Allmänt om graviditet

Gravid av försatsen? *rädd!

2016-11-13 16:58 #0 av: klotterplank

Hej! För två veckor sedan slutade jag med mina p-piller efter ca 2.5 års användande. idag skulle vi ha sex och han låg på mig och av någon anledning smekte han mitt kön med penisen utan kondom och tryckte in den lite någon sekund innan vi satte på kondomen. Det var väldigt dumt gjort av oss och jag förstår inte varför jag inte stoppade honom. Inte nog med det så sen när han skulle rulla på kondomen råkade den bli fel väg först och han vände på den sen och kom in i mig, fast toppen av kondomen hade varit på hans kuk. Det var dumt av oss att vara så oansvariga och det kommer aldrig hända igen, men jag undrar om jag borde ta ett dagen efter piller eller har min kropp ännu p-piller hormoner i sig? Enligt min period tracker börjar min "fertile Window" imorgon och störst chans att bli gravid är om 5-6 dagar, men den är å andra sidan lagd efter mina p-pillers cykel så jag har ingen aning om när jag kommer få min nästa mens eftersom det ibland kan vara oregelbunden i början. Så jag kan liksom få mens om 2 månader, 4 veckor eller två veckor. Vad tror ni? är det stor risk att jag kan bli gravid eller kan vi vara lugna? 

Anmäl
2016-11-13 17:03 #1 av: Aleya

Ja risken finns att du kan ha blivit gravid. Så jag skulle undvika sex på ett bra tag tills din mens kommit igång som den ska så du kan använda dig av den metoden du har nu.

Hur stor risken är är svårt att säga.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-13 17:19 #2 av: Michiis

Jag tror du kan vara lugn! Har han inte kommit i dig , alltså fått utlösning så kan du ju inte bli gravid, behövs ju sperma till det..
Försatsen är ju inte sperma? utan mer som ett sorts "glidmedel" vad jag fått lära mig iaf. Den ska hjälpa till så slidan får en bättre miljö för spermierna när han väl sen får utlösning. :) 

Anmäl
2016-11-13 17:28 #3 av: Aleya

#2 försats kan innehålla spermier. Så det finns absolut risk att bli gravid på det.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-13 17:36 #4 av: Fien

Ja det finns en risk, jag hade tagit ett dagen efter piller om jag inte velat bli gravid. Det kostar väl ca 150 kronor och besparar dig en massa onödig oro och den psykiska åverkan en oönskad graviditet och eventuell abort kan orsaka. Så lätt värt det! Var försiktigare i fortsättningen och det finns ju andra preventivmedel än piller och kondom om det inte funkar för er.

Anmäl
2016-11-13 18:11 #5 av: emeliiiiieee

#2 jag blev gravid på försatsen så omöjligt är det inte

Anmäl
2016-11-13 18:56 #6 av: Michiis

Det finns väl alltid en risk men risken är nog väldigt liten, men det behövs ju bara en sperma så, så det går väl :) men vill man inte bli gravid så håller man sig skyddad, så slipper man oroa sig. 

Anmäl
2016-11-13 19:18 #7 av: Aleya

#6 det kan nog komma ut fler än en i en försats.
Så det är ju onödigt att skriva att chansen inte finn.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-13 19:42 #8 av: Michiis

#7 jag skrev inte att det bara kan komma ut en , utan att det behövs bara en sperma.. 
Sen har jag inte hört tidigare att man kan bli gravid av försats. Så jag tycker inte det är onödigt av mig att skriva så? Om jag inte hört/vetat det tidigare. Skrev bara #2 vad jag visste. Men tydligen kan man det då.  Jag tror ändå risken är väldigt liten. 

Anmäl
2016-11-13 19:48 #9 av: Fien

Jag tror också att risken är liten men eftersom ts inte riktigt har koll på sin äl och det är fyllt möjligt att bli gravid av försatsen så är det lika bra att ta ett dagen efter piller om hon inte önskar bli gravid. Löser en massa eventuella problem, för en väldigt liten kostnad. Inget att fundera på ens enligt mig om man inte önskar bli gravid, spelar ingen roll hur liten risken är!

Anmäl
2016-11-13 19:59 #10 av: Aleya

#8 jag fick då lära mig detta i skolan redan. Men det kanske inte är alla som lär ut samma info

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-13 21:21 #11 av: klotterplank

tack för era svar! jag kommer nog oavsett ta ett dagen efter imorgon när det gått ca 24h hur liten eller stor chans det än är att bli gravid. nog har vi också fått lära oss att man kan bli gravid så fort man inte använder kondom och det här var en väldigt dum engångsföreteelse, men det är alltid skönt att höra andras tankar och kommentarer, åtminstone om de är snälla som era varit!

Anmäl
2016-11-13 22:24 #12 av: Smulan_88

Bra beslut #11
Vill man inte ha barn så ska man inte chansa. Ett dagenefterpiller är en relativt billig historia i förhållande till alternativet.

Människor har blivit gravida för mindre, så även om chansen/risken är liten så ska man inte sticka under stolen att den finns.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.