Livet efteråt

Nyfödda med problem/känslig mage

2017-01-13 13:20 #0 av: Ceciliaolucifer

Vill bara tipsa er som väntar barn eller har en liten med magproblem att läsa på lite om Gastroesofagal refluxsjukdom.

Vår lillgroda är 7 veckor gammal och vi har haft jätte stora problem med hans mage. Ju äldre han har blivit desto mer har det eskalerat.

Han var extremt gasig, trög i magen, skrek innan mat, under matning, efter matning, tog 45 min på sig att komma till ro för att sova, sov sedan i 30 min för att sedan ligga och flaxa med armarna och knorra i 40 min igen. Han var i princip missnöjd större delen av dygnet. Han kunde dessutom inte ligga på rygg, blev helt hysterisk. Nu senaste veckan har han börjat kräkas mkt.

Jag försökte få hjälp på BVC hos två olika BM, träffat BVC-läkaren, läkaren på VC. Fick inte så mkt gehör, fick rådet att sluta äta mjölkprotein, laktos, sojaprotein, bönor, lök, utesluta kryddor mm och så fick vi testa mjölkproteinfri ersättning. Vi skulle testa lactulose, semperdroppar, miniform, pysventil mm. Vi gjorde allt men det blev bara sämre och sämre.

Fick sen tips om att Sascha har en filial i Nacka med enbart barnspecialister. Ringde dit och grät. Fick en akuttid och träffade en läkare som lyssnade på vad jag sa.
Det visade sig vara Gastroesofagal refluxsjukdom.

Vi fick medicin och vi såg skillnad redan efter första medicindosen. Vi fick även instruktioner om att inte lägga honom plant utan sova i lite skidbacke, bära i sele/sjal, låta honom sova på oss.

Jag vill med detta mest uppmärksamma andra om hur viktigt det är att träffa en läkare som lyssnar. Vi trodde att han hade magproblem när det i själva verket var reflux.

Vi har i princip gått på knäna här hemma och kämpat oss blåa. Det pratas mkt om kolik och magproblem generellt hos spädbarn men väldigt lite om reflux.
Att få medicinen är som natt och dag. Han är helt plötsligt en glad kille och det bara 1 dag efter att han fått medicinen.

Har ni barn med magproblem och ni tycker att ni testat allt. Ta upp reflux med läkaren.

Anmäl
2017-01-13 20:45 #1 av: mollyt

Hej, vad skönt att ni fått hjälp! Jag hoppas att det håller i sig!

Jag bor också i Nacka och om du vill låna en bärsjal så har jag en trikå som jag inte använder nu när jag bär i vävd sjal. Vi kan mötas upp om du vill. Du är välkommen att skicka PM! Förlägen

Anmäl
2017-01-14 00:33 #2 av: [GråHäxa]

Vad tuft ni måste haft det!
Tur att ni stod på er och fick hjälp tillslut!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.