Barnlängtan

Chans på tvillingar ?

2017-01-08 20:56 #0 av: Thanil

Har funderat väldigt länge på en sak.. Jag & sambon har pratat om hur stor chans vi har på att ev. Få tvillingar ?? Min mamma & min farfars mor är tvillingar, sen är min sambo också tvilling..
Vad tror ni? Ganska stor chans va, har alltid drömt om en stor familj :)

Anmäl
2017-01-08 21:04 #1 av: Aleya

http://www.niomanader.se/tvillingar/ där har du några siffror. Din sambo är inte bidragande i detta med att om det blir tvillingar. Utan det är på kvinnans sida det ärvs.

Men det är 1-3% som är tvillingfödslar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2017-01-08 21:06 #2 av: Fien

Att man får tvillingar är ärftligt från kvinnans sida. Att din man är tvilling ökar alltså inte chansen. Tydligen så ökar chansen för tvillingar också för kvinnor över 30 då det är vanligare att två ägg släpps. hittade den här sidan där du kan läsa mer: http://www.niomanader.se/tvillingar/ :)

Anmäl
2017-01-08 21:10 #3 av: Smulan_88

Du har relativt hög chans om det finns på din sida, och om ni skulle få en dotter så har hon ännu högre chans. Mannens ärftlighet förs vidare till kommande generation, men påverkar inte erat läge något. Majoriteten av tvillingfödslar beror på dubbel ägglossning (två ägg släpps) och är inte allt för ovanligt. Stigande ålder och äggstimmulans är två vanliga anledningar för tvillingar, men förekommer så klart ändå. Enäggstvillingar är det bara slumpen som spelar in.

Anmäl
2017-01-08 22:58 #4 av: MinnaJosefin

Som många andra skrivit, det har enbart att göra med kvinnan, hur många ägg hon släpper, hur många ägg din mamma släppt osv osv. Jag frågade bm som utförde vårt UL och sa att "Nu vill jag äntligen veta hur det ligger till med att få tvillingar, vems sida ska det vara på?" Då jag alltid fått höra olika. Nu fick jag rätt besked.

Lycka till och hoppas ni får er stora familj:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.