Det lilla barnet

Stör flaska alltid amningen?

2016-06-01 18:06 #0 av: [Synnerlig]

Stör nappflaska alltid amningen?

Känner ibland att det skulle vara jätteskönt om sambon också kunde mata bebis någon gång då jag i princip sitter fast i soffan men bebis och ammar :/

Fortsätter såklart att amma om nappflaska skulle störa.

Har glasnappflaskor, "Feel good" från MAM.

Anmäl
2016-06-01 18:12 #1 av: RoxannaS

De bästa du kan göra enligt min erfarenhet är att se till att amningen funkar felfritt först. Sen prova med flaska. Risken finns att bebisen blir så kallad "tuttförvirrad" de var de som förstörde amningen för mig. Sonen fick inget tålamod att få igång utdrivningsreflexerna för att han blev bortskämd med flaska där maten kom direkt. Så de gick inte att amma pga de. :/

Anmäl
2016-06-01 18:24 #2 av: Sarah

Nej absolut inte. Vi gav ersättning då och då från dag 2. Hade aldrig problem med amningen. Dock gav vi i kopp första tiden. Sen när amningen funkade bra gick vi över till flaska.

Anmäl
2016-06-01 18:36 #3 av: Ria74

Dom första 3 veckorna försökte jag amma och fick då ge ersättning samtidigt eftersom min kropp inte orkade producera tillräckligt med mat åt bebis.
Det störde inte dottern det minsta för oss, hon tog både bröst och flaska utan problem. Har dock hört om en del där det inte fungerat med båda delarna.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-06-01 18:46 #4 av: [TanatosNyx]

Nej. Det vanliga är att bebisar klarar både flaska och bröst (om dom accepterar det). Men man ska veta om riskerna att bebisen kan vägra det ena eller det andra.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2016-06-01 20:09 #5 av: bohan85

Prova Calmaflaska från medela, finns bla på apotek. Den är utformad så att den efterliknar bröstet och barnet måste jobba för maten, den rinner inte bara som den kan göra i vanliga flaskor.

Anmäl
2016-06-01 20:13 #6 av: Lilolizeit

Vi har både ammat och i början gett utpumpad mjölk på flaska (Calma) han tog båda då men slutade bara sådär att ta flaskan.
Haha, så han kanske vart flask-förvirrad istället. :P

// Lilo - medarbetare på akvariefisk & gravid samt sajtvärdinna på bortskänkes

Anmäl
2016-06-01 22:50 #7 av: [Liinda]

Det är helt olika! Vissa bebisar kan kombinera utan problem, vissa klarar det ett tag och sen ratar bröstet och vissa ratar bröstet efter enbart en gång.
Och calma flaska är ingen garanti utan den kan också göra dom förvirrade.

Det man brukar rekommendera om man vill testa flaska är att man ska ha etablerat amningen först.

Anmäl
2016-06-13 09:20 #8 av: mollyt

Det är så olika, jag har en av mina vänner som gav flaska åt deras lilla dotter för att de upplevde att hon inte blev mätt på nätterna utan villa amma ofta - och för deras del gick det inte att fortsatta att amma efter det. Dottern tog bara flaska sedan och vrålskrek så fort hon fick bröstet.

Men sedan har jag hört om andra som har kunnat ge både flaska och amma. Men jag tror att det magiska är att amningen fungerar bra innan man introducerar flaska. 

Vill du ha avlastning nu så kanske pappan kan mata med kopp eller så?

Anmäl
2016-06-14 21:59 #9 av: JeFo

Min syster gav flaska dag 3 tror jag det var och sedan var de kört.
Han vägrade ta bröstet. De var in på nån koll och fick konstaterat att han var lat och inte ville suga så hon fick ge upp amningen.
Hon var väl inte direkt ledsen för de och försökte väl inte nå extra efter att de sagt som de sagt om honom.

Jag har ammat alla mina tre. Nr 2 fick flaska nån gång vid 2 mån då min bröstvårta gick sönder och skulle läka. Hon brydde sig inte alls utan klarade av båda.

Anmäl
2016-06-14 22:15 #10 av: Niini

Gav flaskan första gången åt storebror då han var prick en månad och ammade trots flaska nu som då (när jag var borta o pappan hade honom själv) i 7 månader. Var mer smakportionerna som ställde till det för oss för efter att vi började med dem vid 4 månader så tappade han successivt intresset för amningen. Matglad kille Skrattar
Lillebror fick flaska på BB under sitt andra dygn efter att ha hängt fast vid mig 10h i sträck första natten.. Flaska här hemma fick han väl jaa.. dryga två månader gammal tror jag det var. Inga problem med amningen so far Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.