Komplikationer

Endometrios och graviditet

2017-05-28 14:26 #0 av: Clariiz

Hej!

Nu är jag några år från att vara redo att skaffa barn själv, men vi har ändå börjat fundera och prata om det. Självklart känner jag oro för att inte kunna bli gravid.

Ni med endometrios har ni lyckas bli gravida naturlig väg? Har ni gjort IVF med lyckat resultat? Någon som inte lyckats alls?

Fick ni genomgå operationer/behandlingar/livsstilsförändringar för att lyckas?

Anmäl
2017-05-28 15:14 #1 av: Aleya

Det finns några artiklar att läsa på endometrios ifokus gällande detta.

Nu har jag själv inte försökt att bli gravid. Men som jag har fattat det av vad jag har läst av andras erfarenheter på olika forum så har ganska många kunna bli gravida naturligt. Ibland kanske dock via hjälp av att spola äggledarna.
Vissa måste ta till ivf.

Men läs artiklarna så ser du hur det gått för vissa personer och deras resa.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-05-29 11:43 #2 av: Anonym

Min syster har endo och hon har fått två barn på naturlig väg. Första fick de försöka länge (över 1 år) med, medan andra gick snabbt. 

Anmäl
2017-05-30 07:27 #3 av: Devya

Jag vet av en del som har endometrios men som har blivit gravida utan några problem alls.

Sen vet jag av de som har varit I perfekt skick som ändå har haft svårt för att bli gravid. För min vän tog det 8 år och hon hade inte endometrios eller något annat fel.

Anmäl
2017-05-30 16:19 #4 av: mollyt

Min mamma hade svår endometrios och gick på hormonbehandling 6mån innan hon fick min storebror. Jag är sen född 2 år senare utan behandling. 
Jag har en kompis med endometrios som blev gravid med inseminering på första försöket utan någon behandling för sin endometrios.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.