Planerar barn

Väger för mycket

2017-04-21 11:28 #0 av: Glow487

Hej, längesen jag skrev något nu. Har haft en tung tid allmänt, men så går det inte heller bra på skaffabarnfronten, och det tynger mig. Jag har dock fått reda på att jag är aktuell för behandling på reproduktionmedicinskt centrum. Kul! Dvs. där man kan få hjälp med t.ex. inseminering/IVF.

Men... Jag nekas behandling pga. övervikt. Jag måste gå ner ca 13kg. Jag känner mig så omotiverad. Det är väl självklart att jag känner mig motiverad att gå ner i vikt för att få ett barn så småningom. Men just nu känns 13kg som en omöjlighet. Jag antar att jag bara behöver några peppande ord... :'( Fy farao vad tårarna föll när jag insåg att det är så många kilon som ska bort. Sitter och snörvlar fortfarande.

Anmäl
2017-04-21 11:47 #1 av: Fien

Ta ett steg i taget! Sätt upp delmål! Tex, gå ner x kg i sommar. Annars tror jag att det är stor risk att man går lite för mycket all in och istället tappar lusten. Jag tror inte heller på att man ska hålla på att väga sig i tid och otid, kanske räcker att väga sig varannn vecka tex.. Börja med promenader och inför motion i vardagen. Kan du cykla till jobbet kanske en eller två dagar i veckan? Ta trapporna? Gå en promenad på kvällen och skippa ett tv program? Det är ju perfekt nu när våren kommer och det är ljusare ute. :)

En annan sak att se över är kosten. Jag tror inte heller här att man ska göra väldiga ändringar snabbt då det är stor risk att man ger upp. Men vissa regler som man känner att man klarar, tex bara äta onyttigt en kväll i veckan? Dra ner på onödiga kolhydrater och ät mer grönt. Ät mat du tycker om men se över vad du faktiskt stoppar i dig. Många halvfabrikat innehåller mycket onödigt socker tex.

Anmäl
2017-04-21 12:32 #2 av: Smulan_88

Sen tror jag många gånger att man gör fel, banta inte!!! För då kommer du att gå upp i vikt istället, utan gör aktiva val och tänk på att inkludera mat istället för att lägga för stort fokus på att utesluta mat!

Jag lovar att det funkar, med mitt "tänk så tror jag att det är lättare. Den logiska mindre energi in mer energi ut är logisk just för viktminskning, det man behöver börja med är att äta regelbundna tider. Frukost, lunch och middag och däremellan två mellanmål.

Ät aldrig mer än en portion oavsett vad gott det är, drick på sin höjd smaksatt kolsyrat vatten. Och vad gäller tallriken och portionen, är det bästa du vet pasta, ris och potatis ät halva den mängden du är van vid och ersätt andra halvan med grönsaker. Eller om du tror att du fixar ät grönsaker och protein +sås om du känner att det passar dig.

Vad gäller frukost är naturell kvarg blandat med funlight bland det kalorisnålaste, smakar typ som yoghurt. Så funkar riktigt bra. Smörgås rekommenderar jag knäckebröd med högst 1 pålägg på och eventuellt gurka eller paprikaringar.

När du är sugen mellan måltiderna, ta en frukt eller varför inte grönsaksstavar som mellanmål. Och vill man va lite "extremare" så köp lättprodukter av alla mejerivaror.

Väg dig inte varje dag utan en gång i veckan och mät dina resultat med måttband, den motivationen och de målen är i regel större än kilona på vågen.

Sen är det bara att utgå från vad mycket du motionerar i dagsläget och öka på 30-60 minuter promenad om dagen så ska du se att det relativt fort kommer att märkas skillnad.

Men jag avråder från alla hetsdieter det brukar i regel sluta med + på vågen så fort man återgår till vanlig mat igen.

Du ska se att det kommer att gå toppen!! Detta kommer du att klara Glow!!! Heja heja!!

Anmäl
2017-04-21 14:18 #3 av: Nalaa

Nej, det klarar du garanterat! 13 kilo är faktiskt inte så mycket när man väl börjar! Vad väger du sedan innan? Om man har mer att ta på brukar viktnedgången märkas snabbare nämligen!

Hur lever du? Tränar du? Hur äter du?

Åh, det här klarar du!!! Heja, heja:-D

Anmäl
2017-04-21 14:23 #4 av: Muminmamman3

Jag rekommenderar verkligen Viktväktarna! Man kan bli online medlem, behöver inte gå på möten eller så, man följer bara programmet i en app. Enkelt, och jättegod mat! Jag gick ner ca 20 kg utan att egentligen tänka så mycket på det! (Tog mig ca 6 mån) Detta kommer du att fixa!! Nu är det snart varmare och en promenad här och där och lite koll på maten så är du snart i mål! stort lycka till!

Anmäl
2017-04-21 18:00 #5 av: Glow487

Svarar till alla :)

Jag har testat ett par olika dieter, räkna kalorier, olika träningsformer osv osv osv. Har sedan tidigare också gått ner ca 30kg så jag vet hur jag ska göra för att nå målet rent födo- och träningsmässigt. Så jag vill inte gå närmre in på mat-snacket, eftersom alla (inklusive jag själv) idag har så starka åsikter om vad som bör ätas och inte. Då spårar bara tråden ur.

Mitt problem är att jag saknar motivationen. Och åter igen som jag sa... Givetvis peppar det mig att veta att jag kan få behandling om jag går ner i vikt, så att jag kan utöka min familj. Men det känns fööööör långt bort. Jag är så opeppad i allmänhet. Livet känns väldigt orättvist för tillfället.

Jag är arbetslös för tillfället, vilket ger tid till träning. Det är ju rätt bra! Men det hade varit trevligt med jobb och lön så att jag kan handla träningskläder/skor/redskap/fixa gymkort eller liknande. Det är iaf sånt som peppar mig. Men pengarna finns inte till det just nu. Har dock hund, vars energi aldrig tar slut. Så vi kan ju gå rätt långa och raska rundor iaf.

Som nån sa.. att sätta upp delmål kan ju vara en bra start kanske.

Anmäl
2017-04-21 20:51 #6 av: postmortum91

13 kg låter mycket MEN det inte inte mycket. Det kommer gå jättefort när du väl bestämmer dig och kör på. Dessutom behöver du antagligen gå ner dem ändå för hälsans skull, så se det här som en möjlighet att en gång för alla ta tag i vikten. Ta till vara på det här och förändra livet till det bättre på många plan. Du fixar det här, lycka till!

-Postnatal

Anmäl
2017-04-21 21:29 #7 av: Glow487

Ja jag har inga sjukdomar till följd av min övervikt än. Så jag bör egentligen passa på att gå ner i vikt innan jag drabbas av något tråkigt tillstånd.

Pcos som jag lider av brukar dessutom ge mildare symtom ju närmre normalvikt man är. Och jag kommer helt klart trivas bättre med mitt utseende om jag går ner 13kg. Så de e klart... Jag genomgår ju viktnedgång för många bra saker. Vilket känns härligt att tänka på. Men som sagt. Omotiverad kommer ingen vart.

Slutar röka idag också. Rökte min sista cigarett ever precis. Och imorgon ska jag handla hem lite grönsaker och fisk och lite såntdär nyttigt. Kanske känner mig lite mer motiverad imorgon när jag väl ser alla goa grönsaker och om vädret ser lite inbjudande ut för en långpromenad.

....Eller så skriker kroppen ciiiiigg och är butter. :P Vi får se vad morgondagen bjuder på. Har inte rökt länge, så det borde inte vara så svårt att sluta. Började röka efter ett långt uppehåll när motgångarna blev lite väl många. Det var dumt. Men misstag är till för att rättas till. Så som sagt. Imorgon vaknar jag upp som icke rökare, på väg mot ett lite sundare liv. Beach 2017 here i come. Skämt åsido... Riktigt så fit hinner jag inte bli till beachen. ;)

God kväll på er. Tack för ert stöd!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.