Allmänt om graviditet

Skillnad mellan era graviditeter?

2017-08-13 18:55 #0 av: mollyt

Ni som varit gravida fler gånger - hur har graviditeterna varit i jämförelse med varandra? Lika eller olika? På vilka sätt har de varit lika/olika?

Anmäl
2017-08-13 20:13 #1 av: Thiah

Första gången hade jag knappt symtom alls förutom trötthet. Jag var lite yr ibland men det fungerade. Humöret var på topp och allt var frid och fröjd tills foglossingen kom i v.30. Så fast jag inte gillar att vara gravid ska jag inte klaga på den gången.

Denna gång har jag haft mycket symtom, mått illa, varit trött och hade yrsel. Magen har varit i konstant stopp egentligen hela tiden. Allt känns skit och jag är redan trött på att vara gravid. Är i v.27 nu. Hade första gången varit lika tung de flesta 4 månaderna hade jag tvekat om jag skulle bli gravid igen. Så för mig har det verkligen varit som natt och dag.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-08-13 20:41 #2 av: Smulan_88

Jag har varit gravid och fått tre barn, samtliga har varit olik varandra.

Efter 13 månader lyckades vi bli gravida. Första graviditeten va en "typisk" graviditet, + på Stickan på bim, v.7+0 kom illamåendet- höll i sig till v.14+0. Redan i v.14 kunde jag känna fladder i magen som med veckornas gång ökade till riktiga kickar. runt v.20 kunde man känna sparkar på utsidan av magen. Fick en sådan där typisk "flickmage", dvs hela jag blev tjock runt hela magen och ryggen. Runt v.37-39 kunde vi följa hur hälen vandrade runt på magen. I v.39+0 började slemproppen lossna och efter 48 h förlossning i v.40+2 är dottern (som var stor 4600gr) född med kejsarsnitt.

Graviditet 2 Tog 2,5 år av försök att få till, jag mådde aldrig illa men hade lättretlig mun så kunde spy fast jag mådde aldrig illa. Runt v.14 började jag känna fladder. Magen hade en helt annan form, jag behöll midjan hela graviditeten och han kom aldrig så högt upp, så inga revbens kickar, så tidigt kände jag på mig att det var en pojk. Vilket stämde. Grav 1 och 2 va som dag och natt. 1:a va en kickboxare men bebi 2 hade långsamma svepande rörelser. Man kunde inte filma några sparkar och knappt känna och urskilja vilket håll han låg åt. I v.38 kom lite utav slemproppen, men det va falsk alarm. Va inne på BF på specialistmödravården för att göra TUL, där de retade igång tappen lite. Han föddes dagen efter så BF+1. Vägde 3910 gr. Förlossningen tog 12 timmar, han föddes vaginalt.

Nu sista gången så tog det sig på 2:a försöket. På bim+1 fick jag en liten blödning så allt hopp försvann om att det skulle gå vägen. Denna graviditet började som en blandning av 1:an och 2:an, mådde illa och hade lättretlig mun så spydde av och till till v.20.. kände lite fladder i v.14 men sen kände jag knappt något till v.30... jag hade moderkakan i framväggen. Denna graviditet så tyckte jag inte magen va det som förändrades så mycket... MEN jag blev extremt bred över höfterna. :*D
Denna förlossning startade med vattenavgång i v.39+2 hade lite småvärkar efter kl.12 på dagen, vattnet gick kl.15 och tyckte då inte att det va speciellt jobbigt så funderade på att ta en tur till svärföräldrarna... men mannen tyckte vi skulle åka in då det va regelbundna värkar (har en timmes resväg till förlossningen/BB) .. väl inne va jag öppen 2 cm men vi fick behålla rummet då de hade det lugnt.. skulle ta en promenad men kände bara hur paniken kom då det gjorde EXTReMT ONT.. ondare än tidigare två gånger, hon ville undersöka mig innan jag skulle få något mot smärtan.., på mindre än en timme hade jag öppnat mig från 2 cm till 8 cm...

Från att vattnet fick till bebis va ute så tog det 5 h. Helt klart ondaste förlossningen!! Lilla damen vägde 3710 gr.

Så jag har haft tre helt olika graviditeter och förlossningar skulle jag vilja säga! Vad gäller bedövning så hyllar jag lustgas, spinalbedövning och bäckenbottenbedövning!! Helt klart en gåva till kvinnan ;) hehe.

Anmäl
2017-08-13 20:42 #3 av: Smulan_88

Ohh sorry för lång text :*D

Anmäl
2017-08-13 21:01 #4 av: Velinga1984

Gravid 6 ggr, alla i princip lika jobbiga med extremt graviditetsillamående. Mådde bra 1 graviditet och den slutade i konstaterat missfall i vecka 9. Troligtvis dött innan vecka 6.

Foglossning har blivit värre för varje barn dock. Lika så även kejsarsnitten.

Anmäl
2017-08-13 23:12 #5 av: MikaelaS_

Är i vecka 24 med tredje barnet nu och hittills är graviditeterna väldigt lika varandra. Har haft väldigt tur och har lätta graviditeter. Har haft svagt illamående med alla tre, dock tycker jag det blir lite värre för var gång men inte så att det på något vis hindrar min vardag. Spyr någon morgon då och då och klöks när jag går ut med soporna eller tar disken för tidigt på morgonen.
Haft lindrig foglossning de första två gångerna och har även nu, skillnaden har mest vart när det startat. Typ vecka 15, vecka 9-10 och nu tredje gången hade det inte hunnit gå över sedan lillebror kom så det satt ju från start.

Enda riktigt illa jag haft är falsk ischias, det har varit vidrigt och betett sig precis samma under första och andra graviditeten. Så jag misstänker att det snart kommer denna gången med. Fasar för det.

Halsbränna alla tre gånger också.

Anmäl
2017-08-13 23:21 #6 av: Pontiac57

Mina har varit som natt och dag!

Nr 1. Illamående ca v 6-14. Inga känningar av sparkar förän v 22-23 och då satte det igång daglingen med massor. Extremt dålig hy hela grav, finnar överallt och håret ville inte sitta kvar på huvudet. Moderkakan i framvägg och en bebis som älskade revbenen.
Pojke

Nr 2. Illamående samma veckor ca. Hyn är oförändrad men håret har blivit jätte fint och tjockt. Första fladdret v 16 och sparkar v 19. Moderkakan i bakvägg. Väldigt lugn bebis som iprincip aldrig sparkar/sparkat utan bara svepande och buffar. Lägre buren så murvan får sparkar/nävar ist för revbenen.
Blir en flicka

Anmäl
2017-08-14 19:26 #7 av: mollyt

Så himla häftigt att det kan vara så olika! Men jobbigt att jag inte har en aning om vad som komma skall - spontant vill jag ju tänka att det är luuuuugnt jag har ju gjort det här förr men jag inser att jag inte kan tänka så! 😜

Anmäl
2017-08-15 12:27 #8 av: Nalaa

Galet olika:-p Är därför säker på att det är en pojke den här gången då det känns så otroligt olikt när sottern låg i magen:-p Rörelserna, min viktuppgång, hormonerna...

Anmäl
2017-08-18 11:29 #9 av: jackiejohn

Nr. 1 Molande "mensvärk" av och till de första veckorna, vagt illamående mellan v 7-11 kräktes en gång, foglossning från v 14 men hanterbar och sammandragningar kontinuerligt från v 21 cirka. Akutsnitt i vecka 31+1 pga misstänkt påbörjad moderkaksavlossning. Total viktuppgång 14kg.

Nr. 2 kraftigt illamående och kräkningar dagligen mellan vecka 6-13. Foglossning från v 8, sjukskriven i vecka 19 pga ospecificerade magsmärtor och med hänsyn till tidigare graviditet. Spontan, vaginal förlossning i vecka 37+0. Total viktuppgång 23kg.

Har två döttrar ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.