Tips och goda råd

Blöjfritt barn

2017-04-14 21:16 #0 av: Fien

Kanske inte helt rätt forum men många här har ju lite större barn än nyfödda också. Hur har ni gjort för att få dem blöjfria? Är de blöjfria både på dagen och natten? Hur lång tid tog det?

Vi har en tjej på 2 år och 3 månader som vi gör ett försök med nu i påsk. Vi har gått "all in" och satte helt enkelt inte på en blöja i morse utan har haft med pottan runt i huset. Första kisset kom på golvet i badrummet, vilket jag mer eller mindre väntade mig. Sen har det varit lite blandat under dagen.... men hon kissade på pottan innan hon lade sig och det syntes hur stolt hon var! :) har ett litet schema där hon får fylla i om hon kissa/bajsar i pottan (sitter på kylskåpet). Nu har vi lagt henne utan blöja så får se hur natten går.... söker mest lite tips och råd och erfarenheter :).

Anmäl
2017-04-15 05:45 #1 av: Thiah

Vi har bara övat genom att ha bort blöjan hemma och regelbundet påmint. Vissa dagar gick det bättre och vissa sämre.

Joel är nu 3 och totalt torr dagtid men behöver ännu blöja på natten

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2017-04-15 09:23 #2 av: Muminmamman3

Vi har inte "pottränat" utan låtit deras nyfikenhet visa när det varit dags att lämna blöjan. Vår stora kille(idag 9) lämnade blöjan när han var 2,5 år, han ville bara inte ha den längre. Vi hade alltid pottan framme och frågade en gång om han ville testa, inget "tjatande". Vår lille kille (idag 2år) testar pottan ibland, men har blöja, ibland tar han av den själv och går på pottan, men inte alltid. Han är lite "lat" :-) så honom frågar vi flera gånger för han säger att han ska kissa/bajsa. Nu kommer det ju en liten till, så vi får se om han lämnar blöjan eller håller fast vid den....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.