Förlossningen

Musik vid förlossningen?

2015-02-09 16:10 #0 av: Magnetism

Ja, har ni som förlöst barn tidigare tagit med er musik? Ska ni som är gravida ta mer er någon skiva? Eller tar man med sig ett usb? Någon som vet hur det fungerar?

Och jag funderade på om man får ta med sig vad som helst om man får ta med sig musik? Om jag ska ligga där i flera timmar så lyssnar jag gärna på något, men jag lyssnar ju på death/black metal och olika sorters core, som många anser är oljud och skräp, men jag vill ju inte att läkarna/barnmorskorna och alla som ska hjälpa mig springer ut ur rummet eller vantrivs pga musiken? 

Jag lyssnar förstås på 80-tals rock också, det kanske är lite mer acceptabelt där inne? Eller spelar det helt enkelt ingen roll, är dom vana vid all sorts musik och bryr sig inte? 

Anmäl
2015-02-09 16:27 #1 av: [TanatosNyx]

Dom är nog vana vid det mesta, men kolla upp vad som finns att tillgå där du ska föda. Här finns gamla radioapparater med cd-läsare, that's it Lipar usb skulle aldrig funka här, då skulle jag få ha mp3. Däremot är rummen väldigt ljudisolerade, så tänk inte på omgivningen Gapskrattar (iaf här, är väldigt få jag hört lyckas bröla igenom så det hörs ut, då har det varit riktigt riktigt "jag tar i allt jag kan för nu jävlar dör jag" vrål).

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-02-09 16:36 #2 av: soundtrack

Jag gjorde en Spotify-playlist som jag planerade att lyssna på, men sen när det väl kom till kritan var jag inte alls sugen på att lyssna på musik faktiskt.

Anmäl
2015-02-09 16:47 #3 av: fridaas

Vi hade radion på när dottern föddes, men jag blev förbannad på alla ljud varje gång jag hade värkar så sambon fick stänga av stup i kvarten :P
När sonen föddes hade vi ingenting

Anmäl
2015-02-09 16:55 #4 av: sussa08

Jag ska packa ner "mp3" (Heter det så fortfarande??), en till mig och en till maken, två par hörlurar och en portabel högtalare.. Vet att maken kommer vilja ha musik och vi lyssnar inte på likadan musik :) Hans musik kan lätt stressa mig så han får lyssna med lurar, och det brukar jag föredra själv också.. Men fall det inte fungerar och jag vill ha musik eller nåt så blir det bra med en liten högtalare på låg volym, hatar hög musik :P

Anmäl
2015-02-09 17:25 #5 av: Thiah

Vi hade en CD spelare på rummet men hade radion på. Det var skönt med bakgrundsljudet tyckte jag. Minns att när jag sov med edan så tittade maken på en viss YouTube kanal. Och den killen som har den kanalen har en sådan lugn röst att maken fick skruva upp.somnat otaliga nätter innan Joel kom till den rösten.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-02-09 17:56 #6 av: Magnetism

Ja jag funderade på att bränna en cd skiva och ta med :) men en portabel högtalare kan ju funka också! Jag har en som man kopplar till mobilen med bluetooth så den är ju sladdlös också... Kan dock vara roligt att ha kvar skivan efteråt kanske! Men snart kan man väl inte spela skivor längre... haha :P 

Anmäl
2015-02-09 20:05 #7 av: JossanH

Jag som älskar musik trodde jag skulle vilja lyssna, men första gången orkade jag inte och andra gången gick det så pass fort att jag inte hann fundera på det ;)

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2015-02-09 20:28 #8 av: ChristineL

Det är olika på olika sjukhus. På en del ställen har dom wifi exempelvis, så då kan du ju ta med dig dator/platta med musik. På andra ställen har dom radio/cd-spelare så man kan ta med eget.

Anmäl
2015-02-09 20:33 #9 av: JeFo

Jag som gillar musik grejade det inte under förlossningarna.
Ville ha tyst och gick väldigt mycket in i mig själv. Tror de är vana vid bra mycket så lite hårdare skrämmer nog inte 😀
Nästan så man låter lite så själv stundtals 😛

Anmäl
2015-02-09 22:30 #10 av: Theres

Jag sjöng själv :) Låg och sjöng Sias Chandelier så högt jag kunde i masken ^^

golf.ifokus.se

Anmäl
2015-02-10 03:44 #11 av: Snovit79

Jag vet inte om den möjligheten fanns vid första barnet. Minns ingen spelare, radio eller förslag från BM. Denna gång står cd-skiva med i förslag att packa i förlossningsväskan från mitt BB.
Vet inte om jag ska packa. Har en cd med avslappnande musik (harpa, fågelkvitter osv), men funderar på hårdrock. Eller så nöjer jag mig med Rock Klassiker på radion. Karlns dödsmetall vill jag dock slippa. Den gör mig stressad och förbannad. :-)

Anmäl
2015-02-10 05:41 #12 av: Thiah

#11 vi har rock klassiker(finlands version då ;)) så det låter som ett mycket bra val.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-02-10 14:58 #13 av: Magnetism

#11 Haha lite förbannad skadar väl inte när man ska ta i för kung och fosterland ;) 

Du kan ju ta med dig både avslappningsskiva och en med hårdrock :) det ska nog jag göra ^^ 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.