Allmänt om graviditet

Någon som har fött i Varberg?

2017-04-25 21:08 #0 av: Djurälskaren87

Jag bor i Kungsbacka så det blir förlossning varberg för mig. Har hört jättebra om det stället och att man får eget rum och sambon kan sova över.

En vän till mig nämnde att de inte har några specialister där så händer något får man åka ändå till Göteborg till östra sjukhuset och hennes vän födde två tvillingar där den ena fick en CP skada för att de tog lång tid till östra sjukhuset så detta gjorde mig såklart orolig då jag trodde de fanns bra läkarteam i Varberg.

Kan man välja vart man vill föda själv? Nackdelen med östra är att man delar sal med andra mammor och männen intr får sova över.

Anmäl
2017-04-25 21:30 #1 av: Lojs

Jag födde i Varberg för 8 år sedan. =) Jag hade en bra upplevelse över lag, tror inte jag hade haft det bättre någon annanstans, men de har tydligen ganska ofta lite problem med att pappan ska få plats att sova över, även om man kan ha tur med det. 

Jag bor i Varberg så kommer föda där i vilket fall. Det jag är orolig för nu är att bb i Mölndal läggs ner 1:a maj och personalen på förlossningen i Varberg är rädda för att det kommer bli stor överbelastning på bb i sommar. Under sommaren brukar det tydligen vara ont om plats/personal även i vanliga fall och nu när Mölndal inte har förlossningsavdelning längre så kommer det troligtvis bli ännu värre. 

//Louise

Anmäl
2017-04-25 21:33 #2 av: Djurälskaren87

1# Jo jag hörde också om det med Mölndal men hänvisas inte de till östra i första fall?

De har specialister i Halmstad annars men de är ju en bit. Som förstföderska vill man ju gärna ha pappan där. Som flerföderska mdd förstås.

Anmäl
2017-04-25 21:36 #3 av: Lojs

Jo, det hela flyttas till Östra, men jag pratade med en som jobbar på förlossningen i Varberg och hon sa att personalen var orolig för hur sommaren kommer bli, jag antar att de som jobbar där har lite känsla för hur det kommer bli. 

Jo, jag vill helst ha maken med som stöd hela tiden jag är inne, ensam på sjukhus är inte kul. Men har man inget val så är det ju som det är. 

//Louise

Anmäl
2017-04-25 21:39 #4 av: Djurälskaren87

3# Man vill ju gärna ha en fin och avslappnad stund på förlossningen tillsammans :( Ja de är väll nackdel att föda på sommaren att de är fullbelastat.

Vi har ju bf typ samtidigt så kansle ses där hehe

Anmäl
2017-04-25 21:42 #5 av: Lojs

Ja, precis, plus att maken vill vara med så mycket som möjligt, han vill ju vara så delaktig han kan. 
Hoppas bara de inte får helt fullt så att man får åka till något annat sjukhus, vi har ju så långt till både Göteborg och Halmstad. :(

Japp, kanske ses. =) Jag hoppas dock på att den lille i magen följer storebror i fotspåren och är någon dryg vecka tidig, sista tiden i full sommarvärme kommer att vara skräp!

//Louise

Anmäl
2017-04-26 09:10 #6 av: SFalkbring

Jag frågade faktiskt min BM om hur det fungerar med att välja, eftersom jag bor i Göteborg och hon nämnde det här med att Mölndal ju lagt ner. Enligt henne så kan man välja, men att det i slutändan är koordinatorn som bestämmer vart man ska åka, beroende på hur ens gravitidet har varit (okomplicerad eller ej bl a), hur tätt värkarna kommer (dvs vart hinner man åka) och var det finns plats osv. Tydligen är det Östra, Varberg eller Borås som gäller för min del iaf.

Anmäl
2017-04-28 17:17 #7 av: typjessica

#6 jag har fött två barn i Borås, dom är helt fantastiska! Älskar det stället!

Anmäl
2017-05-02 08:39 #8 av: SFalkbring

#7 Det låter tryggt :)

Anmäl
2017-05-05 15:28 #9 av: Liltith

Jag har fött på både Mölndal och Näl och måste verkligen slå ett slag för Näl! Mölndal var väl helt ok men Näl var fantastiska. Det är ju en bit men kan absolut rekommendera det. Både förslossnin, BB samt Neo var otroligt omhändertagande och hjälpsamma!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.