaS_

Japp, synd bara att det alltid finns så mycket skit att ta hand om..

Anmäl
2017-10-11 03:53 #53 av: MikaelaS_

Klockan är förresten 03.52 och viggo håller mig vaken. Känns som att min ringmuskel har hicka, undra hur långt ner han ligger egentligen.

Anmäl
2017-10-11 05:44 #54 av: Thiah

Haha oddvar kittlar mig i ljumsken. Lagom skoj det med.
Byggde en soffa igåe och ska se hur jag får lida för det idag.. urk

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-11 08:45 #55 av: MikaelaS_

Haha, det kommer jag ihåg att joel ofta gjorde också. Brås på sin bror :p

Byggde en soffa? Nu blir jag nyfiken

Anmäl
2017-10-11 08:48 #56 av: Thiah

Vi har fått en ny soffa från jysk  som kom i en miljon delar (kändes det som). Och dum som man är så skulle jag ju bygga den fast jag inte då kunde få hjölpt. Galen

Och jo, Oddvar gör som sin bror i ganska mycket. Men oddvar försöker liksom ta sig genom huden med hela kroppen och inte bara en fot eller en arm.  Han ligger som ett  U runt naveln och det verkar vara ont om plats för han töjer och töjer vilket gör jäkla ont. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-11 08:54 #57 av: MikaelaS_

Haha, undra varför man är så envis egentligen, när man vet att man får sota för det senare..

Låter ju himla behagligt ;)
Viggo försöker mest trycka ut sin minirumpa genom mina revben.

Anmäl
2017-10-12 15:27 #58 av: Thiah

Jag har börjat få ett tryck inuti magen. Lite illamående då och då. I natt både kräktes jag och var lös i magen helt plötsligt i kombination med kramper/värk i magen... lagom härligt. Känner mig nästan bajsnödig/pruttnödig hela tiden.

Har läkare imorgon så får prata med henne då. 5v kvar till bf.... suck

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-12 22:46 #59 av: MikaelaS_

Åh, tänk om det är något på gång :o

Jag har haft en riktigt lång dag, började morgonen med att upptäcka att bilen var tvärdöd. Fick stoppa barnen i vagnen och knata till förskolan istället. Har kort väg dit, kanske 1,5 km men det är brant uppförsbacke hela vägen. Trodde jag skulle dö halvvägs. Måste ha synts tydligen för när jag kom fram undrade flera hur det va, haha.
Gick i snigelfart hem sen, tog tre ggr så lång tid hem trots tom vagn och nedförsbacke. Kände hur han sjönk ner där inne, och nu är jag rätt säker på att han är fixerad eller iaf väldigt nära.
Fick förresten en sån enorm förvärk sen när jag hade hämtat barnen, hade vid det laget lyckats ladda bilen och när jag gick ur här hemma låste sig allt och jag fick stanna och andas mig genom det. Kändes precis som en riktig värk, så trodde för en sekund att det var dags. Men det var nog bara kroppen som var trött på mig.

Anmäl
2017-10-12 23:36 #60 av: Thiah

Nä hoppas inte något är på gång riktigt än men det kändes så konstigt igår. Aldrig varit med om liknande!

Och med min tur så hr jag säkert mensvärk och problem resten av tiden...bah

Strongt av dig att knalla iväg sådär! Jag har svårt nog att ens ta mig själv uppför backar, en syskonvagn hase aldrig gått.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-13 09:26 #61 av: Thiah

Smärtan jag kände var oddvar som svängde sig. Han är nu nere med huvudet men med gott om plats.

Nu måste jag iväg till labbet för att ta blodprov för att kolla så jag inte börjar få havandeskapsförgiftning. Yay?

Sen tjatade jag mig till en remiss så att jag får komma till sjukhuset och diskutera igångsättning. Blir så jäkla less på att alla ska ha mig till lungläkaren först för att få mediciner när inga mediciner i världen ger mina lungor mer plats i bröstkorgen. Jag vill inte ha ut ungen nu men gärna innan högra lungan ger upp. Gaaah

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-13 13:44 #62 av: MikaelaS_

Nä, några veckor kan han ju vänta men det hade ju vart skönt för dig om han ville komma ut själv typ vecka 37 :)
Jag har så dubbla känslor kring det där, vill ju gärna att han kommer i god tid men samtidigt får vi ju pyttebarn som behöver tiden där inne..

Var faktiskt glad att jag hade vagnen, fick stanna flera gånger och hänga på den, haha

Anmäl
2017-10-13 13:56 #63 av: MikaelaS_

#61 Vad bra ju :)) hoppas han stannar så.

Jaså? Äggvita?

Anmäl
2017-10-13 14:39 #64 av: Thiah

Protein kanske det heter. :p får svar på måndag och förhoppningsvis en tid till förlossningen nästa vecka.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-13 18:04 #65 av: MikaelaS_

Ja, det är väl samma? :P
Vad skönt :)

Anmäl
2017-10-17 09:14 #66 av: MikaelaS_

Nu blir jag fundersam, tycker det luktar fostervatten och trosorna är fuktiga. Kände att något rann men att det inte kom från urinröret. Och inga bindor hemma att lägga i.

Anmäl
2017-10-17 09:39 #67 av: Thiah

#66 ojdå! Kan du lägga en handduk eller nått annat papper i?

Jag har så vattniga flytningar att det äe svårt att märka skillnad.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-17 09:52 #68 av: MikaelaS_

Tog en bit av ett gammalt lakan nyss, får se vad om det kommer något mer.

Jo, samma här, superäckligt tycker jag, haha. Är jätteblött i trosorna ibland men jag kan inte minnas att jag känt att det runnit tidigare :o
Och lukten är inte som vanligt. Men jag hoppas innerligt att jag inbillar mig.

Anmäl
2017-10-17 12:07 #69 av: Thiah

#68 här är det som om jag kissar på mig. Suck...

Vi hoppas det inte är något vatten. Om det är det kan det ännu förnyas? Eller är det "stoppa förlossning" dags då?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-17 12:15 #70 av: MikaelaS_

Man får väl bara gå två dygn max om vattnet går, sen måste barnet ut? Fast jag vet inte om det gäller även om det bara sipprar sakta.

Anmäl
2017-10-17 12:44 #71 av: Thiah

#70 ingen aning heller. Hoppas det inte sipprar helt enkelt

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-17 14:13 #72 av: MikaelaS_

Verkar vara falskt alarm, bara äckliga flytningar troligtvis Glad

Idag är jag så trött, barnen är lite längre på dagis och jag sitter och nickar till hela tiden. Ska hämta dem nu halv tre men orkar knappt resa mig upp. Hoppas innerligt de är trötta och vill hänga i soffan ett tag.

Anmäl
2017-10-17 14:52 #73 av: Thiah

#72 skönt fast det inte är roligt med flytningar. Är innerligt trött på mina...

Jag mutar joel med vindruvor och hitta nemo...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 07:35 #74 av: MikaelaS_

Vi byggde koja, eller jag satt mest bredvid och hejade på och hjälpte till med taket. Sen mutade jag med äpple och barnkanalen. De har iaf lekt och härjat på förskolan så det får vara okej kände jag.

Idag är jag supersnorig och vill mest sova men ungarna är lediga.

Anmäl
2017-10-18 08:25 #75 av: Thiah

#74 förskolan är bra. Där kan dom springa av sig/leka av sig.

Jag har , imorgon varit hemma 6v... börjar bli långtråkigt helt ärligt. Börjar få ont om saker att fixa. Har köket kvar att storstäda men det fåe bli lite äckligare ännu ;). Tänker ta det så sent som möjligt så jag inte behöver fundera på det sen när oddvar kommer.

Har skaffat ALLT dessutom. Två saker ska bara komma hem hit men det hinns med. Köpt färdigt någon ersättning och flaskor mm.. Bara ungen som fattas ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 09:18 #76 av: MikaelaS_

Ja, den är toppen. Har fortfarande dåligt samvete över att de är där när jag är hemma men för en stund sen svalde jag min stolthet och lade in fem timmar mån, tis och tors nästa vecka. Så nu kommer de gå alla sina timmar ändå. De var mycket gladare när jag hämtade halv tre igår än när jag hämtar halv tolv, tror de blir ganska stressade och jag med för den delen när det är så korta dagar.

Du kan komma hit och greja, jag har städat lite men det ser fortfarande ut som f*n överallt. Nackdel med gammalt hus, det finns små vrår överallt där man kan peta in skit man inte behöver just då.
Har inte köpt något alls heller, enda jag gjort är att tvätta de minsta kläderna och vikt en del av dem.
Går in i vecka 34 idag så börjar kanske bli dags, har nog förträngt att det här faktiskt slutar med en bebis och att jag inte bara är tillfälligt fet.

Sex veckor redan alltså? :O Vad fort det går. Jag har vart hemma 2,5 vecka, har inte hunnit bli så rastlös än, men det kommer väl.

Anmäl
2017-10-18 09:32 #77 av: Thiah

Det dyraste denna gången är nog flaskorna + babynestet som jag bett en kompis sy åt oss. Annars är nästan allt annat sådant vi fått. Väldigt skönt. Har kläder i mängder. Och allt är upptvättat redan.
Jag är som sagt lite rastlös :p Hahah

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 10:14 #78 av: MikaelaS_

Jag trodde inte vi hade några kläder alls, gav en del till svägerskan efter David. Men vi hade rätt mycket så ska egentligen bara köpa några pyjamasar i strl 50 tänkte jag. Lär nog också få en del när han väl är här. 

Försöker däremot välja babyskydd, hujedamig. Är en hel djungel och alla som rekommenderas kostar en halv förmögenhet ungefär. 

Anmäl
2017-10-18 10:17 #79 av: Thiah

#78 jag fick köpa ett begagnat (från 2015) för 30€. Britax be safe. Samma som sist bara nyare. Annars hade vi hyrt denna gång.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 10:32 #80 av: MikaelaS_

Funderar på att hyra, men håller koll på reorna lite då och då. Har fastnat för en Britax Baby-Safe Plus. 
Hade det inte vart för att det är så himla brett så hade jag köpt ett logico S som vi hade sist gång, men nu ska vi ha in tre stolar i bilen helt plötsligt och det kommer bli trångt Oberörd

Anmäl
2017-10-18 10:51 #81 av: Thiah

Jag hade glömt hur tungt det är med se där skydden... bah

Fick idag min tid till mödravården. 1.11 ska kah dit och prata om eventuell igångsättning. Ska bli intressant.
Börjar dessutom bli förkyld igen så vi ska se vart detta brakar...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 10:56 #82 av: MikaelaS_

Ja hjälp ja, har väldigt dubbel inställning till de där. Tycker det är väldigt bekvämt att kunna bära bebisen fram och tillbaka till bilen men det tar ju kål på ryggen. 

Spännande, men när är du beräknad nu igen? Det är väl inte så långt innan?

Anmäl
2017-10-18 11:09 #83 av: Thiah

18nov. Så precis halvvägs från nu. Men nej inte mycket extra tid. Dom ville helst inte innan v39 sist ändå. Kanske kan få det lite tidgare denna gång men tvivlar.

Och när dom väl bestämmer sig så kan det gå fort.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 11:21 #84 av: MikaelaS_

Hm, okej. Du slipper ju i alla fall gå över och det är ju skönt :) 
Lite jobbigt dock om man får en tid bara några dagar senare. 

Rasmus jobb har julbord 9 december, chansade och sa att vi skulle med så nu är vi medbokade. Är beräknade femte, haha. Blir spännande 

Anmäl
2017-10-18 11:27 #85 av: Thiah

#84 jag kan ju bli nekad men då tror jag höger lunga kommer ge upp. Speciellt om jag ens blir lite förkyld nu.
Ska bli spännandr och höra vad de säger men hade nog gärna haft mötet lite tidigare. Bara så man kan planera, ställa in sigikväll eller gråta av besvikelse liksom.

Modigt att boka julbord ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-18 12:23 #86 av: MikaelaS_

Inte direkt rätt årstid att försöka undvika förkylning heller. Men det skulle ju vara märkligt om du blir nekad denna gången, med sämre lungvärden än sist. 

Tänkte att om vi bokar in saker så kanske han kommer just då på ren jäkelskap, barn funkar ju lite så :P 
Ska även boka in första advents-mys här hemma, för i år kommer vi inte fira jul hemma så vill fixa lite då istället :) 

Nu beställde jag babyskydd, kände stressen komma krypandes. Även om jag har väldigt svårt att tro att han kommer tidigare så vill man ju ha saker och ting klara ifall ifall.

Anmäl
2017-10-19 14:17 #87 av: MikaelaS_

Idag har jag enorm ryggvärk som strålar och mängder med sammandragningar. Börjar bli ganska trött på att vara gravid nu..

Anmäl
2017-10-19 15:06 #88 av: Thiah

#87 nej det är ju superkul att vara gravid! Att ha rygg/mag/benvärk, höfter som låser sig smärtsamt, finnar, blåsor i munnen, andfådd, kissar hela tiden, unge som försöker ta sig ut ur huden, känna att man bajsar på sig för stt man ska böja sig ner osv osv osv... superkul verkligen!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-19 15:35 #89 av: MikaelaS_

Ja, när du lägger upp det sådär så, absolut! Fattar inte vad jag tänkte på riktigt.

Har du också blåsor i munnen? Jag har hela tungan full men trodde det var förkylningsgrejer på gång. Svider så jag blir tokig.

Anmäl
2017-10-19 17:42 #90 av: Thiah

#89 jag visste väl att du glömde allt det roliga. ;) Jag som avskydde att vara gravid redan förra gången...

Jo jag har lite små blåsor och i allmänhet känsligare mun. Är lite små förkyld så kanske är nått sånt.

Min psoriasis löper amok vilket den inte gjorde sist. Så allt är värre denna gång... 4v kvar, 4 v kvar...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-19 22:39 #91 av: MikaelaS_

Jag har genom 2,5 graviditet mest gillat att vara gravid och tyckt det var mysigt. Tungt ibland absolut men på det stora hela mest roligt. Men ärligt talat så är jag rätt glad att detta är sista gången nu. Saknar att ha min kropp för mig själv..

Nej, nu har vi inte långt kvar ju. Jag har max åtta veckor kvar men blev flyttad ganska mycket bakåt på rul vilket jag inte alls får ihop så jag tror han kommer komma där i början av december ändå :))

Anmäl
2017-10-19 23:46 #92 av: Thiah

#91 ja just det du blev ju flyttad. Men sen har du ju alltid haft små bebisar så kanske är svårt att avgöra på riktigt?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-20 11:39 #93 av: MikaelaS_

Ja, jag tänker också det. Kanske måtten redan börjat avta lite där vid rul, någon cm hit eller dit gör väl mycket för dateringen. För annars skulle jag ha plussat nästan samtidigt som han blev till, och det köper jag inte.

Anmäl
2017-10-22 20:17 #94 av: Thiah

Herregud glömde vilken vecka jag var i idag. Ska ju till rådgivningen på torsdag men trodde det var först veckan efter. Har tappat en vecka igen. Nånstans...

Vad gör man åt huden på magen? Den är öm, svidande och har känselbortfall. Jätte äckligt

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-22 21:04 #95 av: MikaelaS_

Haha, det går fort nu i slutet, svårt att hinna med ibland :p

Ja du.. säg till om du kommer på något. Känselbortfallet tänker jag inte på längre, har fortfarande ingen känsel kring snittet. Men det sträcker och kliar, tycker inte jag är torr och det hjälper inte att smörja. Är som om det sitter i nästa hudlager

Anmäl
2017-10-23 05:32 #96 av: Thiah

Jag har mer som en brännskada. Känner en del men längre ner.
Försökte förklara för oddvar att han kan komma nu. Men jag fick bara en spark som svar... :p

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-25 08:04 #97 av: MikaelaS_

Min fattar inte heller :(
Fast han får ju egentligen helst stanna några veckor till, men jag är så less på detta just nu.
Går in i vecka 35 idag iaf, har tagit fram en del senaste dagarna och beställt lite pyjamasar. Hämtade ut en babybox också så det finns lite blöjor och sånt. Så tror vi är rätt färdiga nu.

Anmäl
2017-10-25 08:23 #98 av: Thiah

#97 jag har nu kokat flaskor och nappar. Så måste egentligen bara hämta ett babynest + en säng sen är all klart.

Nu ska jag fixa frysen och kylskåpet. På min lugna dag ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-25 09:49 #99 av: MikaelaS_

Skönt att vara klar :)
Blir liksom inte samma med barn två, tre osv. Man har ju ändå så mycket att stå i så det blir inte lika prio, känner jag i alla fall. Är mest skönt att bli färdig.
Kom dock på nu att det kanske är bra att packa bb-väskan, haha. Fast det bör bli en snabb historia denna gång.

Ska också hem och städa ur kylen, ska storhandla i eftermiddag så vill ha den ren.
Är hos bm nu, får se om han är fixerad nu eller om han plågat mig i onödan.

Anmäl
2017-10-25 10:12 #100 av: Thiah

Oddvar var inte fixerad förut, får se nästa onsdag vad dom säger. Har rådgivning imorgon men hon kollar bara utsidan.

Han kommer åt en nerv i höften åtminstone. Den gör att hela ena sidan låser sig och gör ont. Härligt värre!

Men ko, försöker fixa så mycket aom möjligt nu så att jag kan ta det helt lugnt sen. Är inte mycket kvar så är lägenheten ren. Maken måste bara dammsuga och torka golven.... :p hahaha

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-25 13:10 #101 av: MikaelaS_

Inte denne herrn heller, ligger åt rätt håll och alla kroppsdelar var där jag trodde de var men han är fortfarande rörlig. Men hon trodde inte han skulle vända sig nu i alla fall och det är ju jättebra. Har hans rumpa hårt tryckt mot ena revbenet så tror han sitter ganska rejält fast faktiskt. Men jag skulle ringa om jag känner att han snurrar runt.
Låter jättemysigt ;)

Jag tycker jag bara hinner allt det vardagliga. När det vanliga är gjort och jag ska ta itu med köksskåp och sånna ställen så är det dags att laga middag och sen ska vi sova. Och sen börjar det om igen.

Anmäl
2017-10-25 14:30 #102 av: Thiah

Jag kan ju ha Joel lite mer på dagis så jag har ett par timmar. Sen att man ör hyperaktiv gör inte saken sämre. Eller ja... jag glömmer att ta det lugnt.

Varit hemma i 7v mu så att jag börjat ledsna är en underdrift.... hormonerna löper amok( välkommen tillbaka finnar!), kroppen bråkar och hjärnan går på övervarv. Minns ju ändå inte hälften...

Joel har en tid sagt att han inte har kompisar på dagis. Han är o ny grupp där alla andra egentligen känt varandra i 6 månader så pedagogen i mig vet ju att det är vanligt. Och att han har bra vuxna runt sig där på dagis. Men gravida mammahjärtat är så blödigt just nu. Ska bli intressant när vi har utv.samtal på måndag hur jag reagerar. Hahah tur att kristian är med!

För joel trivs på dagis och det finns några han kan leka med så mest handlar det nog om att han är lite socialt osäker. Men ja... mamma hormonerna....

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-26 16:49 #103 av: Thiah

Jag hade en liten period med ganska kraftiga förvärkar i natt. De hade gärna fått fortsätta...

Men det fick mig också att inse att kanske jag borde packa nån sorts väska åt oss. I alla fall med en natts kläder. :p

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-27 03:22 #104 av: MikaelaS_

Jag har ökat till femton timmar nu ett par veckor framöver, förutom nästa vecka då det är höstlov här. Idag var de där fem timmar, jag sov tre av dem och resterande åt jag godis framför teven. Väldigt produktivt.

Vad jobbigt med dagis, förstår att du blir ledsen :/
Wilmer har sagt ett par ggr nu senaste dagarna att en viss kille slår honom, ska fråga pedagogerna om det nästa gång.

Åh, det är frustrerande till tusen när de ger sig igen. Jag tänker börja packa väskan senare idag, fick hem lite babypyjamasar igår så ska tvätta och få i kläder till oss i alla fall :)

Anmäl
2017-10-27 05:40 #105 av: Thiah

Visst är det skönt att sova?!

Och joel nämner också samma barn ofta men sen vet man inte. Det barnet är ganska påfluget har jag märkt men samtidigt så är joel väldigt känslig för aånt ännu så svårt att säga om det faktiskt är nått. Men på måndag morgon ska vi fråga.

Och jo, är otroligt irriterande att det tar slut..

Vandrade i snöslask igår och jag funderade allvarligt på att stanna halvvägs hem, bryta ihop lite och vänta på att kristian skulle komma vandrande samma väg 30-40min senare. Det är så löjligt tungt så fort det inte är plan mark.

Jag packade faktiskt en ryggsäck färdigt igår. Kändes skönt att få den gjord så att man inte behöver bry sig.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-27 14:13 #106 av: MikaelaS_

Gud ja, sover ganska risigt om nätterna nu så att få sova på dagen är det skönaste som finns. 

Ska också fråga, men vet att Wilmer ljuger ganska friskt nu för tiden. Om både stort och smått, men jag måste ju fråga. 

Usch, låter tungt :( Dock lite avis på snön, fast slask klarar man ju sig utan iofs. Jag går helst ingenstans just nu, får sammandragning på sammandragning så fort jag står upp en längre tid. 

Jag hann aldrig börja, tvättade inte ens nya pyjamasarna. Ska nog ta tag i det direkt.

Anmäl
2017-10-27 14:49 #107 av: MikaelaS_

Haha, vad packar man egentligen i en bb-väska? :o 
Har lagt ner pyjamas, sockor och hjälmmössa samt tossor till bebisen. Ska köpa tandborstar och kräm, och gubben har fått kallingar, sockar och t-shirt. Sen tog det tvärstopp. Mina kläder är i tvätten just nu. Måste nog googla Funderar

Anmäl
2017-10-27 16:17 #108 av: Thiah

Jag har ett mjukt ombyte åt mig, ett åt maken och sen två outfits åt oddvar. Här får man låna kläder på bb så behöver inte mer åt honom.
Och sen en liten lotionflaska, lite duschkräm, tandkräm och tandborstar samt en hårborste.
Det får liksom räcka ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-27 16:59 #109 av: EmiliaTorstensson92

Hade glömt vad denna sida hette. Så kom på det igen idag. Nu är det nära för November bebisar. När var det ni är beräknade? Vi är 29/11.
Har packat bebis BB väska men våran ska vi packa i helgen. Är så taggad och längtar tills det är dags. Vecka 35+1 idag och när vi var till BM förra veckan hade jag SF mått 33 och allt såg bra ut. Bebis ligger även med huvudet nedåt, men ruckbart. BM trodde dock inte han skulle vända sig igen då det är lite plats för honom i magen.
Jag mår dock illa, gjort nästan varje kväll sen typ vecka 30. BM sa sist att det är nog för att alla tarmar och sånt hoptryckta. Att jag mår illa när jag ligger på rygg kan ju vara kroppspulsådern som blir klämd. Så ligger nästan enbart på sidan.

Anmäl
2017-10-27 18:17 #110 av: Thiah

Välkommen tillbaka ;)

Jag är beräknad 18.11 men ska till sjukhuset på onsdag och prata igångsättning så vi ska se hur det blir.

Jag har också en del illamående. Hade inte saknat det alls. :/

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-27 18:58 #111 av: Thiah

Jag har förresten sf mått 31.5cm. Oddvar ligger så långt ner att magen inte kommer växa mer. Sen har jag knappt gått upp något extra kilo (tyvärr) så han har inget fett att trycka runt.
Precis likdant mönster som storebror.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-27 20:09 #112 av: MikaelaS_

#108 Det var ungefär vad jag kom fram till efter en del googlande också. Lite hygienprodukter och sköna kläder till mig. Vet inte om jag ska lägga i något ätbart också, sist åkte det med hem igen.

#109 Välkommen tillbaka :)
Jag blev flyttad från 26/11 till 5/12 men hänger kvar här ändå.

Har också bebisen åt rätt håll men ruckbar. Fast han känns rejält klämd mot mina revben så han kommer nog inte heller någon vart. Har en livlig kille där inne, sparkar mig gul och blå känns det som.

Ingen aning vad mitt sf-mått var sist, men ligger precis över medelkurvan så gissar på 33-34 cm. Har gått upp 10 kg ganska exakt, känns helt okej även om jag hoppats på något mindre. Hade redan ett par kg för mycket från början.
Det är lite lustigt, för jag har startat på olika vikt med varje barn men med de två första har jag slutat på prick samma och verkar göra även denna gång. Har två kg kvar till samma vikt nu. Undra om det är någon sorts idealvikt för min kropp, inför amning tänker jag.

Anmäl
2017-10-28 19:15 #113 av: EmiliaTorstensson92

Mitt SF ligger också precis över medelsträcket. Jag hade gått upp 10 kg sist vid BM besöket. Bakifrån ser man inte ens att jag är gravid. Jag har bara än så länge fått lite bredare höfter, större mage (såklart), större bröst och nu börjar även fötterna och benen svälla lite. Syns när jag haft strumpor, hehe.

Anmäl
2017-10-28 20:28 #114 av: Thiah

Sådär känner jag mig nuförtiden....

(http://whisper.sh/whisper/051aeccf47517471493238b30d66e3dba9c73d/3rd-trimester-when-you-cant-tell-if-you-are-having-contractions-or-yo)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-28 23:32 #115 av: MikaelaS_

#113 precis som mig, 10 kg upp, syns inget bakifrån, lite bredare om höfterna och sen någon vecka tillbaka lite lätt svullen om benen. Har även fått ta av mig ringen, har kunnat ha den till och från men nu struntar jag i det tills efter förlossningen.

Thiah: Haha, mitt i prick

Anmäl
2017-10-28 23:35 #116 av: MikaelaS_

Nu har förresten råmjölken kommit här, kom sent denna gång tycker jag. Inte för att jag har nytta av den tidigare iofs, hehe, men har inte kunnat låta bli att klämma och kolla lite då och då om det fortfarande är helt torrt. Kroppen är skum.

Anmäl
2017-10-29 11:15 #117 av: Thiah

Sen kl.21 igår har jag haft mensvärk/ryggvärk som kommer och går. Ibland starkare smärta ibland svagare. Bränner i ryggslutet och skinkorna emellanåt.
Blir lite bättre när jag går runten så fort jag sätter mig ner kommer trycket under naveln. Oddvar rör sig som en galning under det värsta.
Fått öva mig på att andas iaf...hahah

Satte nu också på en binda för att se om det faktiskt kan vara så att jag läcker...
37+1 idag så han får ju komma om han vill.

Stannar det helt av efter dessa timmar blir jag aningens störd!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 11:16 #118 av: MikaelaS_

Åh så spännande! Hoppas han bestämmer sig för att komma nu :)))

Anmäl
2017-10-29 11:38 #119 av: MikaelaS_

Här trycker det på neråt så jag tror jag ska skita ner mig ibland, men annars händer det inget alls idag. Haft mycket förvärkar tidigare men de har lugnat sig. Fast jag är ju bara i vecka 35 så det är ju för tidigt ändå, får snällt vänta lite till.

Ska bygga soffbord och måla lister för att fördriva tiden.

Anmäl
2017-10-29 11:46 #120 av: Thiah

#118 jag hoppas också nått startar. Är ett konstant tryck runt magen nedanför naveln. Urk.. känner mig rastlös men trött så hjärnan är helt galen. Bah...

Det där med att bajsa på sig vet jag det känns.. kommer inte sakna det

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 11:48 #121 av: Thiah

Apropå tryck i runt magen... min mage har blivit mera platt nu. Ser knasigt ut...
Känslan jag har nu är lite som när de tog hinnorna med Joel men kanske aningens kraftigare. Däremot gick det förloppet så snabbt att jag aldrig han reflektera över magens form osv...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 12:41 #122 av: MikaelaS_

Intressant, då kanske han lagt sig precis rätt då? Så att han ligger med ryggen utåt?

Anmäl
2017-10-29 12:51 #123 av: Thiah

Ingen aning. Får säkert ha det såhär tills onsdag när jag ändå ska till förlossningen :p

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 13:01 #124 av: MikaelaS_

Haha, får hoppas du slipper gå så länge och att det drar igång istället :)

Jag kom att tänka på en sak förut, jag har halvt om halvt packat bb-väskan nu men jag har ju inte tänkt på Wilmer och david. De borde ju också ha en övernattningsväska färdig ifall förloppet går fort. Har du packat något till Joel eller kommer barnvakten till er?

Anmäl
2017-10-29 13:05 #125 av: Thiah

Händer det en vardag gissar jag att barnvakten kommer hit. Men är det farmor så finns det reservkläder hemma hos henne redan.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 15:42 #126 av: MikaelaS_

Okej, vad skönt att ha den biten klar. Jag måste nog rota fram en väska och fixa det där snart

Anmäl
2017-10-29 15:46 #127 av: Thiah

Nu har det tagit en paus. Pausen skulle kunna komma på natten istället så jag får sova. Kan liksom bygga lego + ha ont överallt utan större problem. :p hahah

Och jo, typ löst. Farmor är helt otroligt uppbokad så jag blir lite nervös. Makens mormor är dålig så farmor kan behövas där. Osv osv....

Men jag har reservfolk som inte har nått liv (skämt) som kan ställa upp på kort varsel denna gång. Kanske bara ska meddela dem om att dom kanske blir ringda... hahaha

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-29 21:27 #128 av: MikaelaS_

Kom det tillbaka?
Hahah 😁 Kanske bra att berätta att de eventuellt får vara barnvakt iaf :p

Jag är lite nervös över det där med barnvakt. Alla potentiella barnvakter jobbar fulla dagar. Farfar är ledig fredagar visserligen men det finns ju fyra andra dagar då typ alla jobbar. Fast just nu är bonusfarmor sjukskriven, kan ju hoppas hon förblir det lite längre, hehe. Fast hon har ganska mycket för sig om dagarna ändå.
David var artig och kom på en lördag, hoppas lillebror också är det.

Anmäl
2017-10-30 05:22 #129 av: Thiah

Njaee inte kom det direkt tillbaka. Varit en lugn natt, vilket iof varit skönt.
Ställer in mig på att få en igångsättnings tid på onsdag av sjukhuset..

Och farmor har en hel del för sig men hon ställer nog upp om det krisar. Dagis vet om att joels vårdtider kan vara lite knasiga 1-2 dagar just där vid födseln. Men det stressar mig att farmor har så myclet planer hela helgerna fast bebis nr 2 kommer närsom. :p
Du måste diskutera med Viggo om viktigheten att födas på en lördag. När hade ni julfest?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-30 11:03 #130 av: MikaelaS_

Trist.

Haha, hon borde va lite snäll och stanna hemma :p
Lördag eller söndag går bra, är ju ändå schysst och ger honom lite valfrihet.

Hade en förvärk i förmiddags som för första gången gjorde mig nervös inför förlossningen. Har inte haft någon som helst oro varken inför David eller denna men den smärtan alltså. Gjorde lika ont som förlossningsvärkarna sist. Och Rasmus är 50 mil bort på kurs denna veckan. Bara för det så startar det väl då, alldeles för tidigt..

Anmäl
2017-10-30 12:07 #131 av: Thiah

#130 ja det skulle väl vara jäkla typiskt om det börjar nu...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-30 13:41 #132 av: MikaelaS_

Ja, en aning :p
Men det lär det ju inte göra, men det är kul att spekulera :))
Julfesten är förresten 9 december, fyra dagar efter beräknad. Och två dagar innan tänker jag ha adventsmys här hemma.

Går in i vecka 35+ på onsdag, kommer inte ihåg från vilken vecka de inte stoppar förloppet längre. Om det är 36 eller om det kanske är 35.

Anmäl
2017-10-30 15:01 #133 av: Thiah

Jaaadu vilken vecka är det? Ingen aning själv heller.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-30 19:51 #134 av: MikaelaS_

Googlade men blev inte mycket klokare. Ända jag hittade som faktiskt bidrog med någon riktig info var från BB Stockholm och där står det att barn som föds i vecka 22+0-34+5 behöver extra vård och Neo. Men att barn som föds efter det oftast klarar sig med lite värme ett par dagar och sedan får åka hem som vanligt. Jag är lustigt nog i vecka 34+5 idag.

Anmäl
2017-10-30 20:09 #135 av: Thiah

#134 hm.. man borde kanske vetat sånt. Är t.o.m osäker på i vilken vecka "mitt" sjukhus tar emot. Tror det ör 34/35, innan det är det ett annat med bättre neo

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-30 20:13 #136 av: MikaelaS_

Haha va fasen Thiah, nu blev det ju ännu mer att fundera på :P Fast kom på att JackieJohn inte blev skickad någonstans och hennes första kom väl i vecka 31 eller 32? För vi tillhör samma sjukhus nämligen.

Anmäl
2017-10-30 20:21 #137 av: Thiah

Nä hon blev aldrig flyttad så du behöver inte oroa dig. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-30 20:29 #138 av: MikaelaS_

Gött det, är visserligen inte speciellt långt till Sahlgrenska och Östra bland andra så det hade väl inte vart hela världen. Men skönt att slippa ändå. 
Fast lär nog gå över 14 dar, bara för att jag inte kan låta bli att tro att han kommer komma tidigare.

Är med i en gravidgrupp för november-och decemberbebisar och flera av de som har bf typ samtidigt som mig har redan fått. Och ännu fler novemberbebisar har redan kommit. Är nya varje dag, november är ju runt hörnet men december är ju en bra bit bort ändå.

Anmäl
2017-10-30 21:49 #139 av: jackiejohn

Kikar in här ibland och sant, blev aldrig flyttad. De tar emot bebisar från v 27+0 på vårt sjukhus MikaelaS_ och som svar på den andra frågan ni diskuterar så stoppas inga spontanförlossning efter v 34+0 här hos oss, och skulle det göras så finns det i såna fall en medicinsk orsak men normalt så stoppas det inte efter 34+0 :)

Anmäl
2017-10-30 22:12 #140 av: Thiah

#138 men miiiiiiin har inte kommit ännu!! Gaaaah

#139 Tur för oss att du kollar ibland :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-31 14:13 #141 av: MikaelaS_

Tack för info jackiejohn :)
Trodde det inte var så tidigt som 34, då har jag passerat med en vecka. Skönt ändå.

Thiah: det är du och jag, du och jag

Anmäl
2017-10-31 14:48 #142 av: Thiah

#141 ja men denna gången fuskar inte du med planerat snitt iaf ;) hahah

Vi har haft en toppen dag idag. Varit på ikea i 3 timmar, på bibban osv. Nu är klockan snart 4 och vi börjar ledsna på varandra. :p

Mina höfter sa tack och hej just, speciellt höger höft. Smärta när jag går uppför backar, förlamande smärta när jag gick nerför trappan. Där fick man sig liksom...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-31 18:24 #143 av: MikaelaS_

Haha, jag fick ju planerat snitt på bf, du fick väl Joel i vecka 38? :P

Funderade också på att åka till IKEA men nu lockar det inte längre :p hittade ni något?

Lätt att tröttna på varandra :p mamma ringde vid elva, då hade vi vart vakna sen sju bara. Hon frågade om vi ville komma på fika för hon hade tagit ledigt idag. Höll på att slänga ut ungarna i bilen i bara pyjamasarna. Så skönt att få få komma ut ibland, haha.
Men väl där fick jag mig en överraskning, min syster hade kommit hem. Hon har bott utomlands senaste åren. Såg henne i mars senast :)

Anmäl
2017-10-31 18:46 #144 av: Thiah

#143 han kom 39+1 faktiskt ;).

Vi hittade det vi skulle ha + bara lite extra. Hahah ännu pankare nu vilket var skickligt.

Imorgon är det sjukhuset som gäller. Är ganska spänd på vad dom säger. Städat i lägenheten som en rastlös galning. Men jag har ändå inte fått golven gjorda pga lathet, hat mot dammsugaren + värk.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-31 18:48 #145 av: Thiah

Och vilken rolig överraskning att träffa syrran. Gav säkert lite extra energi :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-10-31 21:34 #146 av: MikaelaS_

Jaha, trodde du var beräknad ett par veckor efter mig den gången :o

Haha, ännu en anledning att skippa Ikea kanske för min del. Är rätt pank själv.

Åh spännande, och så jäkla skönt att mest troligt få ett slutdatum.

Var jättekul att få träffa henne igen, och nu ska hon stanna i Sverige dessutom. Hon har vart utomlands sedan innan Wilmer föddes så denna bebisen är första hon får lära känna från start.

Viggo gör mig nervös. Vaknade tidigt i morse av att han hickade precis under mina revben och sparkade mig i skrevet. Med andra ord vänt sig ett halvt varv :o Men nu började han hicka igen och nu är huvudet tydligen neråt igen, sparkarna är tillbaka i revbenen också. Väldigt skönt, men blir lite fundersam över att han kan snurra så friskt utan att jag känner det. Borde ju gå som en enorm våg över magen.

Anmäl
2017-11-01 00:02 #147 av: Thiah

Hm.. så liten kan han väl inte vara? Eller har han bara boxar armar?

Jag försökte känna min livmodertapp förut, är ju nyfiken. Det har förut varit ett hårt huvud ivägen så har inte kunnat. Nu var det inte hårt mera men kände ändå inget. Undrar om han flyttat upp huvudet eller om livmodertappen flyttat ner sig. Tappen måste vars öppen lite om ballong ens ska komma på tal...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-01 07:18 #148 av: MikaelaS_

Nä, tycker inte det. Känns ju verkligen som att han fyller ut magen rejält annars. Men i natt har han nästan sparkat sönder mina revben så nu ligger han iaf rätt.

Åh, det där har jag också tänkt på. Men har inte vågat, känns ju skitläskigt att pilla så långt in. Men jag är jättenyfiken.
Hoppas du har öppnat dig, du hade ju det sist i alla fall :) Vet inte om man brukar göra det tidigare som omföderska?

Anmäl
2017-11-01 09:44 #149 av: Thiah

1,5cm tapp kvar, öppnad 1 finger.
Blir igångsatt med ballong på måndag om inget hänt med tappen.

Var liksom inget snack om saken, tyvärr går vi in i v38 på en lördag så sätts igång först på måndagen.

Han beräknas väga runt 2900 och joel var 3060 när han föddes. Ganska lika :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-01 10:25 #150 av: MikaelaS_

På måndag?? Iih, men hjälp vad spännande :D

Anmäl
2017-11-01 10:40 #152 av: Thiah

Jo måndag förmiddag sker det. Men sist hade jag den inne ganska många timmsr så vi får se denna gång. Får se hur kristian får ledigt...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-01 11:25 #153 av: MikaelaS_

Undra om det brukar gå fortare med andra barnet även vid igångsättning

Anmäl
2017-11-01 11:42 #154 av: Thiah

#153 jag hoppas jag klarar det bättre i alla fall så tyngdlagen kan hjälpa till denna gång. Hade lite för svaga värkar sist, fast dom gjorde sitt jobb.

Denna gången hoppas jag också att ballongen kommer ut lite snabbare. Här åker man hem under tiden man har ballongen. Kanske kroppen kommer igång själv av ballongen, vi får se.

Har ett par dagar på mig att fundera.

Kristian ska be om ledigt hela veckan vilket är skönt. Kan inte sköta Joel med den där jäkla ballongen i. Och sen hoppas vi att vi får en bättre läkare än sist så det inte blir en massa prat om att skicka hem oss som sist. Denna gång är man kanske själv lite kaxigare också.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 07:02 #155 av: MikaelaS_

Vad skönt, hoppas ledigheten blir beviljad, tycker det ibland är tungt att ta hand om barnen utan någon ballong. Gissar att man kanske mest vill ta det lugnt med en sådan inne.
Jag märkt sist att man blir väldigt annorlunda behandlad som omföderska än som förstföderska. Andra gången antar de ju att man vet vad man pratar om om man har önskemål. När jag ringde in med Wilmer en gång för att jag tyckte han var slö fick jag tjata mig till kontroll. Ringde även en gång med David men då fick jag komma in snabbt. Och blev helt annorlunda behandlad väl inne.

Anmäl
2017-11-02 08:34 #156 av: Thiah

Jo han är ledig hela veckan.

Hoppas bara tappen skulle öppna sig lite mer så att de kan ta hinnorna på måndag. Skulle vara fint ;)

Har haft mensvärk sen igår när hon var därdet och petade så jag har hoppet uppe. Att slippa ballongen helt vore finemang.

Det värsta med ballongen är att den har ganska tjocka slangar som satt tejpade vi låret. Allt detta skavde när jag rörde mig. Inte direkt skoj i ett svullet underliv. Bara tanken på att gå och hämta Joel i upp och nerförsbackar, att sitta och klä på honom osv...

Jag ringde in med oddvar i v 34/35 typ. Men hon tog mig inte alls på allvar för han var ännu så liten att han kunde svänga och gömma sig. Fast jag sa att jag känner hur han ligger.... beror mycket på vem man pratar med.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 08:36 #157 av: Thiah

Och nu när jag har ett datum och inte behöver vara lika rädd om ryggen/höfterna så ska jag dammsuga och städa idag. Väldigt trevligt.
Får jag ont är det bara en enda dag jag måste stå ut sen är kristian hemma.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 10:27 #158 av: fluffis

Vad spännande att det snart är dags Thiah! Jag önskar att allt går bra för er :)

Anmäl
2017-11-02 11:11 #159 av: Thiah

#158 Tack!

Det är med lättare sinne jag fungerar idag. Snart snart slipper jag allt det onda och tunga. Yay

Joel väntar på att jag ska kunna gå i trappor igen, han tycker hissen är trist. :D

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 11:12 #160 av: BlackNo1

Oj Thiah! Så spännande :) Hoppas det kommer igång av sig självt så du slipper ballong och annat. Håller tummarna för dig 🤗

Anmäl
2017-11-02 12:24 #161 av: MikaelaS_

Jo det är ju sant, att det beror på vem man får prata med också :) men överlag tyckte jag det var så överallt, hos bm, hos förlossningen och även av nära och kära.
Nu med trean börjar bm ibland berätta något, sen hindrar hon sig och säger Nä, det kanske jag inte behöver berätta för dig. Haha.

Önskar att vi också hade ett slutdatum, samtidigt som jag tycker att det är jättespännande att det kan starta när som helst.

Städar också idag, Rasmus kommer hem efter fyra dagar i Stockholm och jag får väl erkänna att jag inte prioriterat att städa så väldigt mycket. Vi har byggt soffbord och pysslat mest, och myst framför film. Men nu får jag skärpa mig.

Anmäl
2017-11-02 12:26 #162 av: MikaelaS_

Den där ballongen låter fruktansvärt obehaglig förresten :o
Jag har tänkt ibland att det hade vart lite komiskt om jag blir igångsatt denna gången, då har jag fått prova på snitt, spontan födsel och igångsättning. Hade vart lite kul.

Anmäl
2017-11-02 12:28 #163 av: Thiah

#160 tack :)

Nu är golven dammsugda och torkade så nu får det klara sig en stund.

Tror faktiskt att en bit slemmis lossnade just. Haft rejälare flytningar med torkat blod sen hon var i tappen och pillade igår. Men idag kom det en slemmigare bit också. Härlig info, ja vet. ;)
Men sist såg jah inte röken av slemmisen så tycker det är lite roligr.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 12:35 #164 av: BlackNo1

Haha! Underbar info ;) Det är helt klart positivt av vad jag vet. Har du tur kommer det mera snart! Man får inte vara känslig när man hänger i ett sådant här forum 😂

Anmäl
2017-11-02 12:38 #165 av: Thiah

#164 haha nä det får man inte !
Är ju inte säker på att det var slemmis men slemmigt var det. ;) haha

Jag hoppas ganska starkt på att tappen öppnas lite till så jag helt skulle slippa ballong. Minns inte när de kan ta hinnan men tror det är runt 3cm öppet.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 16:01 #166 av: Djurälskaren87

Lycka till alla här när de är dags. Inne och läser ibland. Man är ju nyfiken trots att man fick i augusti.

Fick också ballong föressten. Tog ett helt dygn innan den släppte för mig

Anmäl
2017-11-02 17:18 #167 av: EmiliaTorstensson92

Spännande med igångsättning på måndag :D lycka till!

Jag var till barnmorskan idag och allt såg bra ut. Bebis har huvudet nedåt men lite ruckbart. Dock har han så liten plats i magen så han kommer nog inte vända sig nått. Men känns gör han, i hela magen. Idag är jag i vecka 36+0. Han ligger med ryggen åt samma håll som för två veckor sedan :)

Anmäl
2017-11-02 18:06 #168 av: Thiah

#166 Jag hade den mellan ca kl.10-02 så ganska många timmar. Hade jag inte dragit i den hade den varit där längre.
Skonsam må metoden vara men den är också långsam. :p

#167
Tack.

Oddvar känns ocksåi hela magen. Men det blir väl så när han är så pass stoe och jag såpass liten

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-02 18:24 #169 av: Thiah

Vill visa det superfina, specialsydda babynestet som vi hämtade hem idag.

Har kisskydd som går att ta bort och tvätta vid behov. :)

Tygerna är väl använda så alla kemikalier är borta. Nu ska det bara få dofta "familj" .

Har också fått låna en 100åe gammal barnsäng i rotting. Den kan jag visa imorgon :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-04 10:42 #170 av: MikaelaS_

Hur går det thiah? Händer det något mer?

Jag har fått uppleva en ny, lite märklig grej. Ibland när jag sätter mig på toa för att kissa känns det som att det knäpper till i slidan och att tappen typ hoppar till. Man får ju höra att vattnet ofta går en en knäppning. Blir lika glad varje gång innan jag inser att det var något annat även den gången. Undra vad det är.

Anmäl
2017-11-04 11:18 #171 av: Thiah

#170 nää här står allt stilla. Jag lider visst av pbs (pre birth syndrom) som är höggravidas pms.. haha. Kompisem hittade på det. Tyckte hon var fyndig.
Är sur, tvär, irriterad, trött rastlös osv osv osv. Nästan som när jag har resfeber. Fast då brukar jag ta en öl i soffan och lugna ner mig nu får jag väl sova då. :p

Jaaadu vad skulle det kunna vara? Ligger han mot något veck som kan knäppa när du sitter på toa?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-04 23:57 #172 av: MikaelaS_

Haha, låter absolut som något som borde bli en riktig grej. Lider nog också av det lite till och från.

Ja, så kan det ju vara. Magen hänger numera på knäna ungefär så tror att han ligger lååångt ner nu, det skrapar även i tappen när jag går känns det som.

Idag lyckades jag skrämma slag på maken, han fick för första gången se rejäla gravidhormoner. Obs för rätt personliga bekännelser nedan:

Vi är på hotell, och passade på att få till det. Efteråt går jag in i duschen, känner att det börjar rinna lite och tänker att jag ska pressa ut det snabbt innan han kommer in. Råkar då kissa ner mig, världens racerstråle och börjar då gapflabba. (Till historien hör att jag är fullkomligt genomtrött efter en vecka som gräsänka, treårstrots och höstlov från dagis)
Sen kan jag inte sluta skratta, maken är helt förskräckt ut men börjar fnissa åt mig tillslut. Då börjar jag störtlipa istället, haha. Grät så det skvalade och skrämde nog skiten ur honom. När jag lugnat mig började jag skratta igen, fast då åt honom.

Gud hjälpe, inser nu att både han och jag vart väldigt skonade från hormoner ändå, haha.

Anmäl
2017-11-05 00:00 #173 av: MikaelaS_

Har förresten vandrat runt på Liseberg hela kvällen med täta förvärkar, ibland knappt någon minut mellan men så fort jag satte mig eller bara stannade så försvann dem. Måste vara tyngden när jag gick som orsakade dem. Vissa gjorde rätt ont, fick hänga mig på maken och andas.

Anmäl
2017-11-05 06:19 #174 av: Thiah

#172 haha de där tvära kasten i humöret är fina. Maken sa åt mig en morgon , lite snäsigt, att jag kan försöka engagera mig i Joel lite iaf innan de gårdär iväg till dagis. ( han är en sådan mammig gnällfis just nu)

Jag fräser nått tillbaka om att det ju är såhär varje jäkla morgon och sen går jag in i sovrummet och gråter. Tror maken fick lite hicka för hans tonläge ändrades snabbt...

Om det är förvärkar som kanske gör lite nytta så kan jag ta ett par. Tappen får gärna öppna sig en cm till innan imorgon. :p haha

Jag har däremot höfterna helt galna. Oddvar trycker på nerver som galet ont samt att min höger hänger sig i smärtfylld kramp. Joel blev riktig rädd igår när jag grymtade till och stannade av smärtan.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-05 14:45 #175 av: Thiah

Den 100 år gamla sängen vi fått låna. Tyget i den är Joels gamla. Blir en bra första säng.
.
Joel leker sjörövar fabbe i lillebrors nest....

Nestet går bra att stoppa i sängen också.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 01:54 #176 av: MikaelaS_

Haha, varför kan de inte bara lära sig?

Du kan få alla för nu är jag trött på det här. Oregelbundna förvärkar/sammandragningar/värkar(?) sedan lördags kväll, två bitar slempropp och risig mage. Vissa av "värkarna" gör riktigt ont, och den lille rör sig helt galet.
Är så avundsjuk på dig som får bli igångsatt idag.

Ser inga bilder på mobilen :(

Anmäl
2017-11-06 05:52 #177 av: Thiah

#176 ah nä bilderna ser du inte för jag gjorde bildspel. :( sätter en bild på sängen som du borde få se.

Du kanske kommer igång snart? Vi får hoppas!! Oddvar rörde sig så lite igår att jag fick aningens panik, så svår väckt!. Men lite choklad fick honom att röra sig såpass att jag har kunnat sova...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 07:35 #178 av: MikaelaS_

Vilken fin :))

Hoppas på det men runt tre i natt gav det sig igen. Nu har jag bara ett enorm svullet underliv och en öm mage :(

När har du tid idag?

Anmäl
2017-11-06 10:27 #179 av: Djurälskaren87

177 lycka till idag!! Ser framemot bebis bild

Anmäl
2017-11-06 10:41 #180 av: BlackNo1

Lycka till idag Thiah!

Anmäl
2017-11-06 10:47 #181 av: Thiah

Jag är hemma med ballong... haha...

Var nästan 2cm öppen och läkaren töjde nog några millimeter med fingrarna. Stockholms blodbad typ...
Men denna gånggång fick jag order om att dra i den osv.. så tror nog det går snabbare än förra gången. Värken är redan igång så kanske allt går lite av sig själv. Hoppas kan man ju

Oddvar ligger lågt, har nästan allt fostervatten på höger sida och ja... vi ska se

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 11:31 #182 av: MikaelaS_

Åh så spännande :D

Anmäl
2017-11-06 12:01 #183 av: soundtrack

Lycka till Thiah! :D

Anmäl
2017-11-06 12:19 #184 av: Thiah

Tack.
Verkar som om smärtab mest håller till i ryggen denna gång. Värdelöst för mig för där har jag svårast att lindra. Kanske lättar bara ballongjäveln åker ut :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 12:41 #185 av: BlackNo1

Ajdå :( Hoppas det lättar och att det sätter fart på rätt sätt snart :)

Anmäl
2017-11-06 13:58 #186 av: Thiah

Tillbaka på förlossningen..fick en skön säng denna omgång :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 15:05 #187 av: BlackNo1

Kämpa på! :)

Anmäl
2017-11-06 15:11 #188 av: MikaelaS_

Åh, kom du igång regelbundet så snabbt?

Anmäl
2017-11-06 15:47 #189 av: EmiliaTorstensson92

Härligt med bebis snart :D

Anmäl
2017-11-06 17:58 #190 av: Thiah

#188 njaeee har en del värkar men inget regelbundet... dom vill starta oxytocin mem förlossningen är ganska full så får vänta...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-06 20:56 #191 av: MikaelaS_

Okej, hoppas ni slipper vänta alltför länge :)
Jag är grymt avundsjuk ärligt talat. Vill också föda NU. Har fortfarande rejäla förvärkar men har insett att det bara är just förvärkar :(

Anmäl
2017-11-06 22:41 #192 av: Thiah

Spinal spinal älskade spinal.... nu har jag fått oxytocin också. Fortfarande bara 4cm öppen...suck.

Tens och lustgas funkade bra första timmarna. Har en toppen barnmorska dessutom. Nu ska bara ungen ut ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-07 12:38 #193 av: MikaelaS_

Besök hos bm idag, allt såg bra ut. Trodde han hade fixerat sig men han ligger fortfarande högt och rörligt. Irriterande.

Sa att jag haft kraftiga och ibland regelbundna förvärkar senaste dygnen och då skulle vi helt plötsligt skriva sammanfattning och önskemål inför förlossning. Vet inte hur jag ska tolka det riktigt. Skulle gjort det nästa gång i vecka 38 annars.
Immuniseringsprovet är taget, han ligger rätt och önskemål inskrivna så nu väntar vi bara antar jag.

Hoppas det händer mer hos dig thiah :)

Anmäl
2017-11-07 13:23 #194 av: Thiah

Jodå här har hänt. 01.18 kom han ut efter 13 min krystande. Öppnade mig 4cm på 3 värkar medan barnmorskan hämtade epidural som hon skulle fylla på. Så slutet gick i rekordfart.

Adam vägde 3210g och är 50cm. Vi blir kvar i natt på sjukhus för att han ska anpassa sig (antar att det är för att han är för tidigt född). Men jag håller tummarna för imorgon. Adam äter, sover, bajsar och glor emellanåy på oss, något vi kan göra hemma.... ;)

Jag sprack minimalt vid urinröret. Har ett stygn där som jag inte märker av. Förutom yrsel + obehag att gå rakt ( och all trötthet dåså, kom upp 5 på avdelningen) så mår jag toppen. Så häftigt att det inte gör ont att kissa :D

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-07 13:43 #195 av: BlackNo1

#194 Jättegrattis till er! 🤗🍾🎈

Anmäl
2017-11-07 13:44 #196 av: fluffis

Grattis Thiah! Vilken liten sötnos :)

Anmäl
2017-11-07 14:49 #197 av: Pontiac57

Grattis till en liten sötnos! :)

Anmäl
2017-11-07 15:09 #198 av: MikaelaS_

Åh vad härligt, grattis! Låter som en riktigt bra förlossning :))

Anmäl
2017-11-07 15:27 #199 av: EmiliaTorstensson92

Grattis så söt :D

#193 vi gjorde sammanfattning av graviditeten sist. Vecka 37 (36+0) :)

Anmäl
2017-11-07 15:34 #200 av: soundtrack

Stort grattis Thiah!

Anmäl
2017-11-07 16:38 #201 av: Thiah

Tack allihopa. Och jo, jag är glad över att ha fått en sådan positiv förlossning som slutminne. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-07 19:45 #202 av: MikaelaS_

Förstår det :)
Gillar förresten ett namnval väldigt mycket. Enkelt och fint, och passar ju jättebra ihop med Joel :)

Anmäl
2017-11-07 23:29 #203 av: Thiah

#202 tack, vi kom fram till Adam fär ungefär 2v sedan. Innan dess var risken stor för Oddvar/Odde... hahah

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-08 17:49 #204 av: Djurälskaren87

Stort grattis!! För tidigt född?

Anmäl
2017-11-08 19:12 #205 av: Ceciliaolucifer

Grattis!!! :))

Anmäl
2017-11-08 19:12 #206 av: Ceciliaolucifer

Grattis!!! :))

Anmäl
2017-11-09 04:09 #207 av: Thiah

#204 född med igånsättning v38+2 så jo lite tidig.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-11 20:54 #208 av: MikaelaS_

Idag är det max 38 dagar tills vår bebis kommer, eventuellt 39 då kanske om man ska vara väldigt negativ, haha.
24 dagar till bf, och samtidigt som det verkligen känns så känns kroppen helt okej. Har vart i skogen, svärfars granne har röjt längs ena grusvägen och lämnat massa granris. Tack och bock sa jag, så nu ska det pyntas utanför :)

Dock är lilleman rätt slö, inte alls sitt vanliga pigga jag så jag överväger att ringa förlossningen. Har druckit kall pepsi nu och hoppas han kommer igång strax, han rör sig så lever gör han men från att vara speedy Gonzales till detta lugn känns inte bra alls.

Anmäl
2017-11-11 20:56 #209 av: Thiah

#38 du och ditt pysslande inför jul. AttJag du orkar ;).

Bättre att ringa en gång för mycket än för lite när de är sega!!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-11 21:00 #210 av: soundtrack

#208 ska jag vara ännu mer negativ då o lägga till ytterligare några dagar ;) har inte ni också igångsättning på BF+15? Sen kan det ju ta iaf upp till 2 dygn efter det ;) hsr en kompis som sattes igång på +15 men födde först +17 med snitt.
Men så länge ska du nog inte behöva gå, han borde ju titta ut tidigare än David gjorde :)

Anmäl
2017-11-11 21:01 #211 av: soundtrack

Provat att hålla nått kallt mot magen? Jah väckte Idun med en påse frusna ärtor flera gånger :P

Anmäl
2017-11-11 21:10 #212 av: MikaelaS_

#209 Haha, måste ju sysselsätta mig, annars blir jag galen :p
Ja, ger honom 30 minuter till, sen ringer jag. Men då måste vi har hit barnvakt och allt, skitsak i sammanhanget men jag svär lite över att det måste vara sent på kvällen sånt här händer..

#210 De bokar oftast på +14, försöker i alla fall. Sen orkar jag inte tänka på att det kan ta flera dygn, ett dygn känns långt nog :p Men ja, kan ju vara 40-41 dagar kvar egentligen. Är väl bäst att ställa in sig på det men under 40 kändes lättare att acceptera ;)
Tror ju dock att han kommer tidigare David, han kom på +11. Blev dessutom flyttad tio dagar på rul, hade egentligen bf 26 november, och jag får inte ihop nya bf alls med min äl och när vi hade sex.

Har ställt den kalla pepsikoppen på magen, fick en minipuff som svar. Funderar på en dusch, det väckte alltid David i alla fall.

Anmäl
2017-11-12 13:51 #213 av: MikaelaS_

Älskar att inte vara förstföderska. Ringde förlossningen för en kvart sen, hon såg i min journal att jag har två barn sedan innan. Jag sa bara snabbt hur jag upplevt bebisen sen igår och då bokade hon en tid nu vid två, kommer inte ens hinna dit i tid men vi skulle komma så fort vi kan bara.
Har fått lite sparkar men de är så himla svaga så ger inte mycket för det..

Anmäl
2017-11-12 17:12 #214 av: Thiah

#213 vad skönt att dom tar er på allvar. Här kollar dom inte ens journalen först utan hon bara nekade mig ändå... suck

Hoppas allt är bra med liten.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-12 18:26 #215 av: MikaelaS_

Va? Jäklar vad kasst.

Har suttit fyra timmar på förlossningen nu. Hjärtljuden var jättefina, men han rör sig inte speciellt mycket, bara jättesvagt. Han är annars helgalen typ dygnet runt så det är lite oroväckande. Men jag skulle ringa tillbaka om han inte kommer igång.
Läkaren gjorde ett grundligt UL också i och med så lite rörelser. Han beräknas väga 2906 gram, vilket är mitt i prick på grammet. Läkaren fick kolla flera gånger, hon hade inte vart med om det innan. Lite kul. Men jag hoppas det stämmer, så att han blir lite större än sina syskon iaf.

Anmäl
2017-11-12 20:48 #216 av: Thiah

#215 men väger han så mycket kan det väl inte stämma med det bf dom gett dig förut?

Hoppas hab kommer igång nu så oron släpper.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-12 21:17 #217 av: MikaelaS_

Nä, det blev bara ytterligare en grej som gör att jag tror att bf är fel. Nog för att det kan skilja på ens barn men stämmer detta kommer han ju väga 800 gram mer än de andra två som färdigbakad/på bf.
För en annan som får normalstora bebisar så är det ju mitt i prick som sagt, i vecka 36+4 som jag är i idag är medel just 2906 gram. Men jag får ju pyttebarn.
Men man ska ju aldrig säga aldrig, tror dock han kommer om inte alltför länge :)

Han har kommit igång lite, men det brukar vara mer vid denna tiden på dygnet.

Anmäl
2017-11-12 23:33 #218 av: Pontiac57

#215 troligtvis så kommer inte bebis väga så mycket som ul visar när du har två tidigare som varit små. Jag märkte nu under min senaste grav att det skiljer otrooligt på vem som mäter haha. En som mätte på mig fick det till ett normal stort barn trots de låg bebis -37 😂

men hoppas din lille kommer igång!

Anmäl
2017-11-13 08:59 #219 av: MikaelaS_

Nä, jag är ganska skeptisk till det jag också. Ännu värre blev det när en bm skulle känna hur han låg och utbrister att detta nog är en stor bebis, haha. Höll på att skratta, men lyckades hålla masken.
Nä, enligt tul skulle även Wilmer vara "normalstor", och väga ungefär 3500 på bf. 2720 vägde han.

Idag är det lite mer rörelse där inne så jag har hoppet uppe, hoppas han snart blir sig själv :)

Anmäl
2017-11-13 09:31 #220 av: Thiah

Var hos vår version av bvc idag... där ifrågasatte hälsovårdaren om adam faktiskt hade rätt BF. Hon upplever honom som äldre , mognare än ett barn som kommit i v.38 och nu är 6 dygn gammal...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-13 09:56 #221 av: MikaelaS_

Intressant, vad kikade hon på som avgjorde bedömningen?

Anmäl
2017-11-13 10:03 #222 av: MikaelaS_

Och hur var det nu igen? Blev du flyttad på rul?

Anmäl
2017-11-13 10:36 #223 av: Thiah

Nä inte flyttad på RUL. Tror hon reagerade på att han redan aktivt tittar med blicken , att han är rejält "med" redan fast han är så ung. Knappt 6 dygn gammal...

Han har nästab gått upp födelsevikten, magen funkar och han äter som en häst.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-13 11:36 #224 av: MikaelaS_

Vad härligt med pigg bebis, det är skönt att saker och ting rullar på :)

Anmäl
2017-11-13 11:40 #225 av: Thiah

#224 sådan skillnad mot sist både hos mig och bebis .  Förstår att folk orkar hitta på allt  möjligt direkt efter förlossningen när man mår såhär bra.  Livmodern hade också dragit ihop sig rejält redan, stackars studerande som var med hade svårt att känna den för hon letade högre upp, 

Mår liksom oförskämt bra Cool

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-13 21:05 #226 av: MikaelaS_

Låter underbart :))
Jag var ganska pigg i huvudet sist och David hade ju inga besvär alls, jämfört med Wilmer som behövde läkarvård i sex veckor efter förlossningen. David bara åt och bajsade direkt. (Har inte slutat än, haha)
Men kroppen sist, hujedamej. Ryggen var helt förstörd och underlivet var ett broderi, lossnade säkert två dm tjock tråd veckorna efter förlossningen.

Nu börjar jag känna igen Viggo, börjar bli mer rejäla rörelser igen. Är väl så dags, såhär efter 2,5 dygns oro. Jädra unge.

Anmäl
2017-11-13 23:09 #227 av: Thiah

#226 jag mådde ju skit med Joel pga krämpor och stygn.

Nu är det livmodern och ligamenten som mår dåligt. Träningsvärk, eftervärkar osv. Kanske borde ta det extra lugnt ett tag till men nääää :p

Bra att bråkstaken kom igång igen!!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-14 07:46 #228 av: MikaelaS_

Lätt att man bara kör på när man ändå mår bra i övrigt. Speciellt med andra barnet, svårt att bara vila då :p men du har Kristian hemma väl?

Usch ja, skrämde mig rejält. Eftersom rörelserna var så svaga så såg jag för mig hur han sakta dog där inne. Kan inte påstå att jag fått så mycket sömn senaste nätterna.

Men nu kom rätt mycket slempropp i alla fall, och det trycker neråt. Kissar typ fem gånger i timmen.

Anmäl
2017-11-14 12:29 #229 av: Thiah

#228 åhå här händer det grejer minsann. Spännande. :D

Och nä, Kristian var hemma första veckan. Nu är det vardag igen..

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-14 15:14 #230 av: MikaelaS_

Ja, har kommit massa slempropp under dagen nu och nyss med lite brunt i. Vet inte om jag vågar hoppas på något. Blir fuktigt genom trosorna och ut på byxorna, och allt slem.. alltså, fan vad äckligt, haha. Första gången jag ser skymten av någon slempropp trots tredje barnet.

Har försökt promenera igång lite värkar, har vart på loppis med svägerskan. En hel kasse julpynt plus en stor halmbock för 116 kr. Älskar loppis.

Oj, supermamma ju :)) funkar det bra att vara själv?

Anmäl
2017-11-14 16:24 #231 av: Thiah

Jag missade största delen av slemproppen. Är ju sådan nyfiken i en strut att jag gladeligen hade studert den.

Men vi hoppas han tittar ut just! Komsi komsi Viggo!

Och vardagen går bra för Joel är cirka 8-15 på dagis de flesta dagarna. I december och framåt är vi hemma mer tillsammans. Sen är Adam så snäll och möjlig. Sover redan flera timmar i sträck, gillar vagnen,sjalen, babynestet, famnen osv osv...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-14 17:32 #232 av: MikaelaS_

Haha, jag sitter och glor noga varje gång jag torkar mig. Så sjukt egentligen.

Vad skönt :)
Jag är så i valet och kvalet vad jag ska göra angående dagis när Viggo är ute. Har skrivit upp en månads ledighet och med tanke på alla förkylningar så känns det ju bäst. Men de lär väl klättra på väggarna här hemma.

Anmäl
2017-11-15 10:21 #233 av: MikaelaS_

Nu börjar det skifta till lite rosarött i slemmet, kan inte låta bli att hoppas vid detta laget :)

Anmäl
2017-11-15 11:07 #234 av: Thiah

Vi håller tummarna för att det händer. Kan du inte hoppa lite och jag vet inte... skaka igång det ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-15 12:05 #235 av: MikaelaS_

Jag försöker städa ut honom :p

Anmäl
2017-11-15 12:06 #236 av: Thiah

Här hemma hade det motsatt effekt.... alla verkar gömma sig när det ska städas ;)....

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-15 12:13 #237 av: MikaelaS_

Haha, fasen tänkte inte på det
Då blir det godis i soffan istället, då kommer alla farandes

Anmäl
2017-11-15 15:33 #238 av: Thiah

#237 :D

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-15 15:34 #239 av: Thiah

#237 :D

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-15 20:20 #240 av: MikaelaS_

Godis i soffan verkar ha lockat även vårt tredje barn :))

Anmäl
2017-11-16 06:37 #241 av: Thiah

Oooohhhoooohhhoooh!!! Spännande spännande! Heja Viggo och Heja Mikaela

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-16 07:31 #242 av: MikaelaS_

Hej hej världen!

Anmäl
2017-11-16 07:32 #243 av: MikaelaS_

Anmäl
2017-11-16 07:33 #244 av: MikaelaS_

Anmäl
2017-11-16 08:40 #245 av: fluffis

Men åhh! Grattis Mikaela! :)

Anmäl
2017-11-16 09:10 #246 av: MikaelaS_

Tackar :)))

Nu vet jag vad du menar med att må oförskämt bra efter förlossningen thiah :D

Anmäl
2017-11-16 09:52 #247 av: soundtrack

Men jösses, här händer grejer! Grattis Mikaela! :D

Anmäl
2017-11-16 11:30 #248 av: Thiah

#246 hahah vad bra!! Och stort grattis. Det måste gått snabbt och bra?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-16 12:03 #249 av: MikaelaS_

#247 Tack :))
#248 tack! Fick första riktiga värken vid nio igår kväll, var på förlossningen vid tre efter lite velande från min sida. 06.19 kom han efter den mest smärtsamma kvarten i mitt liv. 3070 gram och 49 cm :)

Anmäl
2017-11-16 12:10 #250 av: MikaelaS_

Men ja, gick oerhört bra. Moderkakan lossnade nästan direkt och jag fick bara ett mindre skrapsår som visserligen svider men inte behövde sys :)
Detta till skillnad från sist då de fick söva mig för att ta ut moderkakan och sen sydde ett helt broderi i snippan på mig.

Anmäl
2017-11-16 13:21 #251 av: Thiah

Yay vad skönt! Jag hade också ett fint broderi sist och nu ett stygn vid gamla ärret.
BM sa att det nog kommer svida men är man beredd på broderisvideri så märker man inte ett stygn.

Välkommen lilla Viggo!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-16 14:05 #252 av: Djurälskaren87

Stort grattis!!!

Anmäl
2017-11-16 15:25 #253 av: MikaelaS_

#251 Haha, precis. När man var beredd på samma som sist så kände man inte av dessa så mycket. Kissade dock i duschen första gången och alldeles i början sved det till. Men inte följande toabesök. Fantastiskt.

Viggo är nu godkänd av läkare och vi är nästan hemma, ska bara stoppa för milkshake på Birger king 😁 Suget blev plötsligt enormt.
Stora killarna är hos mormor en natt till så vi hinner landa hemma. Ingen av oss har sovit på över ett dygn. Den lille är än så länge en skita-äta-sova-variant, hoppas det håller i iaf över helgen ;)

Anmäl
2017-11-16 16:11 #254 av: MikaelaS_

#252 tack!

Anmäl
2017-11-16 16:18 #255 av: Thiah

#253 tycker det är roligt att han är här redan. När var det du beräknade bf? Innan det ändrades.

Och va skönt att han är snällare. Ta det lugnt nu och njut av liten. <3

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-16 19:17 #256 av: MikaelaS_

Det tycker jag också, roligt att det bara blev en vecka mellan våra killar :)
Var beräknad 26 november egentligen, och med tanke på att han inte känns för tidig alls så tror jag mer på det :)

Han har ett hiskeligt humör, hahaha. Kommer få att göra med den här.

Anmäl
2017-11-16 19:49 #257 av: Thiah

#256 ja det känns ju så. Är lätt att mäta fel!
Han är nästan lika stor som Joel var när han föddes.

Glömde du beställa en snäll pojke? ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-11-16 20:22 #258 av: MikaelaS_

Ja det måste ju vara väldigt lätt.

Ganska kul att vi gjorde ett tul i söndags och att han kom några dagar senare. I söndags beräknades han väga 2906 gram och det stämde nog rätt så bra ja :)
Lite kul att komma över tre kg någon gång i alla fall.

Haha, råkade visst beställa en oerhört bestämd pojke. Om han bajsar och det tar mer än 30 sekunder innan man byter så blir han helt hysterisk. Men annars så ammar han på och sover bara så han är förlåten :))
Ammar rejält och regelbundet redan, mamman är imponerad minst sagt.

Anmäl
2017-11-16 21:59 #259 av: Pontiac57

Grattis! Va skönt att han bestämde sig att komma lite tidigare :)

Anmäl
2017-11-17 10:49 #260 av: Sarah

Grattis båda två :)

Anmäl
2017-11-17 13:10 #261 av: MikaelaS_

Tack :)

Väldigt skönt men det känns lite konstigt, var ju inställd på att han skulle komma en bra bit över tiden :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.