Väntar barn

MVC - privat eller landstinget

2017-07-13 17:27 #0 av: tjiivans

Gjorde två positiva gravtest i måndags. Kände på mig att nått inte var som vanligt då mins menscykel är som en klocka normalt, men efter att hormonspiralen plockades ut i maj så har den varit lite annorlunda och då mensen va mellan 7-14 dagar sen enligt app så köpte jag test. Förväntade mig positivt på ett sätt, men blev helt chockad ändå. Jag har väldig "kontakt" med min livmoder och kan känna ÄL och exakt när mens kommer och allt, men hade nog inte vågat tro det ändå.

Enligt uträkning är jag i v 6 och håller nu på och försöker komma fram till vart sjutton vi skall vända oss.

Bor i GBG på hisingen, men jobbar på Heden och vill ju gärna ha ganska nära.

Hur skall man tänka?

Närhälsan? Privat?

Calanderska är min vårdcentral och jag gillar dem, men de har bara privat MVC  och kan man berättiga kostnaden?

Är vårt första barn så jag mottar tacksamt tips och tankar <3

Anmäl
2017-07-13 21:29 #1 av: Pontiac57

Nu har jag ingen erfarenhet av varken privat vårde eller gbg men mödravården ska väl vara kostnadsfri i samtliga landsting?
Men jäag skulle nog välja att gå till sjukhus då dom har tillgång till allting där

Anmäl
2017-07-13 23:09 #2 av: Kijsen

Vet inte så mycket om Göteborg men jag går på privat mvc och har inte behövt betala något för det. (Skåne)

Anmäl
2017-07-14 08:25 #3 av: SFalkbring

Jag bor också på Hisingen och går till Närhälsan. De har varit bra tycker jag, har inte känt att det varit något som saknats. Sedan har t ex RUL gjorts på Östra, som har specialister. Så skriv in dig där det känns tryggt och är smidigt för dig att ta dig skulle jag säga :)

Anmäl
2017-07-14 09:43 #4 av: oh-la

All mödravård ska vara gratis oavsett om du väljer landsting eller privat. Du behöver inte heller välja ett sjukhus. Finns inte utrustning som ultraljud hos barnmorskan får du remiss till ultraöjudsmottagning. Jag hade det så, gick till mvc i Bromma men gjorde ultraljuden inne i Stockholm. Hellre åka lite längre de typ en, två gånger man gör ultraljud och ha närmare till sin barnmorska än välja mvc efter utrustning och behöva åka en jäkla omväg varje gång du ska dit. Du ska dit många gånger mot slutet och det hade varit så ovärt att behöva åka omvägar för typ 30-minutersbesök. Välj en som ligger smidigt till, privat som landsting.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.