Personliga berättelser och erfarenheter

Baby- & Barnmässan 2013

2013-02-24 11:17 #0 av: ChristineL

För 8:e gången presenteras Baby- & Barnmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Detta var mitt första besök där och här berättar jag om min upplevelse.

Bildtext...

För vuxna

Över 100 utställare, fullproppat med med blivande föräldrar och föräldrar med barn. En dröm för blivande föräldrar skulle jag säga. Här har du möjlighet att testköra barnvagnar i olika terräng, upp och ner för trappor och kullar och genom trånga dörröppningar. 

Du får möjlighet att prata med alla möjliga olika leverantörer inom barn och barnsäkerhet. Dom är riktiga proffs allihopa, du får testa allt från bärsjalar till bilbarnstolen. Du har även möjlighet att gå på olika föreläsningar. Lillugglans BVC pratade barnsjukdomar och HLR på barn, Family lab berättade hur du som förälder eller närstående stärker barnens självkänsla. 

                                               För barn

Bildtext...

Det fanns även fullt upp med spännande saker för barnen att upptäcka. Ballonger i spännande färger och modeller, clowner, pirater, Spindelmannen och Batman från Superhjältar mot cancer, Alfons Åberg och hans pappa, ansiktsmålning, godisregn, teaterföreställningar, målarhörnor. Spojl fanns också på plats för den som ville ha en ny frisyr. För de lite äldre barnen fanns möjlighet att testa olika tv-spel, och för barn i alla åldrar en danshörna.

Andra bra utställare man kunde träffa var BRIS, Stiftelsen Friends och Stiftelsen Min Stora Dag. Alla tre jobbar för barns rättigheter på olika sätt så jag tyckte det var jättebra att dom syntes på mässan.

Mässerbjudanden

Naturligtvis fanns det mängder med bra deals på mässan, på dom lite dyrare grejerna var det nån eller ett par hundralappar i rabatt och de allra flesta företagen som sålde kläder hade 50% rabatt, riktigt bra tillfälle att fynda med andra ord! Själv kom jag hem med matchande napp, napphållare och dregglis samt en bärsjal. Tyvärr var det ju precis innan löning, hade gärna shoppat lite till. Många företag hade olika tävlingar och medlemsklubbar man kunde skriva upp sig på och en hel del gratisgrejor och goodiebags. Det bästa måste varit erbjudandet på gravidmassage, det kommer definitivt användas!

Bildtext...


Minus med mässan

Matutbudet: Ett café som bara serverade fika och ett litet antal smörgåsar och ett café som även serverade pannkakor och korv med bröd. Vi fick leta innan vi hittade skyltar mot Restaurang Mix, då hamnar man utanför mässhallen men med stämpel på handen kommer man in igen. Vill man ha varm mat är det hit man får gå. För 99:- fanns det två varmrätter att välja på, inklusive dricka, salladsbuffé och kaffe. För barn fanns det köttbullar som alternativ till "vuxenmaten". Kom senare även på att man säkert hade kunnat gått till In Contro också, men svårskyltat.
Utställare som 3 och Telenor: Ärligt talat, jag tycker dom är som hökar på stan och nu är dom även med på en barnmässa? Nej, dom hörde inte alls dit enligt min mening.


Anmäl
2013-02-25 10:42 #4 av: SyntHare

Vad mysigt :) Jag önskar att jag hade kunnat åka dit men jag var alldeles för trött efter två intensiva veckor på praktiken och sambon hade ingen lust att köra. Det får bli en annan gång! :)

Anmäl
2013-02-25 12:43 #5 av: Tina-A

Verkar varit mysigt! :-)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2013-02-25 12:58 #6 av: ChristineL

Det var verkligen jättemysigt! Kommer nog inte gå nästa år men när vi väntar ett syskon till filuren så gör vi det :)

Anmäl
2013-02-25 14:00 #7 av: noir

Låter som det är samma koncept som underbara barn mässan i sthlm!
Fast tyckte de fanns mer mat och fika utbud i sthlm. Beror väll delvis på mässhallen vad som går att erbjuda.

Men vad gjorde telefonbolagen där? Vad var deras slogan eller vad man ska säga? Alla som är där som inte är direkt något barnrelaterat hade i sthlm en twist som gjorde att man som förälder skulle kunna tänkas vara intresserad. Inte bara "ny mobil med toppen abonnemang!"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.