Inhandla/preparera

Hur tänker ni med barnvagn?

2017-03-29 10:47 #0 av: [langtan09]

Jag och min sambo går i tankar på att införskaffa barnvagn. Det är något vi kommit fram till att vi vill ha då det känns som något som vi kommer att ha stor användning av. Lutar mest åt en Brio/Britax Smile, tycker den är fin och vi gillar att den kan bli liten då vi har en liten bil. Glad

Funderar himla mycket på ifall man ska köpa begagnad eller en ny barnvagn. Hur tänker ni andra blivande mammor här? Vår omgivning tycker absolut att det är självklart att man ska köpa begagnat då man ändå använder den så kort tid. Jag är dock inte lika övertygad för jag tycker det är jättesvårt att hitta på blocket och liknande säljsajter. Men ja, man kan ju samtidigt tjäna en del på att köpa begagnat... 

Hur är det förresten om man hittar en lite äldre barnvagn av samma modell som känns bra och man inte får med alla delar? Fungerar det att då komplettera med delar som är nyare? 

Behöver nog prata med någon barnvagnsbutik känner jag men är lite intresserad av att höra era tankegångar också. Glad

Anmäl
2017-03-29 10:53 #1 av: Lilolizeit

Vi har haft 3 olika vagnar, alla köpta begagnade från blocket. En crescent comfort, brio smile och bugaboo donkey duo.
Jag har själv tyckt att det varit för dyrt att köpa ny vagn. Dock har jag absolut inte köpt billigaste möjliga utan åkt och tittat och jämfört, läst på och testkört.

Brio smile eller britax som dom heter nu, skulle jag varmt rekommendera! Blir liten och smidig i bilen och super enkel att fälla ihop. Den är lättkörd och funkar på nästan alla underlag (varit svårt i djupare snö bara). Vi bytte enbart för att vi behövde syskonvagn.

// Lilo - medarbetare på akvariefisk & gravid samt sajtvärdinna på bortskänkes

Anmäl
2017-03-29 10:59 #2 av: Alexzandra630

Vi valde att köpa en ny vagn. Det är 3 års garanti på det märket vi valde och ett högt andrahandsvädre.

Anmäl
2017-03-29 11:07 #3 av: Lojs

Vi köpte en begagnad med sonen, fanns inte på kartan att lägga så mycket pengar som en ny kostar när det är så mycket annat som kostar med bebis i familjen. 
Bebisen som ligger i magen nu kommer inte få vagn alls då både jag och sonen trivdes mycket bättre med sele. Sonens gamla vagn finns kvar så den kommer vi använda när bebis kan sitta i kärra och börjar bli tung för sele.
Om bebis skulle vägra sele/sjal så får vi väl leta upp någon begagnad när det är aktuellt. =)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-03-29 11:24 #4 av: fluffis

Först och främst måste jag säga att jag tycker det är toppen att ni funderat och kommit fram till att ni kommer ha nytta av barnvagn. Ibland känns det som att folk skaffar vagn utan tanke på om man verkligen behöver en eller inte, mest för att man SKA ha vagn.

Själva är vi inga vagnmänniskor. Vi kör mest bil och använde babyskyddet mycket när sonen var riktigt liten. Då skaffade vi en begagnad billig vagn där babyskyddet kunde sättas på.

Det viktiga är att få koll på vilka behov man har och att utgå därifrån tycker jag.

Anmäl
2017-03-29 11:24 #5 av: [langtan09]

Tack för snabba svar! Vad roligt att få höra era olika tankar Glad Barnvagnar tycker jag är jättesvårt men kikar runt lite överallt och håller ögonen öppna. Det är verkligen mycket att fundera på med allt. 

#1 Vad kul att ni varit så nöjda med smilen! :) 

Det där hur man gör när det kommer syskon är något som redan snurrar runt i huvudet på mig och jag har ju inte ens fött första än... Galen Men det är ju också något att ha i åtanke känner jag för det blir ju väldigt dyrt med en helt ny vagn om det kommer syskon typ ett år senare och man inte kan använda den första längre... Vi vill ha fler barn och gärna tätt också. Glad

#2 Högt andrahandsvärde låter jättebra, då kan man ju få igen mycket av de pengar man spenderat på en ny vagn Glad Får man fråga vilken ni valt? 

#3 Förstår, ja det blir ju en del utgifter med bebis. Spännande att höra att ni valt bort vagn än så länge för syskonet. Att välja bort vagn har också gått igenom mitt huvud måste jag erkänna, men har tänkt en hel del och kommit fram till att vi nog ska ha det åtminstone till första. :) Bärsjal är absolut något jag vill ha också. Jag tycker det verkar mysigt att bära i sjal/sele och praktiskt också. Vi har hund och bor dessutom i ett hyreshus utan hiss (men möjlighet att ställa vagnen i ett speciellt utrymme på bottenplan) så jag känner att ska man ut snabbt och inte orkar krångla med vagnen vore bärsjal mer praktiskt. Om vår bebis trivs med att sitta i sjal vill säga. Glad

Anmäl
2017-03-29 11:30 #6 av: [langtan09]

#4 Ja, jag tycker ofta det är så också att folk vill ha vagn bara för att man "ska". Men jag kan verkligen se att vi kommer ha nytta av det i olika sammanhang plus att jag tänker mig att bebisen kanske kan sova i den när man är borta och hälsar på nån och så. :) Jag själv har dessutom inget körkort (än så länge) och går mycket överallt så då tänker jag mig att det är bra också. :)

Intressant att få höra lite om att ni inte använt vagn så mycket också. Håller med om att man ska utgå från ens egna behov om vad man behöver oså. Tack för ditt svar. :-) 

Anmäl
2017-03-29 11:30 #7 av: Djurälskaren87

Vi kommer köpa begagnat

Anmäl
2017-03-29 11:31 #8 av: MikaelaS_

Vi har köpt våra nya, först en Emmaljunga enkelvagn och sedan en basson duo. Har använt våra vagnar väldigt mycket, de har rullat många mil nu, speciellt syskonvagnen. Nu när det förhoppningsvis kommer en trea så kommer vi köpa till en ståbräda till stora killen, han är då 3,5.
Är lite fånig och vill inte köpa begagnat till barnen. Köper hellre lite dyrare nya saker med bra andrahandsvärde 🙂

Anmäl
2017-03-29 11:32 #9 av: Lojs

#5 Det är väl främst på grund av våra båda hundar som jag inte vill ha vagn. Jag promenerar nästan aldrig utan hundar och det är så mycket smidigare att ha bebisen på magen, hundarna i midjebälte och två händer fria för att torka snor eller vad det nu kan vara, än att ha händerna mer än upptagna med koppel plus vagn. =)

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-03-29 11:35 #10 av: Alexzandra630

#5 Vi har valt att köpa en Stokke Trailz. Vi kikade på vagnar i betydligt billigare prisklasser från början men i slutänden var det kvalitet och funktion som avgjorde valet. Vi kommer behöva använda vagnen i princip varje dag och då vill vi ha något som håller och som har bra garanti.

Anmäl
2017-03-29 11:37 #11 av: MinnaJosefin

Med första barnet köpte vi en ny barnvagn, mest för det var första gången vi blev föräldrar och köpte allt nytt, även en massa saker vi inte behövde.. det var spännande och kul att köpa massa bebis saker!

Denna gången har vi köpt en begagnad, superfin med både sitt och liggdel. Vi vill inte lägga pengar på en ny, då som en annan skrev, att det är så mycket annat som kostar. Vi har även köpt en bärsjal då vi känner att det är smidigare. Så en billig begagnad vagn (som dock är och ser ut som ny, man kan hitta bra vagnar begagnat:) och en bärsjal. Sen har vi bara köpt det precis nödvändigaste och sållat bort allt onödigt som aldrig kom till användning med första:)

Anmäl
2017-03-29 12:20 #12 av: Candela

Jag köpte en begagnad vagn i nyskick. 2016 års modell och använd i en månad. Fick den för halva nypriset. Så man får vara beredd på att en nyinköpt vagn kan förlora en hel del i värde när den säljs vidare, medan en begagnad inte förlorar lika mycket om man jämför inköpspris och försäljningspris.

Jag tänker att om man vet vilken modell man vill ha så kan man hålla regelbunden koll på blocket under graviditetens gång. Det finns många vagnar i jättefint skick.

Anmäl
2017-03-29 12:49 #13 av: Fien

Jag har jobbat i barnvagnsbutik. Åk till en och provkör och prata med säljare om era behov. Det finns såååå mycket att välja på och så många parametrar att tänka på. Åk gärna flera gånger....

Anmäl
2017-03-29 14:14 #14 av: [langtan09]

Så kul att läsa alla era olika tankar och upplevelser! :) Är också intressant att få läsa om varför ni valt som ni gjort, både ny och begagnad. Håller med dig #13, vi ska absolut prata med barnvagnsbutiken. Det är ju verkligen en djungel när det gäller vagnar! Håller också utkik på blocket och liknande och mailar på det som vi tycker är intressant så får se hur det blir i slutändan. :) Vi har varit i barnvagnsbutiken tidigare och tittat på och känt på olika vagnar. Men ska prata med någon där och få lite input från de också. Känner oss dock hyfsat säkra på just Britax smile då den motsvarar i princip typ allt vi söker. Men får se, kan ju hända att det finns en annan vagn som är ännu bättre för oss fast vi bara inte hittat än. :p 

Tycker också det är intressant begagnad vs ny. Vår omgivning är som sagt oerhört inställda på att begagnade vagnar är det "enda rätta" så det är roligt att höra hur ni här inne tänker =) 

#7 Vet ni vilken barnvagn ni vill ha än? 

#9 Förstår att det är mer praktiskt utan vagn då. :-) 

#12 Det är sant! Just den vagn vi gillar ser jag ju går väldigt billigt på bland annat blocket så vi skulle förmodligen inte få mycket tillbaks alls om vi köpte den ny och sedan sålde den efter en tid. Det där med inköpspris/försäljningspris är klokt att ha i åtanke Tummen upp

Anmäl
2017-03-29 16:23 #15 av: mikkan01

Jag vet inte hur mycket användning vi kommer ha av vagn, vi bor ju på landet så det blir att man tar bilen typ jämt. Kommer nog vilja gå ut och gå en hel del när bebis har kommit och då krävs det ju en lite stabilare vagn som passar på landet... och desto högre blir priserna.
Tanken är väl att vi ska åka till butik och kolla på såna vi tycker om, sålla ut och sen kolla efter en på blocket. Vi vill inte lägga 12 tusen på en ny vagn men samtidigt skulle jag inte köpa en vagn som inte går att köra här bara för att den är billig begagnad heller. :)

Anmäl
2017-03-29 18:41 #16 av: Pontiac57

#15 ett tips för dig på landet är emmaljunga city cross som har 4 fasta hjul och perfekt för grusvägar och skogsvägar. Dom är dessotum väldigt billiga begagnat :)

Anmäl
2017-03-29 20:31 #17 av: Djurälskaren87

Jag bor i stan men även lite landet. Är inne på en britax 2.

Kommer använda bilen också men inte varje dag.

Anmäl
2017-03-30 09:52 #18 av: [Nalaa]

För oss har det varit en självklarhet att ha en vagn... Har inte alla det?:-o Hur klarar man sig utan?:-o Att kunna lägga saker under vagnen och slippa bära är ju helt fantastiskt:-p

Jag älskar vår Brio Smile, hade gärna haft den till bebis två men måste ju ha en dubbelvagn:-)

Anmäl
2017-03-30 10:19 #19 av: flocken

Vår vagn är 10 år gammal o funkar kanon än. Köpte en ny emmaljunga med första barnet. En stor o rejäl med luftdäck . Då jag har ett xtremt hund intresse har vagnen o barn hängt med på allt i alla väder o i all terräng. I skötväskan barnets saker o under hundarnas.
Stor handlade även med vagn. Vill inte veta hur många hundratals mil vagnen har rullat på dessa år. Vårt absolut bästa köp.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2017-03-30 13:32 #20 av: SuperLimm

En mycket intressant tråd! Är inte ens gravid än men har ändå funderat på hur jag ska göra med det här med vagn. Bor på tredje våningen med hund. Det finns ingenstans att ställa vagnen och i trappen får den egentligen inte stå, sen står det redan en vagn där också så det går bort. Däremot har vi förråd ganska nära trappuppgången så jag tänkte att man kanske kan ställa vagnen där. Men då känner jag ändå att för att gå ut på en kort kissrunda på 10 minuter känns det väldigt mycket onödigt krångligt att släpa runt på vagnen. Har aldrig ens tänkt tanken på att man kanske inte behöver en vagn! Jag föreställer mig bärsele med bebis i.  Till och från vagnen, men då kanske jag skulle skippa vagnen helt istället.

Min syster köpte en ny vagn i Litauen (hennes sambo kommer där ifrån) för ungefär 4000 tror jag. En bra, lätt vagn med låsbara styrhjul. Väldigt skön att köra. Dom fick med liggdel, bildel och sittdel med vagnen och alla delarna är enkla att byta emellan. Dom bor i en "brinnande förort", om man kan kalla det så, så dom bär upp vagnen till lägenheten varje dag. När bebis var liten gick hon först upp med den för trappan och sen vagnen. Lite bökigt kanske men funkar för dom :)

Anmäl
2017-03-30 13:44 #21 av: Lojs

#18 Om man går mycket i klädaffärer och liknande så förstår jag att vagn är praktiskt, men för min del är sele och fria händer mycket smidigare. =) De grejer jag behöver ha med kan jag ha i en ryggsäck. 

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2017-03-30 13:46 #22 av: [Nalaa]

Vi bor på andra våningen men kan ställa vagnen en halvtrappa upp bara. För mig är det noll problem att köra upp vagnen för de trapporna, det går jättefort och eftersom vagnen är lätt gör jag det med dottern i också. Inga problem:-) Man blir van:-)

Anmäl
2017-03-30 14:45 #23 av: mikkan01

#16 Har läst lite om den och den står helt klart på vår lista på vagnar vi vill prova :) tack

Anmäl
2017-03-30 15:41 #24 av: Alexzandra630

#20 Jag bor också på tredje våningen och vi valde en vagn som jag orkar bära upp och ner för våra trappor. Hade jag haft hund hade jag definitivt kompletterat med en bärsele (kommer troligtvis göra det småningom ändå).

Anmäl
2017-03-31 09:10 #25 av: jackiejohn

Vi bor på landet, gård med diverse olika djur. Vi köpte först en Emmaljunga city cross (begagnad) älskar gunget i den och det är vår slit och släng vagn den kan vara med i stall och ladugård och hagar och sen trillade vi över en deal från beginners på en Emmaljunga supernitro och den är vår promenad/åka iväg med vagn och jag älskar den!

Nu när lillasyster kom och vi insåg att L behöver åka vagn till viss del köpte vi en begagnad syskonvagn av märker easy Walker duo, och den är helt okej men min klara favorit är trots allt supernitron :)

Vi har också hund som alltid är med på promenader när äldsta var liten hade vi två (jakthundar så de måste alltid vara kopplade) och de gick så fint så fint att promenera raskt med dom och vagnen :)

Anmäl
2017-03-31 09:40 #26 av: MikaelaS_

Vi har också en supernitro och jag kan bara instämma, den är SÅ bra :)

Anmäl
2017-03-31 20:08 #27 av: mollyt

Vi köpte en Emmaljunga begagnad, jättenöjd med den på alla plan! Hjärta Jag har provkört en väns Britax (dock bara vid ett tillfälle) och slogs av att den var mycket klumpigare än min Emmaljunga (Ozone) och jag tyckte den var svår att gå med i trappor! Då vi bor utan hiss så hade jag haft problem med en sån vagn. 


Jag skulle rekommendera att du går till en fysisk butik och provar olika vagnar - och sedan kan du leta begagnat! Nu finns det väldigt mycket lokala köp-och-säljsidor på Facebook så där kan du ju se om du hittar en vagn du gillar.

Anmäl
2017-03-31 22:12 #28 av: [Nalaa]

Man vänjer ju sig vid sin egen vagn, så är det ju:-) Våra kompisar har en Emmaljunga superviking och är nöjda men de tycker att den tar för mycket plats i bilen och är tung att fälla. Jag kan inte ens köra den för jag tycker att den är svårstyrd och tung, jag är van att köra vår Brio Smile med en hand:-p

Anmäl
2017-04-01 10:31 #29 av: [langtan09]

Tack för alla svar :) Väldigt intressant diskussion och som sagt väldigt roligt att höra hur ni alla valt. Vi bor utan hiss och kommer ha vagnen på bottenplan i det gemensamma vagnsutrymmet. Är väl så vi tänker nu i alla fall :-) Vi bor också på tredje våningen, vilket i vårt hus blir högst upp. Vet dock inte hur man gör med liggdelen? Kanske är en dum fråga, men bär man upp och ner den medan själva vagnen är kvar på bottenplan? Jag har hittills bara sett sittvagnar i vagnsutrymmet (är ett litet hyreshus och bor väldigt få barn just i vår trappuppgång). Eller så kanske man ska bära upp vagnen varje gång ändå... 

Men vi ska i alla fall kika runt mer, börjar bli dags nu tycker jag. :-) Väldigt spännande är det i alla fall! Uppskattar verkligen alla tips och råd Hjärta

Anmäl
2017-04-01 10:57 #30 av: Fien

Du kan ha en lift i sittdelen. Finns både hårda och mjuka varianter och de har bärhandtag. Då lämnar du sittvagn i förrådet och bör upp bebis i liften. :).

Åk och prata med en säljare och berätta om era behov och situation så är jag säker på att du får bra tips :).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.