Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Mammor

Vi som blivit föräldrar #16

2015-04-19 17:28 #0 av: ChristineL

Här hittar ni den gamla tråden http://gravid.ifokus.se/discussions/550c2a71ce12c4366200a691-vi-som-blivit-foraldrar-15?discussions-1

Anmäl
2015-04-19 17:49 #1 av: Thiah

Sätter en tass Glad

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-19 19:40 #2 av: vevve89

tand 5 och 6 på g. 😊:-)

Anmäl
2015-04-19 19:50 #3 av: em.nord

Elliot är 6 månader och inga tänder verkar vara på G här.

Alltså ikväll slog det slint i mitt huvud igen. Jag älskar min sambo och har alltid tänkt att han ställer upp och tar Elliot precis som jag.
Vet fan inte vad jag fått den skitidéen ifrån. Han tar Elliot 97% av sin lediga tid, vilket inte är så ofta. Och jag får alltid BE honom om det. Vist då gör han det utan att sura men varför måste jag alltid tjata på eländet.
Känner mig som en surfitta när jag måste be och be och be. 3e kvällen han är ledig och inte en gång att han säger att han kan natta Elliot.
Behöver andas lite luft utan att sonen och mannen har andats precis samma luft...
Konfronterade honom ikväll efter en lång nattning med envis unge som träffade mig hårt i ögat med en vass nagel. Fy fan va ont det gjorde!

Behövde ventilera lite.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-19 20:02 #4 av: ChristineL

#3 - Jag känner mig också som en surfitta just nu. Jesper har inga problem att ta Nova, men fasen vad han slarvar med saker! Varenda gång hon har kissat på sig så är det när han är ensam med henne, han har ingen koll på hennes kläder utan kan lägga rena kläder med smutsiga som han "glömt" lägga i tvättkorgen, vi kör den där med skohorn genom handtagen på kökslådorna och bara idag har jag varit på honom 2-3 gånger för att han "missar" att köra igenom det utan lägger det på köksbordet? Jag blir galen!

Anmäl
2015-04-19 20:14 #5 av: ChristineL

Dessutom känns det som att han inte tar något ansvar alls. Han frågar mig varje dag om jag har planerat lunch/mellis/kvällsmat. Kan ju säga att mellis är något jag aldrig planerar, tar vad som finns hemma. Lunch försöker jag ha planerat för några dagar, ber jag honom hjälpa till så får jag ingenting tillbaka. Förut idag sa jag att det är bra om köttfärs kommer fram från frysen eftersom vi ska göra köttfärspaj imorron. Den ligger fortfarande i frysen...

Anmäl
2015-04-19 20:38 #6 av: em.nord

Ja slarv är så irriterande! Likaså att han inte försöker följa rutinerna jag byggt upp heller.

Daniel är är jätteduktig på att starta tvättmaskiner. Men vad händer med den rena tvätten? Ner i korgen så får jag vika och stryka. Starta maskiner kan väl alla men är efter jobbet som är så jäkla tråkigt...
Mat är också mitt ansvar. Är jag inte framme med mat så får Elliot bara ersättning av pappa. Jag äter alltid vanlig frukost med elliot och sen mellis/lunch runt 11-13 beroende på hur han sover.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-19 20:42 #7 av: ChristineL

Ja, och när jag påpekar nånting får jag bara svaret att han "missade" det. Nu när jag är sjukskriven tar han nästan fullt ansvar för att roa Nova men allt runtomkring henne och oss verkar inte finnas på kartan.

Anmäl
2015-04-19 20:58 #8 av: em.nord

#7 "tänkte inte på det förlåt" låter det här hemma.
Dessa karlar. Kvällar som denna gör att jag frågar mig varför jag planerar barn nr 2 med honom :P

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-19 21:00 #9 av: JeFo

Ja oj vilka surfittor ni verkar vara 😉
Eller så är ni bara mammor med helt vanliga män.
Välkomna till den delen 😁

La Holly. 39,8.... Maken har varit på tivoli hela dagen med barnen. Jag har jobbat. Stackars Holly. Inte så lätt att vara liten när ingen fattar att man är sjuk!
Ingen inskolning imorgon alltså. Tur det inte är panik!

Och halva Sverige är födda i april. Man är ju gjord i semestertider då så det förklarar ju lite 😉❤️

Tack för bilden Thiah!
Tycker ni snålar in på dom.
Va långt hår han fått! Såå söt 😀

Nu väntar bubbelbad för en trött mamma... Eller surfitta var visst det nya ordet 😉

Anmäl
2015-04-19 21:18 #10 av: ChristineL

Surfitta är ett jäkligt bra ord! Jag kan ju skylla gravidhormonerna på det iaf ;)

Aw, stackars Holly :( Nova är också dålig, hon har snorat hela dagen och massa elak hosta :(

Anmäl
2015-04-19 21:30 #11 av: Sarah

Och jag fick skit i en gammal tråd då jag pratade jämställdhet. Kanske inte från er dock, kommer inte ihåg :) Kalla det inte att vara surfitta. Fitta är en bra sak och det ni efterfrågar borde man kunna förvänta sig av varje vuxen modern människa, oavsett kön.

Anmäl
2015-04-19 21:41 #12 av: Theres

Vi har inte bestämt något, men det bara faller sig naturligt att Timmy sköter disken och jag sköter tvätten. Rätt skönt, så slipper vi bråka om det ;)
Han tar henne utan att jag ber om det (om han inte halvsover). Men i övermorgon börjar han jobba igen, och på fredag åker mamma och pappa till Spanien, så undrar lite hur det ska gå när jag har ont i ryggen. Men kände att vi ska testa. Får inte så mycket pengar när jag är sjukskriven och han är pappaledig.
Igår var vi ute och svirade i den stora staden Kalmar. Elly och Maya var hos Timmys föräldrar. Det verkade ha gått bra :) Timmy sov över hos en tjejkompis i Kalmar också för jag åkte hem lite tidigare, så jag fick prova på om ryggen höll för att ta hand om allt själv. Det funkade fint. Har gjort det själv förr, men jag vet ju aldrig från dag till dag om jag kommer upp på morgonen utan att slänga i mig diklofenak eller inte.
Det Timmy är sämst på är väl att bry sig när han inte är hemma. Han ringde först vid klockan 19 idag och frågade vad vi gjorde. Då hade jag precis åkt hem till mamma och pappa och han hade precis kommit hem från Kalmar.
Blev sur på honom här om veckan också så drog hem till mamma och pappa jättetidigt på morgonen och sov här i en natt till efter det. Han ringde inte på ett dygn. Men när han väl är med oss så är han jätteduktig pappa :)

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-19 22:21 #13 av: jackiejohn

Måste nog säga att Mikael är väldigt duktig på att ta Lilli, han gör iordning flaska varje dag eftersom han ändå går upp vid 6:00 och kommer upp med den så matar jag henne. Och tar henne så jag kan åka iväg och rida, fika med någon eller vad som utan att jag behöver fråga. Tror vi blev tillplattade och formade av sjukhustiden, att hjälpa varandra och ge varandra "frihet"..
Det enda som är hans minus är att han blir frustrerad när hon tex gråter/skriker vid matning,läggning,ont i magen m.m och vad han än gör så blir hon inte nöjd så tar jag över och (utan att skryta) så tystnar hon mer eller mindre direkt och somnar/faller till ro och det tycker han är jobbigt men jag kan inte klandra honom för det egentligen 😁

Anmäl
2015-04-19 22:35 #14 av: [WickedAlly]

Här har gubben blivit väldigt mycket bättre på att hjälpa till som han bytte jobb för två veckor sedan. Nu trivs han hur bra som helst, förra jobbet var hemskt. Nu tar han Wille jättemycket och han har till och med nattat honom fler gånger än vad jag har denna vecka. Detta från att inte ha nattat honom en enda gång tidigare.
Stor skillnad :)

Sen kan jag tycka att han gör saker på helt fel sätt, men det tycker han nog om mig också ibland misstänker jag.

Nu ska han bara bli lite bättre på att städa spontant, sen känner jag att jag uppfostrat honom bra ;)

***
Vi har haft en fullspäckad dag, och Wille somnade i bilen på vägen hem från mormor. Bara att lyfta in honom och stoppa honom i sängen. Känns som världens lyx efter hur vi haft det tidigare :)

Anmäl
2015-04-19 23:50 #15 av: Sarah

Och, sluta ta på er ansvar för att era killar inte tar ansvar och nedvärdera inte er själva genom att kalla er själva sura/ hormonella osv. Ni har all rätt i världen att bli förbannade då killarna inte gör sin del, utan att ni ska ses som bittetfittor.

Anmäl
2015-04-20 05:25 #16 av: Thiah

Kristian har en del problem att få saker gjorda vilket jag redan visste när vi träffades. Hans bror och pappa har liknande problematik. Jag däremot är tvärtom. Gör klart saker bums.
Men sen han blev hemma så hålls lägenheten och Joel rena, hela och mätta. Han är noggrannare med rutinerna än jag.
Så för oss har det enbart varit bra att han blev pappaledig.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 06:10 #17 av: em.nord

#11 hehe jo jag var rätt argumenterande mot dig i den tråden :D hehe
och här tycker jag inte heller det hör in riktigt. :) även om jag börjar bli mörkrädd då jag är med i en facebookgrupp med mammor o många pappor är eller framstås i gruppen som asholes så där skulle det behövas lite snack om jämställdhet!

Ja verkligheten är ju att vissa dagar är såna :) Jag vet att jag lätt blir sur och bitchig när jag är irriterad och kan tända på minsta lilla och stackars Daniel står som ett fån.
Sen måste jag också erkänna att de gångerna han självmant tar sonen är jag snabb att snappa åt mig sonen vid minsta lilla... hade inte velat att han nattade honom tillexempel men vill att ha ska erbjuda sig.
Så är nog inte så lätt att leva med mig heller :)

Daniel skulle haft natten egentligen men jag tog den. Han försökte hindra mig i dörren men min blick fick stackarna att flytta sig :D haha

Mitt öga är bättre idag! Fasen va ont jag hade igår. Elliot kikar på bubbel guppies och musses klubbhus på morgonen så jag hinner dricka mitt kaffe. Är riktigt skönt men sen blir det ingen mer tv under dagen. Har lite dåligt samvete för 30 min TV på morgonen (om jag har tur).

Skönt med ljuset på morgonen nu iaf :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 07:24 #18 av: ChristineL

Man kan ha ett jämnställt förhållande även om man störs av saker ens partner gör/inte gör ;)

Anmäl
2015-04-20 07:46 #19 av: [WickedAlly]

#18 Instämmer :)

***
På kalaset i lördags fick Wille två gräsklippare (ena fick flytta hem till mormor) och han grejar väldigt med den som är kvar här hemma. Men han kör inte runt den, han vänder den upp och ner och meckar i "motorn", haha. Älskade fisunge, snacka om att han har full koll på vad hans pappa grejar med här hemma :)

Igår var v ute allihop hela förmiddagen, jag passade på att sitta stilla med min kaffekopp medan mina killar putsade på motorcykeln, Rasmus på ena sidan och på andra stod Wille med en hylsa och fixade till fotstödet ;) 

Lyckan i Rasmus ögon var nog bland det finaste jag sett, märks verkligen att han tycker att det blir roligare och roligare för var dag. Han kommenterar ofta också att han tycker det. 

Anmäl
2015-04-20 07:57 #20 av: PogoPedagog

#15 Instämmer! 

Och alla vi med pojkbarn får se till att lära dem hushållssysslor, ansvar och PLANERING! Så vi inte fostrar ännu en generation förvirrade män som kommer med lama ursäkter istället för att bete sig som vuxna och ta sin del av ansvaret för familjen.

Anmäl
2015-04-20 08:05 #21 av: em.nord

#19 vad roligt att höra och va kul för Rasmus :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 08:54 #22 av: Sarah

#20 Precis. 

#18 Ja det kan man ha, ändå sitter ni nu här, flera stycken, i den klassiska kvinnofällan och klagar på att era män inte tar ansvar.  Anledningarna är kanske lika många som antalet personer, men det är inte en slump att det är kvinnor som känner att deras män inte gör sin del hemma och inte tvärtom.

Kanske har man inte släppt in killen från dag 1, eller så han man känt sig tvingad att göra mer då man insett att den andra inte gör det och för att slippa tjafs gör man det själv.

Det är inte en slump att ord som "blivit bättre på att HJÄLPA TILL", "tar ansvar för att roa barnet men allt runt om finns inte på kartan" kommer upp. Det är ord som varje kvinna som tar mer ansvar än sin man yttrar. Har fortfarande inte hört en man säga de orden. Min fru var så duktig igår, hon hjälpte till och natta barnet. 

Anmäl
2015-04-20 09:00 #23 av: ChristineL

#22 - Jag håller med dig men samtidigt inte. Det är väldigt lätt att säga att man ska ha det på ett visst sätt men när man väl är där är det annorlunda. 

Anmäl
2015-04-20 09:12 #24 av: em.nord

Fast jag tar inte ansvar i väldigt mycket annat. Tycker det är bra att båda vet vad som är deras ansvarsområde :)
Men vist vi kan byta roller så kommer våra barnbarn kalla det för kvinnofälla om vi byter däck och lagar bil och hugger ved.
Men allvarligt man måste få klaga på sin partner här inne utan att diskussionen om kvinnans roll dyker upp! Har för övrigt 2 vänner som lever tillsammans med sitt gemensamma barn och båda är kvinnor och jo, de klagar en del på varandra också.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 09:15 #25 av: Sarah

#23 Visst är det så, alla har sin situation. Det tragiska är dock att det mer eller mindre blir lika för de flesta, att kvinnan sitter med det största ansvaret för det obetalade arbetet och sen är hon missnöjd. 

Jag lämnade min kille för 6 år sedan av exakt de här anledningarna, förutom att det inte fanns barn i bilden. Drygt ett år senare hade han bevisat för mig att han blivit en vuxen ansvarstagande man istället för en bortskämd pojke, och då kunde vi försöka igen. Det har hållit i sig. Jag är övertygad om att jag aldrig kommer be honom "hjälpa till" med vårt barn. Jag kommer aldrig säga att han är duktig som "hjälper mig" med barnet. 

Anmäl
2015-04-20 09:17 #26 av: Sarah

#24 Det är klart att man får klaga på sin partner. Det är bara så tragiskt att klagandet är lika från alla håll. Han tar inte tillräckligt ansvar för barnet.  För allas skull. 

Är mycket jag inte tar ansvar för i vår relation, som han tar istället, men ansvaret för barnet ska vi dela på helt. Barn är inte ansvarsområden i mina ögon. 

Anmäl
2015-04-20 09:56 #27 av: em.nord

Elliot har varit riktigt sur och grinig i 2 dagar. Tänkte jaha nu är han inne i nån ny fas. Men idag märkte jag en tand på gång nere. Kan det vara den som gör honom grinig? Tagit fram bitringen från kylen iaf.
Kan man ta flytande alvedon på om det blir för jobbigt för honom?
Han är även lite tröttare kan det vara därför? Förlåt många frågor :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 09:57 #28 av: JeFo

Jag klagar på min make trotts att han gör saker... Det han gör skriver jag inte här. Är lättare att klaga och är väl oftast det man behöver lätta på trycker för.

Jag är sedan tidig ålder väldigt noggrann, ansvarsfull och petig. Vi är väldigt olika som personer. Jag är minst 10 min tidig om jag har bokat tid för något. Han är 10min sen. Jag vill ha städat medan han skiter i om det ligger saker på golvet. Jag har rutiner medan han gör som han tycker och vill. Jag är säkerligen en bitterfitta i hans ögon stundtals av dessa anledningar. Vi kommer aldrig kunna enas om vilkens sätt som är rätt el mötas på mitten och komma precis i tid. Har försökt men det fungerar inte... Vi är olika!

Han är hemma två dagar i veckan med barnen medan jag jobbar. Han klarar allt fint då på sitt sätt. Huset är inte tip-tip men det står kvar. Barnen vet också skillnaden på oss. Pappa är den lite mer busiga medan mamma är den ordningsamma. Dock är det samma regler som gäller och det är för mig det viktiga. Han tvättar och han lagar mat. Maten är han bättre på än mig. Kommer han hem först är det han som fixar maten och lägger barnen. Jag lämnar hos dagmamma och skolan, han hämtar. Vi kör på det som passar oss och våra jobb bäst. Men sånt behöver jag inte berätta om.....

Anmäl
2015-04-20 10:03 #29 av: JeFo

Ja gnugga på lite alvedon du... Holly har varit lite kinkig när hon fått tänder. Första var värst....

Idag har Holly 36,8! Helt otroligt... febern försvann helt över natten. Hon är dock snuvig och allmänt kinkig. Hon hade sin 6e jobbiga natt i natt (krävande tös el vadå!!?). Så jag har varit vaken största delen av natten. Jag har halsont och är helt slut i kroppen.

Bra dag att vara sjuk på iaf. Maken ska på cirkus med de två största så det blir ganska så lugnt och skönt hemma. Ska lägga mig i tid och sova i kapp.

Ska försöka få hem lite restauranglunch idag. Bor på tok för nära, inte bra, inte bra...

Anmäl
2015-04-20 10:38 #30 av: em.nord

Nä det är en positiv sak att inte ha nära till matställen!
Skönt att febern är påväg ner.
Vi ska fortsätta med trädgården idag innan Daniel ska jobba ett 14h pass 16.30-06.30 :(
Håller på och plantera rabatter! :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 11:20 #31 av: [WickedAlly]

#26 Men vad gör du om det visar sig att ert barn är oerhört mammigt hela första levnadsåret? Ska du sitta och titta på då bebisen gråter sig illröd hos pappan, bara för att det är hans timme? 
Du vet ju faktiskt inte heller hur DU kommer reagera, hormonstormen som kommer efter en förlossning är inte vidare lätt att föreställa innan man vart där. Du kanske blir oerhört hönsig och stänger ute din sambo. 

Det är väldigt lätt att sitta och berätta om hur det fungerar praktiskt att ha barn innan man faktiskt har några. 

***

Tycker också att det är tråkigt att man inte kan gå in här och ventilera längre utan att bli anklagad för att ha fastnat i kvinnofällan.
Jag och min man har det jättebra tillsammans, han är kass på vissa saker men det är faktiskt jag också så vi kompletterar väl varandra rätt bra.

Jag kan ibland tycka lite synd om min man, just för att jag vart så hönsig med Wille och ibland stängt ute honom. Han har liksom aldrig riktigt fått chansen att lära sig ordentligt med honom, klart han blir osäker då. 
Och nä, det är inget försök att ursäkta min man, det är den ganska tråkiga sanningen. Jag hoppas att det blir bättre med lillebror nu.

#27 Stackarn. Wille var också sådär, smågrinig och ingenting dög riktigt. 
Tur man inte minns hur det är att få tänder för det verkar skitjobbigt. 

#29 Vad skönt att det försvann så snabbt igen för henne :)

Jag sitter och klämmer i mig en sallad från Icas salladsbar, skönt att slippa laga ibland ju :)

Anmäl
2015-04-20 11:34 #32 av: Theres

Här hemma är hushållssysslorna uppdelade i följande:
Jag:
Tvättar Tar hand om hunden
Timmy:
Diskar Dammsuger Lagar mat Matar katten Går ut med soporna
När mamma kommer så brukar hon diska och gå ut med soporna, men då blir jag sur, för hon hjälper ju inte mig med tvätten ;)
Haha, jag gillar inte att städa :(

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-20 11:50 #33 av: Thiah

#31 ja det där hönsiga kan ställa till det.
Kristian tar ansvar nu när han får om man säger så. Joel och han har en extremt bra relation nu och det liksom glädjer mig att Joel väljer pappa oftare än mamma på vardagarna. Idag var dom till bvc och fick 3 sprutor och helt ärligt vet jag inte cen som är stoltast. Kristian över sin son eller sonen över att ha klarat sprutorna. ;) haha

Jag älskar faktiskt att få hänga tvätt/vika tvätt och städa i köket/laga mat om jag får vara ensam. Tycker det är rogivande.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 11:53 #34 av: soundtrack

No offense Sarah, men jag tycker nog att du inte ska klanka ner så mycket på folk här innan du själv vet hur livet blir efter att barnet är fött! Det är väldigt lätt att ha massa tankar och planer innan, men tro mig - det blir sällan som man tänkt sig.
Man ÄR ett hormonmonster efteråt, framförallt om man ammar. Det går inte att komma ifrån. Man tänder till på minsta lilla grej! Har man dessutom en snuttbebis som vill ligga vid bröstet hela natten och inte kan somna på annat sätt, så att pappan inte kan ta nattningar eller hjälpa till nattetid - ja då blir man rätt förstörd efter 8 månader av sömnbrist! Och ja, det är "självvalt" från min sida, för mitt barns behov går före mina just nu.

Min sambo gör minst lika mycket som jag här hemma, jag har inga klagomål alls vad gäller hushållssysslorna. Sen har jag åsikter om hur det fungerar med omhändertagandet av Alice däremot, att det alltid är jag som får säga till honom vad han ska göra. Och han säger åt mig att jag måste säga åt honom, för att han ska kunna lära sig.. Jag tycker ju att han borde ha lite instinkter han med, men tydligen inte.
Nu har han blivit lite åsidosatt från början pga att Alice ammade typ konstant sina första 6 månader. Hade hon inte gjort det så hade det nog sett lite annorlunda ut,

Som sagt - jag tycker att det är fel av person som inte har barn hemma ännu att säga åt mammor hur vi ska bete oss och leva våra liv. Allt handlar inte om kvinnofällor.

----------
Gaaaah. Jag har ett monster hemma! Det här utvecklingssprånget är inte nådigt ;(

Anmäl
2015-04-20 12:00 #35 av: [WickedAlly]

#34 Åtta månader var hemskt här med, lätt värsta hittills. Kändes som en försmak på den där berömda treårs-trotsen som man hör så mycket om. Var konstant utmattad runt den tiden. Urk. Tur man vet att det går över :o

Anmäl
2015-04-20 12:10 #36 av: JeFo

Har du inte barn Sara???????
Jag trodde du visste vad du snackade om 😛
Ja men varmt välkommen sen och berätta

Anmäl
2015-04-20 12:17 #37 av: soundtrack

#35 Det känns lite som att ha en liten tonåring i huset! Hon illlvrålar verkligen för allt. Jag kommer bli gråhårig innan dom här veckorna är över, hua..

Anmäl
2015-04-20 12:38 #38 av: Velinga1984

#22 & #23 Haha, min sambo bytte jobb för att inte ligga borta på jobb  utan arbeta i stan. Han fick nytt arbete i stan, och han utgår ifrån vår stad MEN just nu är han 35 mil bort på veckorna. I höstas var han också iväg, i drygt 5 månaders tid.  På vintern har han ständig snöjour. Det var inte så som vi planerat, men han får arbeta där chefen har jobbuppdrag helt enkelt. Är nog en typiskt "kvinnofälla" där jag arbetar heltid, sköter barnen och hemmet på veckorna ;) 

Självvald nej, men samtidigt har sambon så ruskigt bra arbetsförmåner att vi får stå ut ett tag till med att ha det så här, och hoppas att arbetsuppdragen ökar runt vår stad istället :) 

Anmäl
2015-04-20 12:46 #39 av: Sarah

Man kan säga att det är omöjligt att säga innan man sitter med barnet. Men samtidigt vet jag också att alla mina vänner som har barn sluppit alla de här problemen. Ingen av mina vänner och bekanta (utom en där killen vägrat vara pappaledig) känner att killarna inte tar samma ansvar för barnen. Därför att de har diskuterat frågan ordentligt innan barnet kom. Känner att man absolut kan säga en hel del innan bebis kommer. Med bekantskapskretsen och kollegor som referens. 

Jag är inte ute efter att bråka om det här. jag finner det bara ironiskt att folk är upprörda över att killarna inte tar samma ansvar för just barnet, när jag fick massa skit för att jag såg det som en självklarhet att killen ska ha möjlighet att göra exakt det. Anledningen kan variera som några av er säger så har ni inte heller släppt in killarna. Det handlar inte om att man ska dela på hushållet 50-50.

Det kommer inte hända hos oss, jag börjar jobba deltid i augusti/ september igen (bebis kommer i juli) och sen mer vid årsskiftet. Jag jobbar (hemifrån) till kl 14 och killen börjar kl 15. Vi kommer dela på allt från början. Just för att vi ska ha samma del i barnet. 

Lämnar diskussions, hoppas att era killar skärper sig angående barnen och allt runtom dem. Är inte ute efter att peka finger. Bara belys ett generellt problem. 

Anmäl
2015-04-20 13:24 #40 av: [WickedAlly]

20 grader och strålande sol ute, så underbart så jag smäller av lite tror jag. Insåg dock nyss att det kanske är dags att ta bort fårskinnspåsen ur vagnen dock, haha. Men han sover så gott så, är riktigt behagligt i skuggan som tur är :)

Anmäl
2015-04-20 14:12 #41 av: em.nord

Strålande solsken här också! :) men kan ju ändras fort. Igår haglade det och sol om vartannat det är riktigt svårt att klä barnen nu! Har extra filt under vagnen.

Haha ja oj vad mycket man skulle och inte skulle med barnet när man var gravid :D inget har gått som jag hade planerat :)

Jag får fysiskt ont när Elliot gråter. Alltså när han gråter och är riktigt ledsen. Jag får ont i bröstet jag bara måste ha honom i famnen. Inte när han är sur eller grinig men när han är ledsen. Inte så ofta som tur är ♡

Daniel var nära fast tjänst när vi fick barn så ingen fråga om vem som skulle vara hemma och nu har han fast tjänst! :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 14:21 #42 av: [WickedAlly]

Inget har gått som planerat här heller. Började redan innan han föddes då han satte sig i säte så det blev snitt, och sen gick det väl likadant med resten, haha. 

Känner verkligen igen det där med fysisk smärta, är en mäktig känsla att stå någon så nära. 

Anmäl
2015-04-20 14:30 #43 av: em.nord

Haha ja det började fel här med :) förlossningsplanen löd "naturlig födsel enbart lustgas och rädd för snitt". Ja det gick som det gick med det.

Åh va bra att jag inte är ensam! folk tittar snett när jag säger att jag får ont om jag inte tar honom när han gråter.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 14:36 #44 av: [WickedAlly]

"Naturlig förlossning, vill använda djupdykning och eventuellt testa lustgas" lät det här ;)

Hm, är väl inte så märkligt. Tycker att det känns som att man bär sitt hjärta på utsidan kroppen och ibland får man ont i hjärtat helt enkelt. Kan inte låta bli att fundera lite på hur det kommer bli i framtiden, första gången de får sitt hjärta krossat t ex :s

Anmäl
2015-04-20 14:58 #45 av: jackiejohn

Stekande sol och +20 grader, helt underbart!...men här innebär det arbete, klyver ved för fullt och DET är inte kul i denna värmen 😁
Lilli är snäll och ligger i vagnen nöjd och belåten 😊
Jag känner mig lite smått usel..har tagit en snus..varit fri i 21 månader och 6dagar så känns sådär men suget har härjat ordentligt hela tiden mer eller mindre så idag slängde jag in en prilla i farten och Gud så gott! Men du vilket dåligt samvete jag fick nu 😔

Anmäl
2015-04-20 15:05 #46 av: Snovit79

Vet inte vad jag skrivit eller inte. Huvudet är mosigare än vanligt med bara utmattning. Är mer ledsen och uppgiven efter begravningen. Nu ligger hon där i det kalla mörka. Även om hon bara är ett skal, så är det ändå den kropp jag skapat. Den lilla söta näsan, runda goa kinder, vackra ögonfransar och lockiga röda håret. 

Har kommit påtryckningar om att gå ut i arbete direkt efter med helt plötsligt. Inte med utmattning, men då man förlorat sitt barn ska man komma igen direkt. Undrar hur många arbetsgivare vill ha en kvinna som gråter sig genom arbetsdagen i ett hörn? 

Anmäl
2015-04-20 15:12 #47 av: soundtrack

Nej, här har planeringen också gått åt skogen (förlossningen fullföljde väl dock planen). Får väl göra ett nytt försök till nästa barn ;)

Känner också igen det där med att det gör ont när ens barn skriker. Usch. Första tiden fick jag stans ångestpåslag dessutom. Det har åtminstone gått över... Men ja, det värker i hela kroppen. Vi har provat några gånger nu att David ska försöka natta henne men det är ju hopplöst eftersom att jag bara står ut några minuter... Hon blir ju såååå ledsen när hon inte får ammas tills sömns.

Här skiner solen och det är 15 grader i skuggan :) har precis varit ute och gungat lite.

Anmäl
2015-04-20 15:22 #48 av: fridaas

Haha om.jag skulle dra upp allt jag stör mig på hos sambon hade det blivit en hel bok tror jag, speciellt idag när barnen var griniga för en stund sen mitt i världens mensvärk.. Jösses.
För er vars mens har kommit tillbaka har ni fått mer/mindre ont än före barnet/barnen?
Jag hade aldrig ont innan Alwa, när hon kom fick jag lite småont men nu efter Noel ligger jag dubbelvikt och ingenting hjälper :/

#46 men usch! Hoppas du orkar stå på dig och tar den tid du behöver innan det är dags att gå ut i jobb igen, bara dumt att stressa ut och riskera att bli totalt utbränd. Det tar tid att sörja och det måste man få göra.
Oerhört fina kort och fin kista.

Anmäl
2015-04-20 15:47 #49 av: Snovit79

#48 Tack! Utbränd är jag tyvärr redan sedan 3½ år. Kämpar hårt för att komma tillbaka till vardagen. Min dotter var min räddning ur det värsta, nu blev det tvärtom. 

Hur jag vill eller inte spelar tyvärr inte någon roll då det gäller myndigheter. Det är dem som bestämmer hur vi ska sörja och tiden. Därför är jag rålös hur de inte kunde begära något då jag enbart var utmattad, fast då man förlorat sitt barn så tycker dem att man är redo att gå från BB till arbetsförmedling. Sinnesjukt. 

Mitt hopp ligger hos Vårdcentralen hos någon läkare som kan ge mig mer sjukskrivning efter förlossningsläkarens intyg går ut. 

Anmäl
2015-04-20 15:54 #50 av: em.nord

#48 mer mensvärk mer ägglossningsvärk och har även fått PMS som jag aldrig haft innan!

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 16:21 #51 av: Sarah

Jag har absolut inga planer med förlossningen :) det blir som det blir. Har inga tankar att det ska vara naturligt på något sätt. Däremot att vi delar på föräldraledigt från början, det är en plan som inte kommer förändras då jag ska disputera i höst och har en ny tjänst direkt efter det.

Snövit, jag hoppas verkligen och håller alla tummar för, att du ska få den tid du behöver att sörja. Det är ett allt för hårt klimat för sjuka på vår arbetsmarknad :(

Anmäl
2015-04-20 16:35 #52 av: Thiah

Samtidigt så hade jag och Kristian diskuterat och planerat mycket innan Joel och det mesta gäller ännu. Jag kan absolut låta Kristian trösta eftersom det är vårt barn. Tycker han det är jobbigt kommer han till mig och säger det. För mig var och är det viktigt att jag inte är den enda trösten och det har fungerat för oss. Så man kan planera innan barnet kommer och ibland blir det som det man planerat även efteråt.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 16:36 #53 av: Thiah

#51 här sade vi redan innan Joel ens var i magen att det ska delas på ledigheten. Aldrig varit tal om annat.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 16:42 #54 av: soundtrack

#52 Att våran "plan" sprack har berott på att Alice varit så beroende av amningen :/ hade hon inte varit det hade nog mycket sett annorlunda ut tror jag. Men men, bättre lycka nästa gång kanske ;)

Vi delar på ledigheten, dock inte 50/50. Jag är hemma i 1 år, sambon i ca 7 mån. 1.5 månad av den tiden (sommaren nu) är vi hemma båda två. Hade Alice varit född en annan tid på året så hade vi kanske delat mer lika, men jag vill vara hemma i sommar och känner inte för att gå och jobba typ 2 månader och sen vara ledig igen.

Jag ska faktiskt jobba några helgpass nu innan sommaren dock. Nu i helgen blir det både lördag och söndag kväll. Känns rätt pirrigt när man varit borta i 10 mån. Kommer vara hemifrån i ca 9 timmar/dag och så länge har jag inte varit ifrån Alice dessutom...

Anmäl
2015-04-20 16:43 #55 av: Sarah

#52/53 precis, det har visat sig att de par som diskuterar igenom allt sådant långt innan barnet kommer har större benägenhet att dela på allt. Har man inte diskuterat det massor så tar kvinnan det mesta. Vi har haft klart för oss hur vi vi dela upp allt runt barnet i flera år och nu under graviditeten har det såklart diskuterats ännu mer. Är jätteviktigt för mig också att jag inte är enda trösten/ enda maten osv osv. Det är även jätteviktigt för min kille att han är delaktig på allt redan från början. Skulle aldrig ta det ifrån honom. 

Anmäl
2015-04-20 16:47 #56 av: Sarah

#54 självklart hänger mycket på amningen. Jag är inte intresserad av att amma och absolut inte länge. Av den anledningen kommer jag jobba hemma i början, så att jag kan amma en del om det skulle kännas bra. Men hon kommer inte helammas ens från början och det finns inte på kartan att det ammas längre än några månader. 

Anmäl
2015-04-20 16:50 #57 av: JeFo

Innan vi skaffade barn hade jag mensvärk så jag låg däckad i två dagar.
Det försvann med första bArnet vilket var såå skönt.
Nu efter Holly så har dock mängden ökat, rejält!
Har börjar på p-piller igen så jag hoppas dom gör så att allt blir lugnt igen.
Ingen mensvärk men PMS from hell har jag och kommer nog alltid ha.
Mått som bäst när jag ammat. Har verkligen varit kanon för min kropp.

Holly är pipig ännu, stumpan.
Köp lite onyttigt då hon vägrar äta.
Huvudsaken är ju att hon får i sig vätska.
Har lyckats pilla i henne lite allt möjligt idag ändå.
Igår vägrade hon allt!

Anmäl
2015-04-20 16:50 #58 av: Theres

#45 Känns det bättre om jag tar en jag med? *sträcker mig efter dosan*
Inte lätt när Timmy vägrar sluta så det ligger snusdosor och dräller överallt.

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-20 18:04 #59 av: Thiah

Joel fick idag 3 sprutor och gnällde knappt alls.
Han väger 10kg och är 79cm lång. En ökning på nästan 2 kg och 7cm sen dec. Ganska bra jobbat :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 18:21 #60 av: JeFo

Oj vilken lång kille Thiah 😀
Bra gjort av Joel med sprutorna.

Anmäl
2015-04-20 18:22 #61 av: em.nord

#59 duktig kille :)
Tycker det här med sprutor är jobbigt för Elliot blir så himla ledsen :(

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 18:26 #62 av: Thiah

#60 börjar märkas att föräldrarna är långa sa hon på bvc...

#61 tack! Joel har aldrig blivit mer än arg för sprutor. Sen är vår bvc tant riktigt duktig på att ge sprutor.

Nu förstår jag varför hans kläder börjat bli för små... 7cm på 4mån gör det med kläder....

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-20 21:28 #63 av: JeFo

Jag fullföljde min förlossningsplan, bara lustgas.
Första var verkligen inga problem med. Kändes knappt och jag tyckte inte alls det var någon fara.
Med nr2 kändes det lite mera och med nr 3 var jag envis.
Jag var rädd för allt annat. Ville inte dra ut på tiden el avstanna något för allt i världen.
Jag är nog dumt envis ibland. Tänkte flera gånger med Holly att jag pallar inte mer, nu ber jag om något!
Hade inte kunnat fått något för det var väl typ 5 min innan hon pluppde ut, men ändå.
Huvudsaken är väl att man själv är nöjd sen får andra tycka vad de vill.

Anmäl
2015-04-20 21:33 #64 av: em.nord

#63 ja verkligen!
Jag kommer bara köra lustgas på nästa också och hoppas på vaginalt och inte ett snitt till :) men då snittet var pga att Elliot var så svag så är chansen för vaginalt nästa gång stor :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-20 21:41 #65 av: vevve89

Här är bebis sig själv igen efter en jobbig dag igår. Hon kaskadspydde efter att vi varit i parken. Blev kritvit men va i stort sätt som vanligt efter en tupplur.

Jag hade planerat att jobba i november men det var bara att glömma då det inte alls funkade med flaska å då hade jag bara jobbat ca 4 timmar på förmiddagen. Den planen rök.
Jag ska jobba hela maj nu och då är sambon hemma. Sen är jag hemma igen och kommer jobba i september igen.
Våra planer har inte gått helt så som vi ville men det är sånt man får ta. Barnets behov går före.
Jag är lite orolig för sömnen nu när jag ska jobba då det är jag som gäller på nätterna. Sambon kan natta utan problem nu och kunnat några månader men jag kommer troligtvis jobba förmiddagar. Men räknar inte med att sömnen kommer bli som jag vill.

Lillan är förövrigt lika go som alltid men så otroligt envis. :-) periodvis iirriterad för att hon vill så mycket mer än hon kan.

Anmäl
2015-04-21 07:30 #66 av: ChristineL

Vilken härlig natt... Nova har ju varit förkyld nu några dagar, hostat ordentligt och sov inte middag särskilt bra igår, vilket ledde till att hon däckade före 20 igår kväll och vaknade PIGG 03.20 inatt Pratar i nattmössan Toalettbesök, hostmedicin, näsdroppar, försöka sova i vår säng, vatten, välling, toalettbesök, försöka sova i egen säng, sitta och läsa.... Nu somnade hon vid 7 igen. 

Anmäl
2015-04-21 07:45 #67 av: [WickedAlly]

Hjälp vilken kväll vi hade igår :o 
Vart i farten nästan hela dagen och jag vet inte om det blev för mycket för lilleman. Var visserligen inte något märkvärdigt vi gjorde, handlade mat, var på blomstergården, käkade middag hos Willes farfar och sedan hängde vi lite hos hans mormor. Kom hem vid nio, fixade gröt och pyjamas och allt det där. Så långt var allt fint men sen gick vi upp och ungen blev som förbytt :o 
Fullkomligt panikslagen och skulle absolut inte göra någonting. Trodde på magont först men när jag tände lampan så att han såg började han skratta hysteriskt istället.. En halvtimme av vyssjande, kramande, pussande och sjungande senare så slocknade han plötsligt. 
Herregud, var genomsvettig och utmattad. Somnade med alla kläder på. 

Men sen sov han hela natten i alla fall. 

Anmäl
2015-04-21 09:29 #68 av: JeFo

Vaknade lite piggare än igår men långt ifrån bra. Holly har varit täppt hela natten och vaknat till och från. När hon vaknade nu på morgonen va hela ungen täckt med snor i ansiktet. Stora syster kollade in henne länge innan hon sa; Hon ser bra äcklig ut, vad är det för nåt!?Lipar

Stora tjejerna är iväg så vi kan vila och ta det ganska så lugnt idag. Strålande sol och klarblå himmel. Har våren kommit för att stanna?

Anmäl
2015-04-21 09:55 #69 av: [WickedAlly]

#68 haha, fin kommentar ;)

Får verkligen hoppas våren kommit på riktigt nu. Sitter ute i bara linne.
Har precis planterat massa blommor, får passa på medan Wille sover i vagnen :)

Anmäl
2015-04-21 10:23 #70 av: [WickedAlly]

Tror förrsten att jag börjar bli vuxen, har frivilligt legat på knä och rensat rabatter. Måste vara många vuxenpoäng det :p

Får sota för det nu dock men det får väl va.

Funderar på vad vi ska hitta på idag. Vill ju inte sitta inne och uggla direkt.

Anmäl
2015-04-21 11:49 #71 av: Thiah

Jag sjöng blinka lilla för en busunge som var pigg efter att ha fått panadol. Sen så när jag bytte sång fick jag en handflata i ansiktet. Jag förstod hinten och slutade sjunga...haha

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-21 12:45 #72 av: PogoPedagog

#71 Haha, vår son hade en period när han illvrålade SLUTA SLUTA när jag sjäng något annat än barnvisor, en gång började han till och med gråta! Jag har alltid trott jag jag har en hyffsad sångröst men tydligen inte :P

Anmäl
2015-04-21 12:52 #73 av: [Catteklina]

Oj vad stora era bebisar blivit!
Så längesen jag hade tid att titta in här. Varit mycket med sjukor och försäljning av bostaden och nu en ny som ska renoveras.
Vår lille påg växer han med. Springer, klättrar och pratar och allt vad han gör nu 😊 Han är nu 1 år och 4 månader.
Dock har vi stora svårigheter med att få honom till att äta "riktig" mat 😕 Han älskar sin ersättning, så det är ett evigt kämpande med maten här hemma och många besök hos läkare, dietist och nu även en barnpsykolog. Fler som har så envisa barn?
Han har bara gett sig på att han inte vill äta... Sen kvittar det om det är gröt, mat, mackor, frukt, kakor... Några tuggor/måltid är det vanligaste att det blir. Har vi tur äter han en halv måltid. Sen säger han "tack" och ska ner från stolen 😟 Ibland tvärvägrar han direkt!
Läkarna har kollat honom och hittar inget fel, varken i munnen eller i halsen.
Hans storebror hade vi aldrig såna här problem med, utan han åt vanlig mat från 5-6 månader utan några problem.

Anmäl
2015-04-21 12:52 #74 av: JeFo

Tantvarning  på dig Ally! Blinkar
Dock är det skoj med fina rabatter.

Jag har sovit en stund men inte hjälpte det.

Fick kort på mellantjejen som var iväg på bus med dagmamman. Hjälpte lite att få veta att hon har det skoj iaf. Får dåligt samvete när jag är sjuk. Blir ju inte direkt mycket gjort då...

I helgen ska det bli kalas så jag hoppas verkligen jag är piggelin då!

Anmäl
2015-04-21 13:21 #75 av: JeFo

Catteklina, han ser ju rund och go ut iaf, fastän han inte äter. Super söt gosse! Förstår att det måste vara jobbigt att han inte äter. Hoppas det vänder.

Anmäl
2015-04-21 13:38 #76 av: PogoPedagog

# 73 JObbigt att han inte äter men säger som JeFo att han ser ju inte ut som att han tynar bort. Vissa barn behöver ju uppenbarligen inte äta så mycket utan klarar sig på lite mat. Precis som det är för vuxna, alla är olika. Min dotter äter ungefär en fjärdedel av vad sonen åt i samma ålder men båda följer viktkurvorna perfekt.

Anmäl
2015-04-21 14:51 #77 av: [WickedAlly]

Haha, thiah. Wille höll för öronen ett tag när jag sjöng. Men efter det har det gått bra som tur är. Fast nu senaste veckan har jag fuskat lite och använt Youtube för vaggvisor när han ska sova för natten. Han verkar uppskatta det då :)

#74 känner mig som en tant både kroppsligt och mentalt så det verkar logiskt ;)
Men ja, nu är det fint och ordning. Ska bara fylla på lite mer jord.

***
Wille fick en klämmis, han ääälskar sina klämmisar. Men nu tryckte han ut den i hela vardagsrummet. Suck. Helt nya kläder hade han på sig också..

På tal om kläder; Vart ska man köpa uv-dräkt? Vilka är bäst?
Får gärna inte kosta en miljon men en femhundring kan jag nog hosta upp.

Anmäl
2015-04-21 14:59 #78 av: ChristineL

#77 - Nova har önskat sig uv-kläder från Villervalla i födelsedagspresent. Jag tycker dom är galet snygga! Sen vilka som är bäst vet jag inte, men villervalla tycker jag generellt har bra kvalitet.

Anmäl
2015-04-21 15:18 #79 av: Thiah

Mormor sköter uv dräkterna så jag vet inte heller.

Klämmisar är fina och bra. Och när man sprutar ut dom på golvet så går dom fort att smeta ut överallt. Jättebra!!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-21 15:19 #80 av: [WickedAlly]

#78 ja, de var ju jättefina :)
Men då är frågan: tvådelat eller hel dräkt?

Anmäl
2015-04-21 15:24 #81 av: ChristineL

#80 - Vi har sagt tvådelat, det var dumma storlekar för oss :P Hade velat ha 86/92 såklart. Jag tänker att hur bekvämt är det om det börjar strama i grenen? Nova får en lite större tröja och mindre storlek på badbyxor. Och i varsin färg bara för att :P

Anmäl
2015-04-21 15:26 #82 av: Thiah

Jag tror mormor köpt en hel och en tröja. Tänker att man vill ha ch byta med. Speciellt vi som ska till Grekland. Men säker är jag inte just för att min mamma ska handla. Litar på henne så lägger mig inte alls i. :p

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-21 20:30 #83 av: PogoPedagog

MIn syster som hade UV-dråkt till sina barn sa att de bara torkade långsamt och kylde ned barnen. Så vi kör på effektivt badande och sen på med en särk. Hmm inser nu att alla kanske inte har medeltidssärkar i linne till sina barn......men det borde alla ha! Världens bästa sommarplagg! Svalt, skyddar mot sol och lätt att gå på potta i :)

Anmäl
2015-04-21 21:29 #84 av: [WickedAlly]

Hm, jag har bara hört tvärtom om uv-kläder. Att de torkar jättesnabbt :o 
Men det är ju värt att ha i åtanke, helt klart. Får väl åka och klämma och känna, och ta de tunnaste då kanske. Vi har uv-tält och jag ska försöka hitta någon vettig solkräm utan alltför mycket skräp i, vet att jag läst om ett bra märke men jag kan verkligen inte komma på vad det hette.. Tänker att man kanske kan dra av uv-kläderna efter bad, då sitter han ju ändå i tältet. 

Blir nog tvådelat här med då ja, det med grenen var ju smart att tänka på. 

Och på tal om kläder en gång till, fyndade precis lite kläder till lilleman. Bland annat en pälsmössa, känns ju sjukt aktuellt, haha. Men det var så bra rea så jag kunde inte låta bli. 
Hittade coola shorts också, beiga chinos. Så kul nu när han blivit lite större, även om kläderna i strl 50-68 är gulliga som attan så är det kul att kunna köpa "häftiga" kläder :P 
Köpte ett par lite slitna svarta jeans och en svartvitrandig farfarströja också. Kommer bli jättefint tillsammans med hans gula skor :)

Anmäl
2015-04-22 04:52 #85 av: Thiah

Uv tält? Vad är det?

Vi har tänkt att han normalt sett har shorts och tshirt på sig här i sommar Finland. Ska se om han har min eller Kristians hudtyp. Sen kommer det vara mycket utelek i farmors trädgård men där finns också mycket skugga. Är inte direkt rädd för solen här i Finland. I Grekland blir det lite kinkigare.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-22 05:39 #86 av: em.nord

#84 UV tält har jag inte hört talas om. Ska genast googla! :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-22 08:09 #87 av: [WickedAlly]

Tält sytt i "solskyddstyg" :)
Det följde med ett när Wille fick sin pool förra sommaren men det funkar ju lika fint att använda ensamt också. Så det kommer få hänga med till stranden i sommar. Vet inte hur effektiva de är men bättre än inget måste det ju vara. 

#85 Jo, tänker likadant här. Shorts, t-shirt och solhatt lär vara standardklädseln här. Är egentligen inte heller så rädd för solen här upp i norden, men man blir ju pumpad med info och skräckhistorier från alla håll och kanter. Så med uv-tält, solhatt och uv-kläder så känner jag att jag gjort vad jag kunnat i alla fall, samt att inte skicka ut ungen mitt på dagen då kanske. Behöver ju inte grilla stackaren :P

Wilmer verkar ha min hudtyp, eller ja Rasmus också egentligen. Vi är nog ganska lika, mycket sällan torra och pepparkaksbruna på sommaren. Fast vi blir nog lite rödare för vart år kanske så det börjar väl gå utför.

Anmäl
2015-04-22 08:23 #88 av: em.nord

Jag har rätt bra hy. Mamma är grek så klarar en del ;) Daniel är en ljus ölänning så får se vad Elliot får ;)

Åh Elliot fick smaka min mjölk som jag drack till frukost och han blev helt till sig. Ville ha mer mer mer! Inte så bra kanske då de inte ska dricka mjölk till maten. Men nu när värmen kommer bryr jag mig faktiskt inte vad han dricker bara han dricker :)
Tur nog gillar han vatten också men inte som mjölken. Attan

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-22 08:29 #89 av: Theres

Timmy blir röd som en kräfta och jag blir ganska svart när jag solar. Hoppas Elly har ärvt min soltolerans ^^

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-22 09:00 #90 av: em.nord

Vi är ute mycket om dagarna. Försöker hålla Elliot i skuggan såklart. Men har ändå kikat på denna tröjan men är rädd att den blir varm om man inte badar? Men vist borde den andas? Typ som en träningströja eller är den helt tät tror ni.

http://www.polarnopyret.se/solskyddstroja-60262083-956-1

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-22 09:29 #91 av: Thiah

#90 jag tror mer på en tunn tröja och byxor med keps till. Så det luftar och andas.
.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-22 09:55 #92 av: em.nord

#91 anade det :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-22 15:12 #93 av: [WickedAlly]

#88 Aha, har grubblat lite på om någon av er har utländskt påbrå när jag sett bild på Elliot :)

Nu har vi vart ute hela dagen mer eller mindre, åk Bobby car på gatan och sen har han klippt gräset. 
Nu sover han i sin vagn, har plockat bort åkpåsen så var lite spänd på hur han skulle reagera men han verkade inte lägga märke till det. Blev i alla fall betydligt bättre plats för honom nu.

Anmäl
2015-04-22 16:08 #94 av: ChristineL

Usch vad läskigt! Nova satte en äppelbit rejält i halsen nyss och vi vet inte om den kom och hon svalde den rätt eller var den tog vägen Ledsen Den kan väl inte åkt ner i luftstrupen när hon hostar och skriker och vi dunkar i ryggen?

Anmäl
2015-04-22 16:30 #95 av: jackiejohn

94# Usch va otrevligt! Men jo som jag förstod det när vi gjorde HLR på sjukhuset så kan det åka ner ändå och det är ju det de rekommenderar om man inte får upp det, få istället ner det! Men vore jag du skulle jag ringa 1177 och rådfråga för säkerhets skull ☺️

Nu har jag pratat med min gamla chef, hon gratulerade så mycket och var riktigt glad för min skull men samtidigt tråkigt att hon "förlorade mig" men var helt enig med att fast jobb går före timmar/vik... Ringe då jag måste lämna tillbaka min medicinnyckel men vi kom istället fram till att jag ska behålla den och börja på timmar igen, typ helger och eventuellt vardagskvällar till att börja med ☺️
Men när mammaledigheten är slut så går jag till min nya arbetsplats och skulle jag inte trivas så kan jag be om att bli förflyttad om/när det dyker upp en ledig rad på mitt gamla arbete och det känns toppen! Vi har ett par stycken som ska gå i pension nu här inom snar framtid så det känns helt klart bra att möjligheten att få komma tillbaka är stor om jag så önskar! ☺️

Lilli sover middag och jag slöar i soffan ska börja med maten...köttfärssås och spagetti 😒 Sen blir ett ryck i vedhögen idag igen ☺️

Anmäl
2015-04-22 16:35 #96 av: ChristineL

#95 - Då tar vi och ringer. Hon är pigg och glad som vanligt nu, förutom förkylningen som också ger henne hosta, suck!

Anmäl
2015-04-22 16:58 #97 av: ChristineL

Det ska vara lugnt. Hade den åkt ner fel så skulle hon vara påverkad av det och fortsatt hosta. 

Anmäl
2015-04-22 17:04 #98 av: soundtrack

Att det är "bra" om den åker ner istället är just för att det triggar hosta = man hostar troligen upp det igen. Det är ju därför man ska göra munblåsningar om ett barn sätter i halsen och inte hostar - dels för att trycka ner luft i lungorna så barnet kan orka hosta, men även för att ev kunna trycka ner föremålet istället.

Anmäl
2015-04-22 17:36 #99 av: ChristineL

#98 - Jo, det har vi koll på :) Men hon hostade hela tiden från början och var jättepåverkad innan det lugnade sig. Det troliga är att hon fick upp och svalde rätt. Nu är hon som sagt som vanligt igen och börjar hon hosta igen så åker vi in.

Anmäl
2015-04-22 17:53 #100 av: jackiejohn

97# Va skönt då ☺️

Anmäl
2015-04-22 17:59 #101 av: ChristineL

#100 - Så himla läskigt bara när det blev på riktigt, hon har ju satt i halsen innan men inte såhär. Nu skippar vi äpple och andra hårda grejer ett tag Galen

Anmäl
2015-04-22 18:17 #102 av: JeFo

Barn som sätter i halsen är hemsk!
Pulsen efter är rejäl, hua....

Anmäl
2015-04-23 00:05 #103 av: malinroth

Hoja vad jobbigt. Svante satte också i halsen idag, grymt obehagligt! Han blev helt blå 😦 Lyckades dock slå upp det ganska snabbt Tack och lov. Han fick dock sådan panik efteråt när jag dunkat honom så var lite osäker på om det var fritt men han andades och grät och när ha än fick lite tisse lugnade han ner sig och blev glad och som vanlig igen. Fy alltså! Man blir verkligen rädd när det händer 😢

Förutom det har vi haft en jättefin dag! Vi började med att äntligen gå på lekträff med vår mammagrupp (föräldragrupp kanske det är nu då en av mammorna börjat jobba och pappan kom med barnet istället), vi har inte lyckats få till så många träffar i år pga mycket sjuka barn osv. Vi har bara vart på en träff i år tror jag. Det var roligt iaf, Svante lekte för fullt och jag fick socialisera med de andra föräldrarna. Efter träffen for vi hem och hämtade hunden och körde till Lovikka, vi ska vara här med moffa i stugan resten av veckan :) Moster och kusinerna som bor i Pajala kommer också hit imorgon kväll och stannar hela helgen. Svante hade en toppendag med moffa, han fick åka traktor och fyrhjuling och bäst av allt köra med den nya elbilen som moffa köpt 😄 Han var såå glad! Älskade lilla gullunge! 💖

Anmäl
2015-04-23 07:51 #104 av: Thiah

Igår var jag och snusade på 10 dagar gammal bebis. Joel tyckte det var riktigt roligt. Han sa hej till bebisen och ville klappa. :p
Min gravid/bebis tarm ryckte inte alls. Så skönt! ;)
Nu vill jag köpa en smart och rolig present åt familjen. Dom har fått ärva massor av oss (Joels gudmor) så vill inte ge kläder.
Någon som har en ide? Pappan älskar att fiska och dom har en liten båt. Funderar på att försöka hitta en mjukis fisk... Eller liknande.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-23 07:54 #105 av: Thiah

Appropå ingenting så VAM:ar jag idag. Kristian menade att han ng skulle klara dagen och i värsta fall höra av sig. Bara det att mitt arbete går sällan att lösa på em men däremot på morgonen.
Själv har jag nån migränliknande känsla i huvudet (troligtvis pga dålig sömn och stel nacke) så jag beslutade mig för att vara hemma direkt.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-23 08:13 #106 av: [WickedAlly]

#104/105 Ryckte inte alls va? ;) 

Vad skönt att stanna hemma istället, då slipper du ju ha den extra stressen i att behöva lösa allt och sticka plötsligt också. 

Joel som vaknar på nätterna? Eller är det du som krånglar och inte vill sova? ;P

Anmäl
2015-04-23 08:18 #107 av: Thiah

#106 faktiskt inte ett enda ryck!

Joel som bökar runt i sängen och stör mig.
Vet som sagt inte ens om jag får vara hemma enbart för att Kristian är sjuk. Försöker hitta info men det går inte så bra.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-23 08:32 #108 av: [WickedAlly]

Aha, Wille bökar också runt nu. Vaknar inte men kastar sig av och an ibland. Men förutom det så har han sovit tre hela nätter på raken (!!) 

Anmäl
2015-04-23 08:38 #109 av: Thiah

Drömde i natt att någon tjock simpons liknande figur skulle gå förbi mig. Sen när jag vaknar inser jag att det är en sovandeb Joel som krälat över mig...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-23 09:09 #110 av: ChristineL

Inga orosmoment under natten här med Novas andning eller liknande :) Däremot ringde jag bvc då hon har haft hosta sen i lördags i samband med förkylningen. Men vi ska avvakta under helgen, hon har ingen feber och har knappt haft och allmäntillståndet är bra även om det är svårt att få i henne vatten.

Anmäl
2015-04-24 08:41 #111 av: [WickedAlly]

Ännu en helt okej natt, lite oroligare möjligtvis men han vaknar inte. 

När jag vaknade låg han och höll runt mig, med huvudet på min axel Kär

Anmäl
2015-04-24 08:50 #112 av: ChristineL

Vi pratade ju tånaglar för en tid sedan, Nova har definitivt ett nageltrång nu! Och bvc vill inte ta in oss för "Dom har så mjuka naglar ändå så det kan inte bli nåt"? Jag börjar tvivla på vår bvc, saknar den gamla där jag tidigare fått jättebra service!

Anmäl
2015-04-24 08:58 #113 av: Thiah

#112 vad trist att det är sån skillnad. :(

En av sandfolket bor hemma hos oss. ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-24 09:07 #114 av: [WickedAlly]

#112 Vanliga vc? Hjälp måste hon ju få :/
Wille har inte mjuka tånaglar i alla fall, de växer sjukt långsamt och är stenhårda. De få gånger det blir vassa kanter så rivs det rejält och inte böjer sig naglarna heller. 

#113 Haha, gullunge

Anmäl
2015-04-24 09:31 #115 av: jackiejohn

113# Haha va söt! 😄

112# Men va trist med så dålig service..våran BVC tant är helt underbar och det är jag tacksam för när en hör att endel av er har riktiga surisar!

Här är det full rulle! Ska iväg och handla sen ska Lilli till sin mormor då jag och maken ska iväg på möte.
Sån här fin publik kan man ha när man gör sig iordning...förstår inte varför Lilli skrattar jag som är så snygg 😂

Anmäl
2015-04-24 13:08 #116 av: ChristineL

#113 - Aww, vi kallar Nova för vår lilla Jedi när hon har morgonrocken på sig, den är också sådär stor ;)

Kanske skulle ringa vanliga vc, eller en annan bvc bara för att kolla vad dom säger. Hon verkar inte besväras av det men det är ju rött och jag fick klippa bort en rejäl flisa igår så gott jag kunde.

Anmäl
2015-04-24 13:45 #117 av: Thiah

#116 skulle rocken vara brun skulle jsg kalla honom jedi. Men nu gjorde den fula färgen + hans konstiga ljud att han fick bli sandfolket.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-24 13:47 #118 av: ChristineL

#117  - ;) Hennes är rosa men jedi var det första vi tänkte på. Måste få en bild på henne också :D

Anmäl
2015-04-24 13:50 #119 av: Thiah

#118 ja men hon är ju en flick jedi. Därför har hon rosa. *doh* flickor kan ju inte ha brunt(sarkasm) ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-24 14:24 #120 av: ChristineL

#119 - Nä, det går inte! ;)

Anmäl
2015-04-24 14:34 #121 av: soundtrack

Idag har vi börjat ge oss in i bilbarnstolsdjungeln... Spanat lite på maxi-cosi mobi, visst var det nån här inne som har den?

Anmäl
2015-04-24 14:52 #122 av: Thiah

Vi har en brun, stor sak.. ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-24 21:18 #123 av: Velinga1984

#121 Vi har en sån stol. Rätt kort rygg i jämförelse med liknande men vi behövde en stol med stödben till vår jänkare.riktigt nöjd med stolen :)

Anmäl
2015-04-24 21:20 #124 av: malinroth

Idag har vi tagit det första utomhusdoppet för i år! 😄
Älven var dock igenfrusen ännu så vi fick ta badbaljan, tack och lov för det! 😉

Anmäl
2015-04-24 22:26 #125 av: malinroth

#121 Nya maxi cosi mobi xp ska ha längre rygg/längre användningstid än gamla mobil sps. Skulle kollat in den om jag var ute efter en mobi! :) Bra stol men tar ganska mycket plats så kan vara bra att prova i bilen innan du köper, alternativt kolla med någon som har samma bil och stol. Britax maxway vet jag också många som är nöjda med och den räcker länge. Jag har besafe izi plus och den tycker jag är toppen men tar också ganska mycket plats, får dock plats i min avensis utan problem iaf. Deg var dock på gränsen att jag fick fast den i moffa Toyota hilux då bältet var på gränsen till för kort och ingen skulle kunnat sitta i framsätet framför honom heller.

Anmäl
2015-04-25 08:28 #126 av: soundtrack

#123/125 Vi har en Saab 9-5 kombi, så platsmässigt är det inga bekymmer. (Vi googlade lite oxå och det var många som tyckte att den satt väldigt bra i Saab)
Det är den äldre modellen vi kikat på (och spm dessutom finns till väldigt bra pris på nätet), men Alice är ganska kort (just nu iaf) så det är nog inget bekymmer med ryggen.

Anmäl
2015-04-25 09:44 #127 av: Snovit79

Idag skulle Jasmine blivit 2 månader. Det är så tomt och värdelöst utan min jänta. Det är tur vi har fler barn, så att man måste gå upp på mornarna...

Anmäl
2015-04-25 09:51 #128 av: Thiah

#127

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-25 12:09 #129 av: Theres

#127 Hur tar sonen det? Han är ju ändå så pass vuxen så han kan reflektera över vad som hänt. Ta hand om er!

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-25 12:32 #130 av: jackiejohn

127# ❤️

Anmäl
2015-04-25 15:41 #131 av: Snovit79

#129 Som en tonåring - tillknäppt och tyst. Oberörd 

Han har varit ensambarn hela tiden (ju) och vi har aldrig umgåtts med bäbisar eller småbarn, så han kunde aldrig föreställt sig hur det skulle bli innan vi kom hem. För honom är det som vanligt. 

Anmäl
2015-04-25 20:19 #132 av: ChristineL

The Force is strong with you, young Padawan.

Anmäl
2015-04-25 21:39 #133 av: soundtrack

Precis kommit hem från jobbet! Var väldigt lugnt och lite långtråkigt.. I övrigt kändes det inte som att jag varit borta i drygt 10 mån, snarare 1 vecka..
Sambon och Alice har haft det toppen hemma. Var ju lite oroliga för nattningen men den gick strålande. Han lade ner henne i vagnens liggdel. Hon jämsade lite, han sjöng lite och vips sov hon. Vaknat en gång sen dess, somnade om efter en vers av Idas sommarvisa. Vi får väl se hur det kommer gå när jag är hemma igen, men kanske är samsovningens och amningens dagar snart förbi. Känns minst sagt kluvet...

Anmäl
2015-04-25 21:49 #134 av: PogoPedagog

#133 Jag förstår att det känns kluvet med amningen. Jag har längtat efter att sluta helt och kunna sova borta på natten samt bli av med amningshormonerna helt. Så i natt var första natten hon skulle sova helt utan amning och dså slog det mig kl3 på natten att jag ammat för sista gången i mitt liv föregående natt utan att ens notera det. Då blev jag faktiskt väldigt ledsen ( och nu med när jag tänker på det) Det är ett särskilt band och fantastiskt att kunna både mata och trösta sitt barn med amningen.

Anmäl
2015-04-25 22:17 #135 av: [WickedAlly]

Här är en till som hade väldigt delade känslor kring amningen. Ville egentligen inte sluta alls men insåg till slut motvilligt att det var ohållbart att han skulle snutta varje timme hela natten och sedan 8-10 gånger på dagen också. Gjorde liksom inget annat än att amma, trots att han närmade sig ett år och inte var nyfödd.
Körde cold turkey för två veckor sedan. Grät en (stor) skvätt natten vi slutade. Mest för att han var ledsen men också för att det kändes som att jag svek oss båda. Amningen var ju vår alldeles speciella stund.

Såhär i efterhand är jag både lättad och ledsen. Det är skönt att få sova hela nätter, Wille är gladare om dagarna och han har fått ett mycket närmare band med rasmus i och med att han tar hälften av nattningarna nu. Men saknar det, det gör jag. Fast jag tror faktiskt att det positiva överväger det negativa som tur är.

Anmäl
2015-04-26 04:54 #136 av: em.nord

Åh här är nätterna fortfarande skit. Elliot vaknar var och varannan timme. Idag ville han gå upp vid 3.45.
I förgår natt var han vaken mellan 1-3.30 & sov ändå bara till 05 sen.
6 månader av detta börjar ta på kropp och själ...
Daniel jobbar mest nätter så han kan inte ta honom ofta...

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-26 07:33 #137 av: JeFo

Skrev ett låååångt inlägg och så försvann det 😡

Amningen är extremt häftig. Svårt att uppleva den närheten på annat vis.
Har alltid avslutat med en tår i ögat.
Först efteråt jag riktigt kopplat hur det varit.

Igår hade vi kalas. Blev lyckat.
Har ju legat däckad hela veckan men var relativt pigg igår ändå.
Holly hittade två favosaker bland allt snabbt.
En dra nyckelpiga och ett antivitetsbord.
Var två nöjda tjejer som la sig igår 😃

Anmäl
2015-04-26 10:04 #138 av: em.nord

Ja amning är så härligt! (När det funkar)
Kommer satsa på att amma helt med nästa bebis. Nu har ju jag mer kunskap med så kommer nog gå bättre :)
Helammade Elliot till 3 månaders ålder sen delamning 50/50 till 4 månader sen bara på natten till 5 månader sen vägrade han bröstet...
Pumpade till pumpen gick sönder men nu får han mjölk som jag fryst in. Varje :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-26 11:02 #139 av: soundtrack

Jag ammar ju egentligen bara mellan 19- 07 nu, plus ev en gång på dagen i samband med att hon ska sova. Jag är helt enkelt en "insomningsnapp". Och det händer allt oftare nu att hon somnar utan bröstet i mun så det känns lite som att hon själv håller på att avsluta (dag-amningen är det hon själv som valt bort).
Jag vill ju gärna få börja sova bättre om nätterna, så det vore ju skönt om nattamningen försvann, men det innebär ju då troligen helt amningsavslut och det kommer kännas lite sorgset.

Anmäl
2015-04-26 12:03 #140 av: fridaas

Jag ammade Noel tills han var 7.5mån och på ett sätt är jag väldigt glad att jag slutade då men samtidigt väldigt ledsen för nu kommer jag aldrig mer amma ett barn. Det sköna var att jag fick tillbaka min kropp för mig själv och framför allt att jag slapp bli biten i brösten längre..

Idag var det ingen rolig dag att vakna till. Barnen och sambon är nere hos hans föräldrar, så han ringde och väckte mig och berättade att de skulle avliva svärföräldrarnas hund nu på en gång, Alwas bästa vän, hunden gjorde allt för henne. Men det slog slint i huvudet på honom så han bet Magnus pappa riktigt illa, så avlivning är det enda rätta, för alla inblandade. Hur härlig hund som helst men med ett riktigt taskigt förslutet och nu funkar det inte längre. Nästa gång kanske det är barnen han hugger istället..
Som tur är har vi pratat väldigt mycket om döden tidigare med Alwa och förberätt henne på att våran hund inte alltid kommer finnas här, hon börjar bli till åren nu, så hon tar det ganska bra. Tydligen så satt hon precis och förklarade för Noel (10mån) att Slatte blev sjuk i huvudet så det var därför han bet farfar, så Slatte är i himlen med Kickan (svärföräldrarnas gamla hund som togs bort för ett år sen), gammelgammelfarmor, tant Aila och mammas farmor och farfar nu. Älskade stora tjejen, när blev hon så förståndig?!

Anmäl
2015-04-27 22:12 #141 av: PogoPedagog

Jag ammade en sista gång ikväll. Kände migg så ledsen över att jag knappt märkt sista amningen någonsin så nu satt vi i lugn och ro Mirande och jag och ammade :) Men nu är jag klar. Inga mer barn blir det så det var det kapitlet, nu är min kropp bara min framöver. 

Anmäl
2015-04-28 09:20 #142 av: JossanH

Den här jämställdhetsdiskussionen är intressant tycker jag, och visst kan man ha en tydlig vision även om man inte har barn. Tex detta med hormoner osv, det måste ju inte märkas speciellt mycket. Jag själv har faktiskt inte varit speciellt påverkad efter förlossningen.
I vilket fall som helst; jag pr en hemmaförälder. Detta innebär att jag är hemma med 2 barn (2,5 år och 9 månader) och pappan arbetar borta varannan vecka och är hemma med oss varannan. Detta innebär att när han är hemma så har han det primära ansvaret för 2,5 åringen (hon vill ha mycket egentid med pappa och den lilla ammar fortfarande mycket). Dessutom upplever jag nog en bra fördelning av hemmets sysslor när han är hemma. Han sköter tvätt, dammsugningen och vi delar på matlagning osv.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2015-04-28 09:52 #143 av: PogoPedagog

Ja de flesta delar ju lika på sysslor nu för tiden , tack och lov. Problemet är ju att det nästan alltid är kvinnan i ett heteroförhållande som tar allt ansvar för planering.  De ser till att det handlas hem mat i tid, att det finns lämpliga rena kläder till nästa dags utflykt, att det köps presenter till kalas osv osv.  Detta har så klart både männen och kvinnorna en del i. Männen måste skärpa sig som attan, klarar man av att ha ett arbete klarar man av att ha familj. De är ju inte dumma i huvudet, bara bekväma. Och kvinnorna måste släppa in männen och låta dem göra på sitt sätt utan att milimeterstyra precis allt.  ( om man nu inte gillar att ha det så så klart men både på nätet och i min omgivning gnälls det väldigt mycket om just detta )

Anmäl
2015-04-28 10:46 #144 av: Theres

Här är det Timmys ansvar att det finns mat i kylskåpet :) Han tjänar ju mer pengar än mig, så han får handla :) Jag är planerare och packar bebis-grejer om vi ska bort. Han gör sig alltid iordning och börjar packa 10 minuter efter att vi egentligen skulle åkt ^^

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-28 11:02 #145 av: Sarah

#143 exakt så :)

Anmäl
2015-04-28 11:43 #146 av: Thiah

#143 därför är det bra när man kan låta pappan vara pappaledig. Dom lär sig den hårda vägen då ;).

Jag fick förresten jobbet jag sökte. Det som ligger 15min promenad hemifrån (Joels dagis kommer ligga på vägen!). Ska skriva på papprerna på måndag. :) :

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-28 12:05 #147 av: [TanatosNyx]

Nu kan jag äntligen hoppa med i denna tråd också Skrattar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-04-28 20:35 #148 av: em.nord

#147 Välkommen :D hur gick allt?

Nu är jag trött på att vara trött! Nu tar jag kontrollen över kvällar och nätter. Har inte fått sova på över 6 månader och jag orkar snart inte mer.

idag började jag med att skjuta upp Elliots idiotiskt dumma sovtid. Klockan 17 tycker han att man kan sova för natten vilket leder till morgon klockan 5. Nej tack.
Gick faktiskt rätt lätt måste jag säga men det var bara för att han tog sin e.m lur vid 16-17. När han vaknade märker jag att han vill sova vidare. Men med Musse på tv och majskrok och frukt i handen får jag honom att förstå att nej vi ska inte sova än. Så 18.45 somnar han!

Det andra vi ska göra gemensamt är att få bort all nattmat. Den leder bara till problem.
1. Vi vaknar var och varannan timme hela natten.
2. Elliot är trött på dagen och sover ca 4 gånger och somnar för natten vid 17.
3. MAMMA är trött och ledsen väldigt mycket och det är inte kul :( vill inte vara trött mamma.
4. Han är inte hungrig fören efter 16 när han vill sova. Och då äter hela natten...

Som ni märker är detta ohållbart och nu ska det bli ändring. Kvällarna är påbörjade. Nätterna tar vi i helgen när Daniel är ledig och vi kan dela de 2 första nätterna så man inte blir koko. Elliot lär protestera ordentligt.

Men om vi lyckas blir allt så mycket bättre :)
Hör ni inget från mig mer denna veckan är jag nog död ;)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-28 20:47 #149 av: vevve89

Lillan fick nya skor idag. :-) dyra men ja... Hon kommer ju kunna ha dom en kort period. Ska ta mig i kragen å lägga upp ett par av de för små skorna på tradera. Och lite annat.
Lillan är glad men väääldigt aktiv. Far runt i lägenheten som en liten tornado till och från. Går man efter går det ännu fortare och massa skratt. Men när man blir fångad är det inte lika kul. :-P
Och är bara en vecka kvar tills jag börjar jobba, bara en månad som tur är...

Anmäl
2015-04-29 05:35 #150 av: Thiah

#148 morgon kl.5 låter normalt för mig. Spelar knappt någon roll när Joel somnar han vaknar mellan 5-6 ändå.

Hoppas däremot du får kontroll på de timmarna han sover. Det är hemskt att vakna å vakna å vakna...

Här vaknade vi klockan 04.30 idag. Försökte natta om i över en timme men sen gav jag upp. Blir en bra dag på jobbet...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-04-29 08:09 #151 av: em.nord

#150 ja hade han bara sovit på natten hade kl 5 inte varit några problem :D har inte svårt att gå upp tidigt bara jag fått sova iaf 6 h irad innan.
men vill ändå flytta fram kvällen från 17 till efter 18 iaf. Klockan 17 är för tidigt. Nu när det är sommar med. :)

Usch va jobbigt att behöva gå till jobbet efter en sån morgon! Jag är iaf hemma och kan gå i pyjamas hela morgonen & muttra för mig själv.
Vaknade vid 4.30 idag och försökte inte ens få honom att somna om. Så vid 6 va vi ute på promenad och vid 7.30 var frukosten intagen och nu sover han en omgång till...

#149 vilka söta :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-29 08:22 #152 av: vevve89

#151 dom är underbara :-D

Anmäl
2015-04-29 08:29 #153 av: [WickedAlly]

#148 heja er!
Hoppas ni får det lika lätt som vi hade det, tog en enda natt att vänja av all nattamning och uppvaknande när jag väl hade bestämt mig. Det är två och en halv vecka sen och sedan dess sover han oftast tio-elva timmar på raken varje natt. Några nätter bökar han runt lite, men då är det bara att lägga tillbaka honom så sover han vidare.

Jag grät nog mer än Wille den där första natten men i slutändan är det såå värt det! Rasmus vaggade och vyssjade för glatta livet medan jag låg i sängen och försökte kväva min gråt med kudden. Måste vart en komisk syn. Men, det blir verkligen bättre för både mamma och bebis, man blir knäpp när man inte får sova mer än någon halvtimme i stöten. En lång period innan vi tog tag i det vaknade Wille 20-25 gånger per natt = halvdöd mamma. Var varken en rolig mamma eller fru, mest ett tomt skal emellanåt.

Anmäl
2015-04-29 08:31 #154 av: [WickedAlly]

#149 så fina :)
Känns värt att lägga lite extra på just skor tycker jag, i alla fall när de ska lära sig att gå :)

Anmäl
2015-04-29 08:42 #155 av: em.nord

Frågan är om jag ska ta bort all mat på natten eller låta honom få ett mål...

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-29 09:06 #156 av: PogoPedagog

#155 Vi bestämde att det var ok att amma en gång efter kl sex......vilket snabbt blev fem......vilket sen blev halv fem :P Nu har vi precis slutat helt och då var det ju en kamp igen så jag tror det är bättre att sluta helt och inte göra som vi. Eller vara hårdare på det klockslaget man valt.

Anmäl
2015-04-29 09:25 #157 av: vevve89

#154 ja det gör det. Har dock typ 8-10 par skor åt henne. Dock olika storlekar. Men ett par av skorna sitter inte helt bra än fast det är samma storlek. Är mkt skor efter storasyster.
Men ett par helt egna måste hon ju få:-D

Anmäl
2015-04-29 09:42 #158 av: [WickedAlly]

#155 här funkade det inte alls med ett mål, han blev bara förvirrad. Sen när man själv är jättetrött och snurrig är det så väldigt lätt att ge efter fler gånger om den lille ber om det.
Men om han verkar hungrig på riktigt och inte bara snuttig så ska han ju få tycker jag.
Wilmer var inte hungrig alls på nätterna nu innan vi slutade, det märks extra tydligt nu när han vaknar om morgonen och är långt ifrån akuthungrig. Vi tar disken och tvätten och sånt innan han får gröt, då har han hunnit bli lagom sugen och hungrig :)

Anmäl
2015-04-29 09:42 #159 av: em.nord

#156 ja lika bra att köra ingen mat på natten. Köra riktigt hårt för lär bli som du säger.
Men vatten om man är törstig.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-29 10:34 #160 av: malinroth

#149 Fina skor! Svante har också fått ett par fast annan färg :) Är det någonting jag tycker är värt att lägga lite extra pengar på är det just ett par fotriktiga skor. Tycker dom här är toppenbra, stabila och bra utan att vara tunga och klumpiga! Han har dock inte så många utan han har dom här, ett par ärvda kavat sandaler och stövlar. Tror han har fått ärva ett par små crocs av en kusin också, måste upp på vinden och gräva lite och se om de passar, kan vara bra att ha när man ska till stranden och sånt!
De första små skorna är ju så förbaskat söta, för att inte tala om dom små minimänniskorna som går i dom! 😍

Anmäl
2015-04-29 10:56 #161 av: vevve89

#160 söta:-)
Jag är extremt svag för bebisskor, strumpor å så.
Vill spara alla bara för att. Men ska rensa nu men är så svårt.

Anmäl
2015-04-29 11:26 #162 av: Snovit79

Jasmine fick också skor. Det enda jag köpte nytt till henne innan faktiskt. Eftersom att hon inte skulle kunna gå förrens om 1 år, så la jag inte ner pengar på det. 20 +  30 kr kostade dem. Vinterskorna fick hon på sig till himlen. Jättestora, ända upp till blöjrumpen vart dem! Hjärta 

Anmäl
2015-04-29 11:29 #163 av: Theres

Elly får aldrig mat på natten. Eller nu de senaste dagarna har hon vaknat vid 5.30-6.30 och fått mat. "Varför är hon vaken nu? Hon ska ju inte vakna än." säger Timmy. Vi är vana vid att hon alltid vaknar tidigast 7.30 ^^ Hon brukar få sista maten nångång mellan 23-02, beroende på när vi går och lägger oss :)

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-04-29 14:30 #164 av: jackiejohn

Lilli får flaska och saga/mys i famnen vid ca 20:30 så sover hon i regel till 21:00 sen vaknar hon mellan 5:30 och 6:30 och får flaska sen sover vi till 8-9 😊 går upp tar på oss och sen frukost 😉

Anmäl
2015-04-29 14:36 #165 av: [WickedAlly]

Nu har Wille vart hos tandläkaren för första gången. Gick väldigt bra :)
Dock stod han på näsan så det började blöda, första gången han skadar sig så det kommer blod :(

Tandsköterskan var jättebra, totalt anti allt som heter lightprodukter. Kändes bra det. Berättade vad BVC sagt om ämnet och då höll hon på att trilla av stolen. Hon trodde att det var en avslutad diskussion. Tydligen har hon och just vår bvc-sköterska haft många dispyter om ämnet, haha.

Anmäl
2015-04-29 17:15 #166 av: em.nord

Härligt att de var anti light! Och skönt att det gick bra :)
Apropå tandläkare. Elliot har 2 tänder nere fram som brutit upp nu. Så är precis igenom. Ska jag börja borsta dessa?

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-04-29 17:17 #167 av: jackiejohn

165# Skönt att tandsköterskan var förnuftig iaf!

Här har vi idag möblerat om vardagsrummet, galet nöjd! 😊
Och jag har fått hem mina nya jaktkläder + kängor och det sitter som smäck!! Brukar va svårt att beställa skor/byxor tycker jag men det blev lyckat denna gången 😊
Ska bli skönt att kunna traska runt i bekväma kläder i höst istället för delvis mammas och delvis pappas jaktkläder för att kunna rymma gravidmagen 😉
Lilli sover middag, väldigt sen idag men men.. Och jag pustar i soffan, nu är jag trött! 😴

Anmäl
2015-04-29 17:20 #168 av: fridaas

#166 jag började på barnen så fort tänderna stuckit fram, noel ammades enbart när hans första kom så då tog jag utan tandkräm, vet inte om det är rätt eller fel.

#167 skönt med egna jaktkläder! Ska köpa nya kängor på elmia game fair så jag slipper använda svärmors när jag följer med sambon ut.

Anmäl
2015-04-29 17:29 #169 av: jackiejohn

168# helt underbart men jackan framförallt som passar mig och inte mamma.. Har ju jakthundar så behöver ha en del grejer med mig/på mig också så skönt med smidiga fickor 😊
Kan verkligen rekomendera Engelsons annars, beställde därifrån denna gången. Bra kvalitet till bra pris + att de rear ganska ofta.

Anmäl
2015-04-29 17:33 #170 av: fridaas

#169 brukar köpa från engelssons i vanliga fall, men just kängor (och skor) vill jag testa innan jag köper så de inte är för tunga eller obekväma. Men de var på game fair förra gången med massa bra erbjudande så förhoppningsvis är det lika i år igen :)

Anmäl
2015-04-29 17:43 #171 av: [WickedAlly]

#166 ja, underbart. Tillskillnad från vår bvc-sköterska så tyckte hon att jag hade många smarta tankar och idéer kring Willes mat.
Inte för att jag hade ändrat ändå iofs men det kändes ju bra att höra det :p

Och ja, borsta på. Jag började innan första tänderna kom och hade han en sån där liten tandborste med ringformat handtag som bitring. Bra sätt att bekanta sig med borsten. Nu borstar han för glatta livet, blir överförtjust varje gång jag tar fram tandborsten :)

Anmäl
2015-04-29 20:09 #172 av: JeFo

Grattis till nya jobbet Thiah! 😃
Bra gjort!

Denna veckan är det inskolning.
Har kört i tre dagar nu och det går över förväntan. Efter ca 30min hade hon helt glömt mig. Idag var hon där 2h och åt lunch med de andra. Imorgon ska hon sova middag.
Min lilla tjej... Kändes konstigt. Hon har liksom blivit stor sååå fort.
Jag kommer verkligen njuta av sommaren, behöver varje sekund!

Varit i badhuset idag. Ligger i soffan nu och är sååå arg.
Var jag och mellantjejen, hon höll sig i mitten av bassängen och jag badade inte. Blev såååååååååå arg!
Ibland kan de verkligen reta en!

Anmäl
2015-05-02 09:18 #173 av: em.nord

#172 skönt att inskolningen gått så bra! Bävar lite inför det. Tur att det inte är än. :)

Natten har gått oförskämt bra! Elliot var riktigt ledsen en gång och enbart i några minuter. Runt midnatt. Då fick han några klunkar vatten och så vaggade jag honom tills han lugnat sig. Tog som sagt bara några minuter. Sen la vi oss ner igen och somnade. Han var inte hungrig inatt alls det märkte jag. Han behöver bara lära sig somna om utan flaska. Kändes riktigt bra! Haft mycket värre nätter. Så hoppas det bli samma inatt och att han fattat poängen :) & hittar ett sätt att somna om på ;)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-02 09:46 #174 av: [WickedAlly]

#172 vad skönt att det rullar på med inskolningen :)

#173 åh härligt, har läst en del om ämnet i och med våra helvetesnätter. Och om första natten gått jättebra och relativt enkelt så brukar det tydligen bara rulla på sen. I vissa fall har natt nummer två vart jobbig men sedan är det bra tydligen. Här var första natten enkel, sedan bökade han massa natt två men sen dess sover han kanon.
I natt sov han 21-08.15 i ett svep :)

Anmäl
2015-05-02 10:18 #175 av: Snovit79

Min son kom i målbrottet för en månad sedan. Min lilla kille börjar bli en man. Helt ofattbart, han var ju nyss en plutt! 

Nu har han växt förbi mig för längesedan. 

Anmäl
2015-05-02 10:47 #176 av: em.nord

#174 skönt att höra och så skönt att ni fått sova!
Räknar lite med att det kommer bli värre inatt men nu kommer jag inte ge upp! :)

#175 åh det är ju för gulligt med målbrottet :) minns när min lillebror fick för nåt år sedan :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-03 11:46 #177 av: em.nord

Även den här natten gick över förväntan! Han vaknar fortfarande var varannan timme men han blir inte superledsen. Däremot har han svårt att somna om men han är iallafall inte hungrig!
Så som sagt. Lära sig somna med bara napp övar vi på nu :) ha somnade 18.30, vaknade till och fick napp runt 20, somnade direkt vidare och sov till 22.30 sen började småvaknandet resten av natten.
Men framsteg iallafall! :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-04 14:00 #178 av: [WickedAlly]

För ett par timmar sedan blev en gammal klasskamrat mamma till en otroligt söt liten kille. Kastades rakt tillbaka till tiden på BB, vill göra om det nu, nu, NU! 

#177 Hur gick det i natt då? :)

Anmäl
2015-05-04 14:41 #179 av: em.nord

#178 småbebisgos!
Daniel hade honom inatt och förutom lite vatten 2 gånger så somnade tydligen Elliot om av sig själv. Mycket stånk och stön och vänd och vrid men vaknade inte och sov vidare.
Så ja, måste säga att det går bra :) jag ska ha honom inatt igen så hoppas hoppas! Imorse var han vaken från 05-09, utan allt för mycket gnäll ;), vilket han aldrig orkat innan! Brukar sova redan runt 6/7 om han går upp vid 5. Så tror han sovit bättre inatt! :)

Äter riktigt bra på dagar med.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-04 21:16 #180 av: [WickedAlly]

#179 Vad skönt :) 
Precis så gör Wille också, vrider och vänder på sig men vaknar inte. Fast efter alla helvetesnätter så känns ju det som en fis i rymden :P 

Idag har Wilmer vart sur, han sov oroligt i natt så han har vart trött mest hela tiden idag. Somnade på mitt bröst vid nio och vaknade kvart över elva, sedan somnade han vid två igen och sov till tre. Och nu sover han sedan åtta. Hoppas på en lite gladare unge i morgon minst sagt. 

Fick förresten häromdagen bevis på att han kan sova väldigt tungt nu, råkade starta brandlarmet och gjorde mig beredd på att gå upp till honom. Men nä, inte ett ljud. Fast jag gick upp ändå, fick ju se om han levde, haha.

Anmäl
2015-05-05 08:13 #181 av: JeFo

Vi har fått en liten gostjej. Från att ha varit anti till att bli kramig och pussig som aldrig förr. Riktigt mysigt tycker jag! 😊

Livet rullar annars på... Jobbar maj ut sen är vi lediga väldigt länge.
Ska jobba extra idag när Holly ändå är hos dagmamman.
Idag har vi höst här 😔
Blir en lugn kväll då maken ska iväg med de äldre på cirkus.

Var ner och fixade p-piller igår. Hade turen att få komma till min MVC-tant. Berättade lite om mitt tänk och hon tyckte det var bra.
Ska vi ha fler barn blir det ju inom en snar framtid.

Anmäl
2015-05-05 09:30 #182 av: fridaas

Inte min dag idag! Vaknade och hade ont i hela kroppen, gick upp och väckte alwa för att göra henne i ordning för dagis, sen Noel. När alla var färdiga så hittar jag inte bilnyckeln, letade överallt där den kunde tänkas vara, fanns ingenstans, ringde dagis och sa att vi inte kommer (tänker inte gå 8km till dagis utan vagn). Lägger på och då kommer Alwa med bilnyckeln, frågar var hon hittade den under min kudde får jag till svar..
Ska skära upp en macka till Noel och skär mig i handen givetvis. Såna här dagar vill man bara gå och lägga sig igen..

Anmäl
2015-05-05 13:49 #183 av: jackiejohn

Här kör vi på städ och tvättdag.. Hundarna och katterna fäller tonvis med päls 😳 så nu är det stor städning delux ☺️

Väntar även på att FK ska ringa upp mig då jag lagt in ny fp ansökan med nya inkomstuppgifter men vill höra om de vill ha kopia på anställnings beviset också eller om det räcker att jag fört in uppgifterna från lönekontoret och ändrat min anställningsstauts, arbetsgivaren är ju densamma..
Blev ett klirr i kassan när man såg de nya preliminära utbetalningarna iaf och det säger man inte nej till 😏

Funderar på att bädda en låda åt ena katten som ska ha bebisar nu här när som helst..tro mammakatt vill ha en egen bädd?

Anmäl
2015-05-05 16:53 #184 av: Velinga1984

Nu börjar jag bli nervös, snart dags att slänga alla skydd. Iofs undrar jag ibland vad vi ska ge oss in i, speciellt nu när yngsta sonen haft diarre 1 vecka och spytt sen fredags natt. VC vill avvakta minst 1 vecka till :( 

Men bara 1 månad kvar till vi åker till Legoland :) En barndomsdröm går i upplevelse! 

Anmäl
2015-05-05 17:33 #186 av: jackiejohn

184# Stackars liten 😔

Åh Legoland! Va roligt det är så fint där 😊 finns roliga karuseller också!

Anmäl
2015-05-05 17:38 #187 av: Velinga1984

#186 Ja, vi är inte alls glada över VCs nonchalanta reaktion. 

Vi har aldrig varit där, men vi ska bo på Lalandia. Äldsta sonen (10 år) går dessutom in gratis då vi fick toppenerbjudande på boendet :) 

Anmäl
2015-05-07 18:19 #188 av: [WickedAlly]

Visst kindtänder på G här. Dreglet rinner som aldrig förr och han är ganska kinkig. Sover lite sämre också, men det kan ju bero på annat.

Anmäl
2015-05-07 21:37 #189 av: PogoPedagog

Hurra! Mina vänner som försökt få barn i flera år berättade just att de fått ett mkt svagt plus i morse :) Jag är så himla glad för deras skull!

Anmäl
2015-05-07 22:00 #190 av: malinroth

#188 Svante har fått fyra kindtänder nu i dagarna, men han har inte ens alla framtänder än 🙈 Han har verkligen tagit alla tänder i "fel" ordning. 😉

#189 Vad roligt att höra, grattis till dom! Blir alltid så glad när jag hör att folk väntar smått och det är ju såklart extra roligt för dom som fått kämpa länge för det där pluset!

Anmäl
2015-05-07 22:07 #191 av: [WickedAlly]

#190 Tandsköterskan berättade  förra veckan att kindtänderna oftast kommer före hörntänderna, det hade jag ingen aning om faktiskt. Wilmer verkar köra i rätt ordning men han kör lite för många åt gången tycker jag :/

Anmäl
2015-05-08 00:29 #192 av: malinroth

#191 Jo det verkar vara vanligt! Svante har dock bara 3 framtänder uppe och 3 nere :P Men nu håller den 4e på bryta ut uppe. Svante får också så många på en gång, kan ju bli mindre utdraget men jobbigt när det väl är :/ Han fick ju sina 4 första under en vecka, sen fick han två st typ samtidigt och nu har 4 kindtänder kommit för någon dag sedan och nu 4e framtanden 😦

Anmäl
2015-05-08 05:14 #193 av: Velinga1984

Får man sucka lite över att vi fastnat i sjukstugan :( Jobbar i snitt varann vecka, vabbar varann trots att vi försöker dela. Men nu när vi äntligen kan räkna på dessa 48 timmar efter sonens magsjuka så får vi föräldrar den! Känner verkligen redan nu en låg stämning på jobbet pga min frånvaro :S

Anmäl
2015-05-08 05:40 #194 av: Thiah

Joel börjar få sina 6 framtänder. Men inga kindtänder. Däremot har vi hamnat i nån knasfas. Vaknar 04.30, äter inte ordentligt osv... Men vi har börjat med vanlig mjölk så jag gissar att det är en omställning. Sen är det ljust och mamma kommer hem sent varje kväll(känns det som...)

#193 förstår att det måste vara skitjobbigt! Hoppas ni snart slipper alla sjukdomar.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-08 09:11 #195 av: [WickedAlly]

#192 Fyra kindtänder låter verkligen inte kul att få samtidigt, stackarn. Men samtidigt är det ju skönt att bli klar med det hela. Wilmer kör också fyra åt gången, men jag hoppas ändå att han tar det lite lugnare med resterande. Hade han tillhört de som inte blev så påverkade så hade det väl vart en sak men han blir så kinkig, ingenting är riktigt bra. 

#194 Hade kolat av om jag fick gå upp halv fem varje morgon. Är absolut ingen morgonmänniska.
Wilmer sover också lite sämre nu, verkar så orolig och kastar sig av och an ibland. Men han vaknar inte så man kan hyssja honom lugn igen i alla fall. Har verkligen hunnit bli bortskämd med sömn den sista månaden, minsta lilla nu så tycker jag det är jättejobbigt, haha. Jag som annars blev väckt 20-25 gånger per natt, nu är en gång en för mycket :P

***
I morse kissade Wilmer på pottan, mycket stolt mamma och lika stolt pojk. Han har verkligen varit anti pottan, vi började för flera månader sedan men han kröp därifrån i panik typ så jag satte undan den igen. Började igen för tre dagar sedan och idag kom det allt kiss :) 
Jag berömde och han klappade händerna för sig själv Skrattar

Anmäl
2015-05-08 10:29 #196 av: JeFo

Vi har varit ute på morgonpromenaden 😀
Blåsigt och inte så jätte skönt, men frisk luft fick vi iaf.

Är ledig i två dagar nu! Lycka!
Ska grilla ikväll och mysa.
Imorgon väntar shopping.

Holly har 8 tänder. 4 uppe och 4 nere.
Hon har dreglat mycket å haft handen i munnen konstant så jag antar att flera är på g. Kommer två å två här.

Har extremt svårt att slappna av när alla barnen är borta.
Vet liksom inte vad man gör 😝
Cyklade 2 mil igår, var beredd att ringa bärgning.
Tog mig dock runt och idag har jag skapligt ont mellan benen. Sadeln sitter liksom kvar.

Holly har varit en ängel hos dagmamman. Känns verkligen bra! Trodde det skulle gå trögt och så eftersom hon är så mammig, men aj vad fel man kan ha.
Hon äter jätte bra där och sover samtidigt som en annan kille.

Jag kan bli lite tokig på maten, hon ska bar äta själv.
Anser inte att all mat är så bra att äta själv.
Går inte lura henne heller utan det ska vara hon som stoppar in😛

Vad duktigt av Wilmer och kissa på pottan! ☺️
Vi ska testa lite till sommaren får se hur det går.
Hon är ganska kissinställd efter sovning och så så jag hoppas vi kan ta någon gång i pottan.

Hon gillar att dansa också har vi märkt.
Ser så kul ut när hon står och svänger med allt ☺️
Så synd att det är svårt att få på film bara 😁

Anmäl
2015-05-09 15:54 #197 av: ChristineL

Idag har Nova sprungit Majaloppet på hela 500 meter! Så himla kul grej att göra för barn i alla åldrar, svårt att hitta aktiviteter för barn under fyra tycker jag. Klockslaget var dock lite dumt för oss då hon brukar sova då men hon lyckades hålla sig vaken och somnade på två röda när vi lagt henne i vagnen :P Men det fick vara värt det, medalj fick hon också!

Anmäl
2015-05-10 07:02 #198 av: Velinga1984

Sonen är snart 17 månader så nu börjar vi rutin-potta. Sonen har aldrig haft problem med att sitta där som tur är, så nu får vi bara lära oss hans signaler :)

Anmäl
2015-05-10 07:37 #199 av: em.nord

Åh va stora era börjar bli :) kissa på potta, gå med gräsklippare och grejer. Usch va tiden går. när jag fick Elliot var era små i samma ålder som Elliot är i nu och jag tyckte de va så stora då! Nu tycker jag inte att Elliot är så stor ;)
Kindtänder fy tusan :( Elliot har 3e fram på väg upp men han har klarat tänderna riktigt bra.
Duktig Nova! Såna aktiviteter är ju jätteskoj! Men för få som du säger... :/

Elliot äter inte på nätterna längre, han vill inte ha mat heller så det är topp. MEN HAN VAKNAR FORTFARANDE! Bläääää. Tror jag sov max 2 h sammanlagt inatt delat på 4 st 30 minuter pass. Blir snart tokig.... sov unge! :P älskade unge soooov!

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-13 14:49 #200 av: JeFo

Här var det tyst! Vad gör alla?

Vi är nyss hemkomna från 1års-kontrollen. Gick bra. Hollys skräck är inte att få sprutorna utan att tanten mäter huvudet på henne. Hon skriker i högan sky då. Måste vara en läskig tant i en bebis ögon Lipar Allt såg iaf bra ut. 74,5 lång och 10,9kg tung. Är nere på normalkurvan med vikten nu. Sakta men säkert har den dalat.... Inte så konstigt när hon inte är stilla i mer än 2 sek!

Vad låg Wilmer och Joel på sist? Börjar de komma ikapp?

Måste ge ett tips. Var annan månad får vi rabattkuponger från libero, 50-60kr rabatt vid köp av 2. Detta kombinerar jag när maxi har sina rabatter varannan vecka typ. Blir det 95+95-60-60= 70kr för två paket libero! Riktigt nice tycker jag!

Nu ska jag hämta äldsta som är hos fästmannen och leker. Vi ska till min mormor och hälsa på, hon är nyopererad.

Har hunnit med mycket idag och det känns skönt. Jobbar i helgen och gillar att ha huset klart innan dess, tyvärr lyckas de alltid röra till allt tills på söndag kväll ändå men det var ju iaf fint till en början Lipar

Ska träffa syster också. Hon är i v18-19 typ och har fått en riktigt stor mage. Nästa vecka ska hon på ultraljud och kolla vilken sort som gömmer sig därinne. Är lika nyfiken jag... Ler

Anmäl
2015-05-13 14:56 #201 av: em.nord

Vi kan inte kombinera erbjudanden här :/

Jobbiga dagar har vi haft. Fick förra veckan ta beslutet att en av vovvarna skulle få somna in pga sin cancer. Igår hände det. Var med hela tiden...
Så idag är jag bara...slapp...Trött och ledsen. Självklart ska Daniel jobba med så måste vara mamma trots att jag bara vill dra täcket över huvudet! :'(

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-13 16:08 #202 av: Thiah

#200 jag jobbar och försöker att inte bli en zombie....

Joel var 79.(nått) och 10kg. Så vi börjar närma oss ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-13 16:56 #203 av: soundtrack

Jag har ett monster hemma igen. En hel drös med tänder på G i överkäken så jag gissar på att det är lite av anledningen. I kombination med att hon tycker sig ha en egen vilja nu, och så fort hon inte får som hon vill så blir hon så arg! Den här veckan har det inte vari jättekul att vara mamma.

#201 Det sägs att det ska gå att kombinera i självscanningen om man betalar i betalstationen. Jag har inte testat själv än dock, glömmer alltid kupongerna...
Beklagar angående hunden! Alltid hemskt att behöva sägs farväl till sina vänner :(

Anmäl
2015-05-13 18:20 #204 av: ChristineL

Här väntar vi mest på att bebis ska komma :P Igår kväll åt jag chiliwok i hopp om att något skulle hända, det gjorde det ju inte... Idag har vi varit på öf och det är nästan jobbigt att folk hela tiden frågar, sen gick jag hem till mamma, hennes grannar tycker jag är så tjock så dom tror jag ska få tvillingar, sen åkte vi iväg med lite gamla sängkläder och toalådor till katthemmet. 

Anmäl
2015-05-13 19:05 #205 av: fridaas

Här går det mesta ut på att plugga just nu, blev inte godkänd på de två sista uppgifterna jag skickade in, så bara att göra om allt. Dock tyckte den ena läraren att jag borde bli godkänd på de uppgifterna men hon som hade huvudansvaret tyckte det inte.. jippi, var måttligt glad när de berättade det. Men jag är I ALLA FALL bra källhänvisning fick jag veta.. iaf.. jaja. En uppgift är färdig och nu vimlar det med
paragrafer, lagar och olika former av bensår i huvudet så jag knappt kan tänka.
Ångesten jag hade förr har börjat komma tillbaka med, kryper i hela kroppen på kvällarna och nätterna vilket gör att jag inte kan sova ordentligt. Men ska på hälsocheck på BVC nästa vecka så tänkte ta upp det då, kanske kan behöva den där samtalskontakten de fixade i höstas igen.

Hur som haver är det babysim imorgon och då ska sambon följa med för första gången så han också får se hur Noel älskar vattnet! Alwa ska till Leos lekland med sin ena moster under tiden, som hon har tjatat att få åka dit igen, var bara en vecka sen sist. Årskortet vi fick till henne har verkligen varit guld värt!

Anmäl
2015-05-13 21:43 #206 av: Theres

Vi har fördrivit dagen med att smaka på allt möjligt. Först havregröt, sen majs och potatis och nyss blåbär och äpple. Stora tjejen blir ju 4 månader idag. Hon har smakat banan, potatismos och grädde förut några gånger, men slog på stort tänkte fira dagen med lite annat. Blir nog ingen trend av det. Hon kan gott vänta tills hon blir 6 månader. Men kul var det att mata med sked för en gångs skull :)

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-13 21:44 #207 av: Theres

Bilden kom inte med...

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-13 22:04 #208 av: jackiejohn

Åh vad kul med smakis Therese!
Lilli slevar gröt och diverse olika puréer för fullt! Smaksen!! :) nu är ju Lilli visserligen 6 månader och nöjer sig inte på enbart ersättning utan vill hellre ha mer riktig mat, tar man det bara lugnt och fasar över mer och mer för var dag så brukar magen hänga med, BVC är nöjda med oss iaf och Lilli är nöjd.
Hon får forfarande ersättning men vi fasar sakta men säkert över.
Vi blev lite varnade för blåbär,majs och banan då främst majs och blåbär är stoppande och banan är stoppande för endel barn :)

Här rullar vardagen på, inte en lugn stund nästan! Hon kravlar fram över sööt och pratar och har sig :)

Anmäl
2015-05-13 22:06 #209 av: Thiah

det där med stoppande för magen är väldigt invididuellt. Joel kan äta  3 bananer på en dag men inte 2 riskakor utan att magen stannar helt. 

Så lista ut vad som gäller för era barn =)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-13 22:07 #210 av: [WickedAlly]

Jag lullar runt i min och Willes lilla bubbla. Har fastnat helt i mitt boande och försöker samtidigt hänga med i Willes enorma utvecklingssprång. Han har börjat prata ännu mer, kommer några få meningar nu. Och så har han börjat skoja massa, han kittlas och säger Gilligilligill (killikill). Sen gör han pruttljud på en, haha. Spexar och har sig. En annan ny sak han gör är att han kastar det han håller i bakom sig, sen slår han ut med armarna, spärrar upp ögon och utbrister Botta! (borta) Gärna hundra gånger på raken då såklart :)

Har även kommit bajs på pottan nu, han blev jättestolt denna gång också :)

Han var 73,5 lång för en månad sedan och vägde strax under 9 kg, kombon att inte ha tid att äta och aldrig sitta stilla gav bara +200 på vågen. Inte så bra men BVC tyckte inte det var konstigt alls då han apade runt från vi kom tills vi gick :)

Anmäl
2015-05-13 22:12 #211 av: Thiah

Joel är mera den tysta typen. Förutom typ gapskratt och skrik (när han t.ex. jagar katterna) Däremot är han överallt utan problem, han klättrar, flänger, hoppar, springer och är allmänt helt enkelt bara överallt.  Klossar, bilar, lego och att PAPPa läser bok för honom är det som gäller. 

Joel kan ta en bok och ge den till sin pappa och sen krypa upp i hans famn för att höra den. Å mamma bara jobbar..... suck vad tydligt det blir när man bytt.  Och jag försöker att inte vara bitter för det är ju underbart men ändå...

Mammahjärtat både blöder(nattsömn) och läker (av kärlek) när han vill sova sked med mig på nätterna. Nånstans är jag ändå nr1 Skämtar

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-13 22:28 #212 av: [WickedAlly]

#211 Ja, hjälp vad snabba de kan vara :o
Wille var ju lite trög i starten men nu springer han. Det bara tvärvände för honom. Min hjärna hänger inte alltid med, blir fortfarande paff ibland när han börjar klättra eller springer ifrån mig ute.

Lite pappigt här också, när jag nattar så sitter han i sängen och ropar på Rasmus, haha.
Svider lite, det håller jag med om. Mycket delad känsla det där.

Anmäl
2015-05-13 22:30 #213 av: [WickedAlly]

Vad avis jag blev nu förresten, Wille vill inte alls lyssna på sagor. Han bara kastar iväg boken och fnissar hysteriskt..

Anmäl
2015-05-14 08:07 #214 av: Thiah

Joel är lite osäker ute. Tyvärr har vi inte kunnat ha honom fritt ute så mycket som vi velat. Saknar att ha en egen gård. Försöker vara mycket hos farmor där han säkert och tryggt kan få lilla runt själv. Men ingen av oss gillar blåst eller ösregn och det har fanimej inte varit annat här i vår.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-14 11:27 #215 av: JeFo

Den uppländska stenbitaren 😉

Anmäl
2015-05-14 12:06 #216 av: soundtrack

Idag har jag tankat mängder av energi! Som jag saknat detta. 3e gången i sadeln sen Alice föddes, andra gången på en knapp vecka. Nu måste jag se till att hålla ångan uppe och komma igång ordentligt igen.

Anmäl
2015-05-14 19:45 #217 av: JeFo

Typ 83 öre/blöja & jag fick 168 st 😛
Snålpelle som man är.
Vi har bara kört med libero till Holly. Alltid fått så bra rabatter. Köp nåt Willys och de fungerar lika bra.
Veckans fynd! 😃

På väg hem efter storhandling.
Blir soffan och hockey.
Holly har varit lite anti mat i två dagar.
Inget tycks passa fröken.

Jobbar näst sista helgen denna helg.
Ska bli skönt att slippa bry sig om jobb snart.
Har varit så stressad sista tiden. Vill inte ens tänka hur det då blir till hösten.
Jag måste ju liksom hinna med allt 😁

Anmäl
2015-05-15 00:20 #218 av: jackiejohn

Här har dagarna gått i ett.. Igår var jag och Lilli iväg med mamma (Lillis mormor) till stan då hon skulle tatuera sig igen, jag fick tummen ur att påbörja utbyggnaden av min hals tatuering så i oktober ska den bli av äntligen! :) var tvungen att välja tid efter hur jag har mamma som barnvakt men de får gå! 2,5 år sen jag satt under nålen nu så blev lite pirrig :p

Idag har vi klyvt färdigt årsförbrukningen av veden ca 40-45kubik och ungefär 1/3 är kvar men nu är det som måste bli färdigt för att hinna torka klart iaf, så himla skönt! Lilli har legat i vagnen och varit allmänt nöjd och glad de hör senaste dagarna när vi varit i farten så det underlättar mycket, när allt bara flyter på :)

Anmäl
2015-05-15 16:58 #219 av: em.nord

Oj, vi kommer ha 20 kubik som vi räknar med ska räcka ett år :) och bara det gör mig trött. Staplade och bar 10 kubik höggravid i höstas minns jag... jävla ved. Men skönt att ha när allt är färdigt :)

Imorgon ska jag få vara hemma själv!!!! För första gången! Daniel och Elliot ska till farmor!!! Jag ska då sova, duscha och kanske måla naglarna. Ansiktsmask och te och en film.
Ah :)

Känner att jag nått lite av ett vägskäl i min roll som mamma. Jag älskar Elliot över allt annat men jag har gett för mycket av mig själv under dessa 7 månader (& 9 månader innan det).
Jag är helt enkelt trött. Jag har gjort allt själv. Kört på i 110 och inte stannat men nu har min kropp & framförallt mitt huvud, satt stop.
Deppig har jag blivit med. Sömnbristen har väl störst skuld i det. Men även de 20kg övervikten som vägrar försvinna. Har aldrig vägt mycket. Satt och kikade på utbildningar men kom sen på att vi planerar barn 2 så ingen mening att börja plugga till hösten då jag nog är gravid då. Ingen mening att söka jobb efter sommaren heller liksom. Kändes lite sådär. Som om jag tappat mig själv lite och det får inte ske!!!! Så tänkte börja gå och simma några kvällar i veckan så jag kommer iväg. Och även unna mig en massage :)

Daniel ska vara pappaledig i juni och gud så jag längtar. Själv ska jag börja jobba :) chefen frågade om jag ville jobba ute eller inne på vårdhemmet och jag sa att jag skiter i vilket bara jag får jobba! :D

Förlåt långt inlägg men behövde skriva av mig lite.... :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-15 17:12 #220 av: jackiejohn

Haha jo det är en del! Men vi har ett tvåvåningshus med uppvärmd källar så huset bli ca 174kvm allt som allt och så eldar vi ju för varmvattnet året runt och de tankarna är på ca 2000l samt att vi har en grundtemp inne på 23 grader 😉 men allt är inte för de utan vi eldar i vedspis och kamin också bara för att det är mysigt 😋

En mamma måste också få egen tid och bara få sova om så är! 😊

Anmäl
2015-05-15 17:23 #221 av: Thiah

#219 vet hur du känner . Jag saknade jobbet massor sista tiden. För mig har det varit bra att jobba (förutom att jobbet i sig varit skit) och att Kristian varit hemma.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-15 19:50 #222 av: fridaas

Att tappa bort sig själv på vägen känner jag verkligen igen. Usch. Men skönt att du insåg det nu och inte efter 4år som jag gjorde och blev sur på allt och alla och halvt neddeppad. Usch!

Idag har jag och Alwa varit i stallet. Och nu har man en skrutta som är modigare än sin mamma. I vintras skrek hon så fort hon fick se en häst, idag gick hon in i hagen och hämtade hästen, hjälpte till att ryckta och när jag gick och hämtade sadeln blev det ett väldans liv, för hon var minsann stor tjej nu, så ingen sadel behövdes..

Anmäl
2015-05-15 20:48 #223 av: [WickedAlly]

Här är en till som kört i 110 och nästan kraschat. Sömnbrist tär verkligen mer än man tror. Ber till Gud att nästa bebis sover lite bättre än skruttpelle där uppe. 

Har börjat säga till när jag behöver vara själv, idag har min mamma haft Wilmer i fem timmar så att jag kunnat pyssla lite med mitt. Har en del småprojekt som inte funkar så bra ihop med Wille. Renoverar gästrummet t ex och att ha honom där inne hade ju inneburit kaos minst sagt. 

Det är lätt att fastnat i att bara vara Mamma och fru. Innan jag själv hamnade där tänkte jag att det nog inte var så farligt, det är ju liksom en härlig roll att fylla. Men nu? De tankarna är borta för längesedan.
Jag älskar att vara Willes mamma och Rasmus fru men jag har nog också tappat bort mig själv lite i det hela. Jag har satt alltför stor stolthet i att fixa precis allt själv, inte velat be om hjälp för det ska man ju inte behöva. Trist men sant. 

Anmäl
2015-05-15 21:24 #224 av: em.nord

Förlåt men åh så skönt att höra att jag inte är ensam :) Men jag vill ju mer än jag orkar. Så imorgon ska bli så skönt :) har blivit bättre på att säga ja när folk frågar. Mamma hade Elliot när vi tog bort hunden och det gick jättebra! Daniel nattade Elliot ikväll och han klarade sig utan mig. Bara jag som måste inse att världen inte stannar utan mig :D

Sålde min häst för 2 månader sedan :( Mysig bild frida! :)

Men så det är Ally. Stoltheten. Man vill ju! Vara mamma fru osv :)
Tänkt flera gånger att jag inte vill ha ett barn till pga sömnen. Men klart jag vill...
Hoppas din plutt i magen sover bättre!!!

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-05-20 10:37 #225 av: [WickedAlly]

Wille har länge kutat efter dammsugaren när jag städat, men nu har han knäckt koden och kan numera stänga av den för mig. Problemet är bara att han stänger av den medan jag håller på, typ hundra gånger i varje rum. Tar väldigt lång tid att dammsuga 140 kvadrat då. Men han fnissar så gott när han gör det så jag kan liksom inte med att bli arg heller, blir full i fniss själv så mina tillsägelser tar nog inte skruv direkt.

Och en mindre rolig sak han börjat med: Bitas! Ska bitas hela tiden, och ont gör det. Har testat att säga till på alla möjliga sätt och vis men nu har alternativen tagit slut och han bits fortfarande.. Några tips?

Anmäl
2015-05-20 11:28 #226 av: Snovit79

#225 Förklara för honom att det gör ont på mamma då han bits. Visa märket, se ledsen ut och förklara att mamma kanske måste åka till sjukhus om det går hål. Och kanske måste få en spruta.

Antar att han är runt 2 år, då det är typiskt trots. Träna på språket med hjälp av bilderböcker t ex då trotset är en kombination av brist på att göra sig förstådd och testa gränser. Sätt klara regler nu och håll hårt på dem.

Anmäl
2015-05-20 11:32 #227 av: Snovit79

Jag ska till kuratorn på kvinnokliniken idag. Var tre veckor sen sist, alldeles för lång tid. Ska be om tätare besök. Mår alldeles för dåligt.
Ska åka och köpa saker till gravvården idag, så hon får en sådan åtminstone då gravsten inte är beställd ännu. På fredag ska vi ordna med det.

Anmäl
2015-05-20 11:47 #228 av: PogoPedagog

#225 Snabbaste sättet att bli av med sådant beteende om man (som majoriteten) har en unge som inte lyssnar på tillsägelser är att ignorera det dåliga beteendet ochh uppmuntra bra saker. Oftast är det ju din reaktion som är spännade, uteblir den förlorar snabbt bitandet sin charm. Bits ungen mkt så¨gå bara dr ifrån en stund.

Anmäl
2015-05-20 11:50 #229 av: Thiah

#225 säg nej bestämt och putta bort honom. Leken är slut och du går iväg/vänder dig bort när han bits. Sen var övertydlig med kropps och ansiktsuttryck.

Bitperioden och sen putta andra perioden brukar gå över ganska snabbt så länge man är konsekvent.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-20 11:54 #230 av: [WickedAlly]

Har provat att förklara och bli ledsen men han bara skrattar. Han är bara 13 månader så tror egentligen inte att det har någon effekt.
Ignorera kör jag med nu, har än så länge inte gett något effekt men jag får hålla ut antar jag.

Anmäl
2015-05-20 11:57 #231 av: [WickedAlly]

#229 Gör det men då springer han efter och bits i benen. Då ignorerar jag bara men ärligt talat, det gör fasen skitont :p

Anmäl
2015-05-20 16:53 #232 av: Thiah

#231 man kan t.o.m putta bort dom lite. Eller hålla i honom tills han faktiskt blir lite ledsen= kommer ut ur lekhumöret= lyssnar bättre. Menar då att man håller ett löst men bestämt grepp

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-20 17:50 #233 av: Theres

Bit tillbaka ^^

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-20 18:50 #234 av: jackiejohn

Här har vi haft magknip deluxe (stenhård i magen..) så efter inrådan av jouren så gav jag ett halv microlax och har nu en glad bebis igen ☺️ Men samtidigt bestämde sig mammakatt för att föda, första kattungen var dödfödd och nummer två fastnade så den klara sig inte heller...vet inte om det är någon mer filur där inne, hoppas kan man ju alltid! Vore roligt med åtminstone 1 bebis 😔

Anmäl
2015-05-20 19:58 #235 av: [WickedAlly]

Haha Theres, det är inte långt ifrån ibland får jag erkänna :P

Thiah: Ja, det får bli nästa steg om ignorera inte fungerar. Tänkte att jag får köra med en grej i taget, annars biter jag väl mig själv i häcken om jag ska prova allt på samma gång. 

Anmäl
2015-05-20 20:01 #236 av: ChristineL

Inga bitproblem här inte, men Nova säger "Aj!" så fort man tar i henne typ. Det är lite påfrestande, man ska bara rätta till byxorna eller lägga lappen på tröjan innanför och man får "Aj!" tillbaka :/

Anmäl
2015-05-20 20:36 #237 av: [TanatosNyx]

#233 Precis vad jag satt och tänkte, men vågade inte skriva nåt ifall jag skulle få på nöten Galen

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-05-20 21:32 #238 av: PogoPedagog

Jag vet att många föräldrar gör sånt. Drar barnet i håret eller bits om barnet gör så. Personligen tycker jag det är helt idiotiskt och skulle aldrig medvetet skada mitt barn! Vart ska man dra gränsen liksom, om barnet sparkas, ska man sparka tillbaka då?  Mitt barn ska alltid kunna lita på att jag aldrig kommer göra det illa med flit.

.....däremot skulle jag kunna tänka mig at låta ett barn som bits mycket umgås med ett annat bitande barn haha. 

Anmäl
2015-05-20 21:44 #239 av: [WickedAlly]

#238 Känner också till några sådana tyvärr. Tänk vad det sänder för signaler, barnet lär ju bara tro att det är så man gör då. 
Nog för att tålamodet tryter ibland men det är verkligen att passera gränsen tycker jag.

Wille och kusinen skadar varandra ibland, jag säger ju till men i hemlighet blir jag lite glad att han ser att det inte bara är han som kan.

Anmäl
2015-05-20 22:17 #240 av: fridaas

Här har vi bitit tillbaka en gång när Alwa var inne i en riktigt bitperiod när hon var 3år, då hade vi testat allt kändes det som, var mamma som sa att bit tillbaka en gång så brukar de sluta sen, tydligen gjorde hon så både på mig och en av mina systrar. Sen dess har Alwa aldrig bitit oss.

Idag har vi föräldrar varit på hälsokurva hos BVC, gick sådär och bvctanten vill sätta in samtalskontakt på mig igen och hjälper inte det så vill hon skicka mig vidare till vårdcentralen.. siffrorna blev inte alls bra på den psykiska biten och det har jag ju känt ett bra tag också, men känns så fel att ta upp någons tid med mina meningslösa problem typ.. Mkt beror nog på all stress med att få skolan färdig innan sommaren och jobbet, det är kaos, får inte veta någonting, blev utskälld idag för att jag inte kom igår, men det är inte så lätt att veta att man ska vara någonstans när de inte har hört av sig.
Dock var det skönt att den andra personalen stod på min sida inför personalansvarige och sa att det inte första gången det blir så här. Men det gjorde inte måendet bättre direkt.. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon då det är första gången på 1år som jag ska jobba på riktigt.
Men innan jobbet är det avslutning på babysimmet, tråkigt, men anmälde Noel till fortsättningskursen i höst och Alwa ska börja på minisim troligtvis :)

Anmäl
2015-05-20 22:36 #241 av: [WickedAlly]

#240 Dina problem är inte meningslösa, de är lika viktiga som alla andras.

Anmäl
2015-05-21 00:32 #242 av: malinroth

Jag och Svante har tagit lite semester, vi är ute på en roadtrip och hälsar på lite släkt och vänner . Vi har varit borta i 1 1/2 vecka nu och har haft det toppen, vi blir borta typ 1- 1 1/2 vecka till innan vi är tillbaka hemma och jag hoppas resterande bit blir lika rolig! Min kompis Ida fotade så fina bilder på gossen igår så jag måste bara visa en av dom! 

Anmäl
2015-05-21 21:47 #243 av: Theres

Idag har jag klippt tånaglarna utomhus! Tydligen får man inte göra det, för grannarna kan ju se! :O

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-22 04:12 #244 av: Thiah

#243 jag älskar din profilbild på fb. ;)

Kristian hatar tånaglar och fötter så jag vet inte hur han skulle reagerat.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-22 08:40 #245 av: Theres

Jag hatar också det, så förstår honom ;) Men inte mina egna ^^ Ellys fötter går bra också.

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-22 19:32 #246 av: [WickedAlly]

Än så länge har bitandet bara eskalerad, förut bet han hål i min arm. Sen flinade han. Är ju helt medveten om att jag inte ska ta det personligt men med lite gravidhormoner och lite trötthet så blev jag faktiskt ledsen. 

Det är tur det är mycket bra mellan varven som man kan fokusera på, idag har vi i övrigt haft en jättebra dag. Han har ätit kanonbra och pussats mycket :)

Anmäl
2015-05-22 22:08 #247 av: vevve89

Här kör lillan på att rivas och skalla. Skallar gör hon även när hon ska mysa. Lite hårdhänt. Försöker visa hur man gosar fint och men går lite upp och ner. Fick mig en ordentlig smäll på läppen idag och ett rivmärke på läppen.
Det är mer när hon är trött eller irriterad för att hon.inte får en viss sak hon vill ha.
Nätterna är inte dom bästa just nu heller, ngn period men hoppas det går över snart.
Annars är hon sitt god jag som vanligt :-)

Anmäl
2015-05-22 23:02 #248 av: Snovit79

20 försök senare! Ladda bilder via mobil på ifokus är hopplöst.

Ordnat hos min flicka idag. På måndag blir hon tre månader.

Anmäl
2015-05-23 02:12 #249 av: Theres

Så fint hon har fått det :)

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-23 17:35 #250 av: JeFo

Snovit79, det är jättefint fixat!

Varit ute på tomten hela dagen.
Varit perfekt väder för fix!
Har vridit upp 10.000 maskrosor.

Ikväll väntar resaurangbesök och Eurovision.
Ska bli riktigt skönt och få sätta sig ner.
Holly har verkligen full fart hela tiden.

Så glad att hon har blivit kramig och go.
Hjälper mycket när man själv är trött.

Tråkigt att Wille bits! Inte skoj 😞
Hoppas han slutar snart. Bus kan ju bli så fel när man är liten.

Anmäl
2015-05-25 13:44 #251 av: Snovit79

Jag fann bb-väskan då jag städade undan vinterkläder o tog fram mina normala kläder (ej maternityplagg). Hade glömt den. :'-(
En väska full med hopp. Nu krossat hjärta.

Anmäl
2015-05-26 17:52 #252 av: jackiejohn

251# ❤️

Åh blir så vansinnigt arg! Idag har jag och Lilli varit tillbaka hos återförsäljaren där vi köpte vår bil då bilen drar år höger samt slår i ratten...
Sagt och gjort den var inne i 1h 45min och(!) när de sedan kommer (mekaniker och säljaren) så får jag veta att de har balanserat däcken och tvättat ur en massa lera(?!) här talade jag då om att någon lera har vi inte kört så de har slarvat när de färdigställde den för försäljning, blev helt tyst.. Sen prata de över huvudet på mig och sa att en fjäder behöver bytas så jag skulle få en ny tid och att allt går på garanti, avslutar sedan med att säljaren säger att han ska ringa och prata med maken.
När maken väl kom hem nu i eftermiddag så säger han att fjädern höger fram är AV(!!) och även att de hade krängt av alla däck och grejat, inget absolut ingenting av detta sa de till mig och det gör mig så galet förbannad, jag är inte dum i huvudet bara för att jag har ett par tuttar och långt hår..
Jag hade ändå 6,5mil hem och en fjäder som är av kan lätt hoppa ur läge om man har lite otur när man tex kör över en järnvägsgång eller i en håla 😡
Usch vad arg jag är nu...!

Anmäl
2015-05-27 00:03 #253 av: Theres

Så jävla sjuka! De kan ju inte skicka hem dig med en trasig bil, och sen med ett barn i bilen dessutom!

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-05-27 14:30 #254 av: [WickedAlly]

Idag har wilmer fyndat järnet, först en skjorta för halva priset, den ska invigas på middag hos farfar ikväll.
Sen köpte han 22 klämmisar för 120 kronor, helt galet bra med tanke på att man annars får betala 290 för samma. Älskar hemköps kunddagar :)
Min son är klämmis-missbrukare.

Anmäl
2015-05-27 16:35 #255 av: [TanatosNyx]

Har du prövat att göra egna klämmisar Ally? Många köper typ cherubbabys klämpåsar och gör recept enligt ellas kitchen t.ex. :) blir mkt billigare.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-05-27 16:41 #256 av: [WickedAlly]

#255 Jag har funderat på det, många gånger, men jag känner mig själv tillräckligt för att inse att den där klämpåsen hade blivit liggandes för länge och att jag hade fått kasta den rätt fort ändå. 
Så jag tror det blir billigare att köpa färdiga för vår del :)

Dock gör jag smoothies hemma i mixern som han dricker med sugrör rätt ofta :)

Anmäl
2015-05-27 18:07 #257 av: Thiah

Joel har börjat rata klämmisar tyvärr. Dom var så smidiga som mellanmål när man var ute och flängde.

Joel har börjat lära sig ordet titta. Supersött. Idag hade han kommit med en bok till Kristian och sagt titta. J
Kristian frågade då om dom skulle titta boken. Joel svarade titta boken. Så sött. Vår stora pojke!!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-27 20:50 #258 av: [WickedAlly]

#257 Jag trillar av pinn om Wille börjar rata dem Förskräckt
Inte för att han livnär sig på dem direkt, haha, men som du säger så är de ju så otroligt smidiga när man är i farten. Eller bara vill få käka klart sin middag. 

Vad duktigt! :)

Anmäl
2015-05-27 23:20 #259 av: JeFo

Maken går omvägar för att slippa klämmishyllan 😛
Holly älskar dom!
Precis som ni säger så är de väldigt smidiga att ha med.
Väldigt dyra också, räcker 5sek!

Hur går det för dig Thiah?
När var det dags för nya jobbet? El har du börjat redan?

Holly är trög med ord. Mamma, pappa, hejhej och byebye.
Men det kommer väl.

Just nu kan hon läsa böcker hur länge som helst.
Favoriten är en som spelar när man trycker på olika saker. Då dansar hon med och har skoj 😃

Anmäl
2015-05-28 05:24 #260 av: Thiah

Ja vi äter bananer och smörgås på resor istället. :)

Jefo jag börjar först i augusti. Hinner skola in Joel på dagis först.

Vi är dunderförkylda och jag har kämpat på med jobbet för vi har det så stressigt där. Men inatt började magen krångla så nu får jag bli hemma. Tror att jag kanske har nått skit i bihålorna också. :/

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-28 08:41 #261 av: JeFo

Holly äter bara banan hos dagmamman 😁
Hon fick testa vattenmelon hemma igår och det gillade hon.
Hon är som sina syskon, det mesta i frukt och grönsaksväg går ner.
Hon på 6 är snudd på vegetarian, väldigt lite kött som går ner.

Idag är det tredje sista dagen. Jobbar hela helgen och sen är det sommarlov. Är redan trött på jobbet. Stressen, pressen och snacket.

Igår var alla barnen borta. Så jag åkte till stan. Shoppade och lunchade med syster.
Var väl 100 år sedan jag hade den tiden för mig själv.
Var verkligen välbehövligt!
Syster har kommit halvvägs nu. Hon väntar en liten kille...
Ska bli spännande med en som har "killesnopp" sa Joline. Kan bara hålla med ☺️

Idag är himlen knallblå!
Ska handla och sen sola lite. Behöver färg känner jag.
Och vila lite är aldrig fel!

Anmäl
2015-05-28 22:10 #262 av: [WickedAlly]

Har bakat bullar idag, så hela kvällen gick Wille omkring, viftade med armarna och skrek Bulle! Bulle! 

Anmäl
2015-05-29 05:16 #263 av: Thiah

Jag sitter och funderar på hur vi ska klara oss på ytterst lite pengar denna månad. Fiskpudding, korv i ugn och lasagne står på schemat...

Sen har jag lyckats dra bort eluttaget från väggen när jag dammsuget. Så nu vet jag inte vart jag ska sätta fast dammsugaren. Hmf :p

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-29 07:38 #264 av: Linusidah

Också här har inkomsten gått i sin nu i juni. Det blir billigare mat ett tag och kanske får vi tummen ur och plockar fram alla sparade rester och matlådor som vi annars inte är sugna på. Fler som inte äter upp alla frysta rester som sparas för att "det är sååååå bra att ha!!"? :)

Anmäl
2015-05-29 07:57 #265 av: vevve89

Här är det samma. Är jag som jobbar just nu (imorgon är sista dagen sen mammaledig igen). Och jag har bara deltid på 32%. I höst 65%... Och nu börjar alla fylla år oxå.
Lillan sover så knas på nätterna just nu. Inatt var jag vaken med henne mellan 3-5 ungefär. Å sen ringde klockan 6.30. Måste skaffa mörkläggningsgardin eller något så hon kanske förstår att det är natt...
Får se om jag hinner sova någon timme i eftermiddag. Stora tjejen ska hämtas kl 1 då fritids är stängt, sen handla å fixa. Men en timme sov borde väl gå att klämma in...

Anmäl
2015-05-29 08:57 #266 av: [WickedAlly]

Här har vi för en gångs skull INTE dåligt med pengar, haha. Sedan vi flyttade har det vart lite sisådär med ekonomin, men nu har Rasmus bytt jobb och ökat rejält i årslön. Så de två sista månaderna har vart roliga, till skillnad från de föregående åtta. Börjar se ljuset på tunneln. 

#263 Olika typer av soppor är billigt. Potatis/purjolök, löksoppa, tomatsoppa, morotsoppa. Kanske inte det lättaste för Joel att äta men om vi ska äta soppa får Wille oftast mat från dagen innan. Eller så får han käka soppa han också men med en smörgås och ett ägg bredvid. 
Pastagratänger går att göra billigt, man kan ju dryga ut med grönsaker. Vet visserligen inte hur det är hos er men här är frysta grönsaker billigt. 

#264 Jag har hamstrat matlådor såg jag häromdagen när jag skulle till att fylla på frysen, en del var så fulla i is att det inte gick att se vad det hade vart en gång i tiden. Misstänker att tanken från början var att vi skulle ha ifall det blev sämre tider. Hade vart vettigare att bara äta resterna dagen efter istället :P

***
Sitter och försöker betala ett par räkningar men Wille kommer hela tiden farandes och stänger av datorn för mig. Så jag sa: Nej, nu räcker det Wilmer och tog bort hans arm. Då stirrar han fult på mig, lägger armarna i kors och säger: Nej!! 
Haha, svårt att hålla sig för skratt minst sagt. 

Anmäl
2015-05-29 10:21 #267 av: Velinga1984

Själv funderar jag på om jag verkligen vill vara sjukskriven /föräldraledig igen för vi har rätt bra med pengar nu när båda jobbar heltid. Och vi hade dessutom turen att få köpa närproducerat 25kg nöt för 70kr/kilot!

Om en stund ska vi iväg och köpa avslutningskläder, äldsta sonen går ur 4an :O Min stora kille som var ensamt barn till 4 års ålder och numera stolt storebror till 3 småsystrar (på pappans sid) och 1 lillebror (på min sida).

Anmäl
2015-05-29 10:53 #268 av: [TanatosNyx]

jag börjar känna mig som en småbarnsförälder på riktigt Somnar inte lätt när man är sjuk och bara mamma duger Gäspar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-05-29 11:07 #269 av: Thiah

#266 Kristian äter inte direkt soppor. Men det löser sig. Är bara denna månad sen vid midsommar fåe jag lön + semester pengar och sen rullar det på i juli. Är lite orolig för att vår försäkringskassa kommer kräva tillbaka pengar men dom borde inte... Vi har nämligen flyttat en lön som vi får tidigare. Fick fordonsskatten idh. Härligt med lite extra räkningar denna månad. ;)

Appropå matlådor så har vi sällan sådana i frysen. Finns 1 där i nu med makaronilåda. Vi äter rester i ett par dagar istället. Eller ja, oftast blir det max för två dagar. ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-29 14:09 #270 av: [WickedAlly]

#269 Då får du säga till honom att skärpa sig Galen 
Haha, nä. 

Skönt att det bara är tillfälligt :)

Ja, lite extra räkningar är ju alltid himla trevligt :p

Anmäl
2015-05-29 14:30 #271 av: Thiah

#270 haha ja! En räkning som tog 1/3 av månadens budget. Tyvärr är även maten i Finland så *pip* dyr så det är svårt att helt leva billigt. Men vi var nu och stor handlade så att vi kan laga flera sorters måltider för 77euro. Måste (vill) bara skaffa lite gräddfils sås till fiskrätten vi ska laga. Men det är ju bara gräddfil och typ gräslök.

Däremot ska vi på dop i helgen och sen pojkens present får vi handla sen. Vill handla den i Grekland hursom så dom får vänta lite. ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-05-29 14:50 #272 av: Linusidah

#271 Ja, när vi är över till släkten i Finland så märker vi att maten är dyrare än i Sverige, men det är väl ungefär samma taktik som här ändå - handla smart, och det verkar ni ha gjort :)
Extra räkningar är aldrig en rolig överraskning, den här gången klumpades 1,5 års ved, närproducerat och hemslaktat gris- och nötkött för sommaren & hösten, hösilage för hela förra året, trallvirke och några elgrejer ihop på samma månad, tillsammans med alla andra räkningar som är återkommande... men det är bara bryta ihop och komma igen, det blir bättre i juli även för oss. Det brukar alltid lösa sig till slut.

I vårt fall med matlådor och sparade rester så tror jag problemet ligger i att vi tänker att vi sparar rester och så finns det till barnen om vi skulle äta nåt som dom inte gillar eller om dom blir superhungriga när vi känner att vi kan hoppa lunchen, sen glömmer vi liksom bort att det finns när det skulle behövas. :)

Anmäl
2015-05-29 14:58 #273 av: [WickedAlly]

#271 Oj, ja 1/3 är verkligen märkbart. 
Det är ju så man får göra ja, handla smart så att det finns det många måltider. Jag och min mamma åker och handlar vid varje löning, sen köper jag bara mjölk, bröd och pålägg på orten där vi bor. Spar ganska mycket pengar på att göra så :) Hade visserligen sparat ännu mer om jag inte köpte en del onödigt när jag handlar mjölk, men lite ska man ju leva också :) 

Konstigt att man alltid ska iväg på något när ekonomin inte är på topp, slår aldrig fel :o

Anmäl
2015-05-31 19:21 #274 av: JeFo

I år fick jag paket! ❤️

Och idag jobbade jag sista dagen.
Ledig till v 35 nu 😃

Anmäl
2015-06-01 05:31 #275 av: Thiah

#247 vackra!
Jag vill också ha semester nu. Tycker att det hela tiden är 5 veckor kvar...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-06-01 08:41 #276 av: JeFo

Äldsta dottern som tjatat på sin far. Så tack Tyra! 😊

Jag börjar min första lediga dag med spöregn.
Alla portar är öppna!
Har en köttgryta på och det känns som höst.
Rädd att det bara smäller till å blir 40 grader sen ist!

Igår fick vi äntligen tag på en sommarstuga!
Hitta sådan för typ 15 pers är inte lätt.
Blir Stockholmsskärgård 😀
Holly älskar ju vatten så ska bli mysigt.

Står ganska stilla annars... Holly är det full fart på men i själva utvecklingen är det lugnt. Inga tänder på g och inget prat.
Hon gillar och springa efter fotbollar, vadå att Ric är nöjd 😛
Äter själv, vägrar att bli matad sedan en tid tillbaka.

Har det blivit nån bebis Christine?
Tänkte på dig igår och fick för mig att det skulle bli en morsdagsbebis.

Hoppas tiden går fort för dig Thiah!

Anmäl
2015-06-01 13:48 #277 av: ChristineL

Ingen mors-dag-bebis. En mors-dag-dator blev det istället ;) Mannens dåliga samvete över att ha missat/struntat i min första mors dag kröp nog upp till ytan lite...

Anmäl
2015-06-01 14:56 #278 av: [TanatosNyx]

Hahah damn Christine Gapskrattar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-06-01 15:52 #279 av: em.nord

Ni som har mig på Facebook behöver ju inte säga något där men. Elliot ska bli storebror i februari! :) plussade idag!
ps: vatten på stickan, har sköljt av den ;)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-01 15:52 #280 av: em.nord

Christine din stackare vad segt! Denna väntan sista dagarna suger...

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-01 15:58 #281 av: [WickedAlly]

Åh, kul! Grattis!

Hur långt blir det mellan dem? :)

Anmäl
2015-06-01 15:58 #282 av: fridaas

#279 Grattis! Va roligt!

Anmäl
2015-06-01 16:07 #283 av: em.nord

Tack :) blir runt 15 månader mellan dem. Vi har försökt aktivt så är superglad :)
& jag erkänner. Jag hoppas på en flicka, kalla mig dålig mamma men så är det :)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-01 16:45 #284 av: ChristineL

Grattis Emma!

Ja, det blir en juni-bebis här då istället för maj-bebis :)

Anmäl
2015-06-01 17:05 #285 av: soundtrack

Grattis!
Jag är så sugen på en nr 2, pga att min lilla bebis ju inte är nån bebis längre! :O vad hände liksom? Men samtidigt är hon en liten odåga just nu som verkligen suger musten ur en så det är tur att det kommer dröja ett tag ändå... Sätter i min sista P-ring på fredag. När den åker ut efter 3 v så får vi se vad som händer. Ingen ny ring in iaf, men vet inte om vi kommer börja försöka direkt (under förutsättning att min kropp är lika snabb på att återställa sig denna gången) eller om vi avvaktar lite. Vill nog helst inte ha barn i början av sommaren egentligen..

Anmäl
2015-06-01 17:06 #286 av: JeFo

Men oj, grattis! 😃
Måste gått fort?!
Åh vad kul.... Blir inte alls avis 😛

Anmäl
2015-06-01 17:17 #287 av: Thiah

#279 Grattis!

Här hemma har vi knappt tid/ork/humör för nått vad sex heter. Ibland kan vi vinka från olika rum ;). Båda är dunderförkylda ännu och Joel är en gnällspik. Han dregglar och har fingrarna i munnen en massa. Undrar om det är fler tänder på kommande eller bara lite hederlig flunssa.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-06-01 19:47 #288 av: em.nord

Tack alla :)
Ja, efter andra regelbundna mensen blev det så fort gick det! :)
Grejen är att helt ärligt, Elliot som inte sover på natten tar knäcken på mig och jag är faktiskt rädd att om jag inte har bebis eller är gravid när han börjar sova, så kommer jag inte ge mig in i detta igen :D helt ärligt. Vill ha småbarnsåren bakom mig liksom. Fast lär ju bli en nr 3 längre fram sen om några år. ;)

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-01 20:35 #289 av: [WickedAlly]

#288 Tänkte på ett sätt likadant, vi provade visserligen inte aktivt men jag skyddade mig inte. En bebis var mer än välkommen så att säga. 
Men Wille höll ju på så som Elliot gör och jag tänkte lite att bättre ett rent helvete en kortare tid än att börja om gång på gång, vi satsar nämligen också på en trea om några år :)

Anmäl
2015-06-01 21:23 #290 av: PogoPedagog

Jasg som har 17 mån mellan ,mina hälsar att första året är TUFFT! Men sen runt 10 mån börjar det lätta och nu är det jättekul att barnen redan leker massa med varandra. Miranda blev ett 11 maj. Många andra med pseudosar säger samma sak nämligen att första året är jobbigt men att det sen är så himla kul att ha bernen tätt.

Anmäl
2015-06-01 21:47 #291 av: [WickedAlly]

Då vet vi vad vi har att vänta ;D
Men jag tänker att det kanske blir pyttelite enklare när man vet att det kommer bli väldigt tufft, att vara förberedd är ju oftast väldigt bra så slipper man chocken i alla fall :)

Anmäl
2015-06-01 22:11 #292 av: PogoPedagog

Det är så himla gulligt när Bastian 2,5 år jämt vill ha mde Miranda och ropar åt henne att komma när han ska göra något nytt. ( inte när han vill leka med sina leksaker dock ,haha, de får hon inte röra). De senaste dagarna är dammsugaren bästa grejen. Så fort man slår på den kommer båda farande och skriker i högan sky av glädje sen leker det med den ihop och är jätteglada. Den blåser ut luft roligt ovanpå tycker de.

Anmäl
2015-06-02 00:29 #293 av: Theres

Grattis Emma :)
Jag vill ha nästa barn i April om två år, så Elyon är 2. Men går och dagdrömmer om att jag är gravid hela tiden, så vet inte om jag kan hålla mig :/
Vägrar iallafall p-piller då jag fick så många missfall innan Elly, så vill inte riskera något med piller eftersom det kan dröja innan man blir gravid när man slutar. Plus att jag blödde hela tiden när jag åt cerazette. Så blir det barn så blir det :) Har dock bara haft sex två gånger sen förlossningen och då hade vi kondom, så känner mig rätt safe även om Fantomsparkarna får mig att tro annat.

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-06-02 01:29 #294 av: [TanatosNyx]

Är jag den enda som inte har fantomsparkar? :P

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-06-02 06:01 #295 av: em.nord

#291 precis. Vi blir inte helt förskräckta ;) Jag är helt inställd på att det lär bli skitjobbigt första året. Försöker spara en månad av daniels pappadagar på Elliot så han kan vara hemma och hjälpa till.
Jag är orolig över att inte orka med Elliot också :(

#292 aw så söt ^^
#293 försår dig :) tänkte med väntat till 2017 men ångrade mig så vi får väl se... 2 år mellan är rätt tätt det med :)
#294 jag har aldrig haft fantomsparkar heller! Läskigt, hade trott jag var gravid igen

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-02 06:06 #296 av: em.nord

Vad har ni för planer i sommar?
Vi försöker planera dagsutflykter som inte kostar skjortan.
Det ska finnas nån trollskog på norra Öland vi tänkte ta. Nån liten ö utanför karlskrona. Skällbygård i Kalmar. Barnens gård karlskrona tror jag Elliot är för liten för. Lika så leos lekland eller när var ni där första gången om ni varit där?

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl
2015-06-02 08:04 #297 av: fridaas

#296 vi är ofta på Leos, mest för 4åringens skull, men Noel tycker också att det är roligt och Han blir ett år nu den sista juni, var den.tiden. Nu har tagit vägen.. Han skrattar massor när vi är uppe och klättrar eller är i bollhavet.

Vi ska försöka komma i väg till kolmården i år, lovade Alwa förra året, men så krockade jag och sambon förstörde ryggen, så det blev inte av.
Sen blir det nog en dag på high chaparall. Jag ska mestadels jobba i sommar så det blir sambon och barnen som får hitta på saker.

Anmäl
2015-06-02 08:11 #298 av: em.nord

Va kul det låter! :) aldrig varit på Kolmården... men vill dit ;)
tänkte åka till leos i slutet av sommaren då Elliot är 10månader +. Eller när han kryper vilket han inte gör än. Lite sen på det tror jag?

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.