Mamman under graviditeten

Träning för gravida

2007-02-24 23:48 #0 av: Greizy

Detta kan vara till hjälp för dig som vill fortsätta träna även fast du är gravid. Här kan du hitta en del aktiviteter som passar både dig och magen. Enjoy!

Simning:

Denna träningsform är bra för både kropp och själ. Man känner sig smidig samtidigt som man tränar både konditionen och styrka. Är bra för dig som lider av ryggbesvär. Simning ger dig också tid att slappna av och tänka.

Dessutom finns det en mängd simhallar över hela landet och man kan välja vilken man känner sig bekvämast i.

 

Meditationsbad:

Detta gör du i en grupp på ca 4 personer. Ni kliver ner i en varm bassäng i ett nedsläckt rum med levande ljus och avslappnande musik. Med hjälp av flytkuddar och frigolitormar flyter man och tränar avslappningsandning medan terapeuten går från person till person och vaggar en fram och tillbaka. Detta pass pågår i ca 35 minuter och en hårbottenmassage ingår.

 

Ett sådant pass finner man i Centralbadet i Stockholm och kostar 350 kr inkl. entré avgift till det vanliga badet.

Vill man kika mer på detta kan man gå in på: www.centralbadet.seLänken öppnas i nytt fönster

 

Floating:

Innebär att man ligger i en tunna/kapsel med kroppsvarmt saltvatten. Under tiden man ligger där kan man välja att ligga där i tystnad eller att ha avslappnande musik i bakgrunden. Man flyter i ca 45 minuter. Folating sägs vara mycket bra för blocirkulationen.

Kostnaden varierar beroende på ställe, men från ca 400 kr/gång. Floating kan man göra lite överallt i landet.

 

Gravidgympa:

Detta är som ett vanligt gympass fast utan hopp och magövningar. Man lägger istället vikten på att träna rygg, bäcken samt avslappning.

Priset varierar beroende på anläggning, men ca 80 kr/gång. En av anläggningarna som kan erbjuda detta pass är bland annat Friskis och Svettis.

www.friskissvettis.seLänken öppnas i nytt fönster

 

Pilates:

Är en lugn tränings form där man tränar mycket med bollar och ringar. Man blir smidig, tränar både rygg och bålstabiliteten, samtidigt som man lär sig hitta rätt andningsteknik.

Priset är ca 160 kr/gång men det finns även kort att köpa, 8 gånger för 1200 kr.

Vill man veta mer kan man besöka följande:

www.centralbadet.seLänken öppnas i nytt fönster

www.pilates.seLänken öppnas i nytt fönster

www.ylab.comLänken öppnas i nytt fönster

www.hagabadet.seLänken öppnas i nytt fönster

 

Yoga:

Detta är en form av gruppträning där du tränar det mesta, både smidighet, styrka och andningtekniker. Man har en instruktör som leder en igenom passet och oftast har man låg avslappnande bakgrundsmusik att träna till. Passet pågår mellan 60-90 minuter.

Kostar ca 120 kr/gång, men det finns kort erbjudanden beroende på vilken anläggning man besöker. MVC kan också ha information om dessa kurser.

Annars besöker man:

www.yoga.seLänken öppnas i nytt fönster

www.yogacentrum.seLänken öppnas i nytt fönster

www.yogayama.seLänken öppnas i nytt fönster

 

Källa och inspiration för denna artikel är hämtad från: Vi Föräldrar

 

Av: Greizy

Datum för publicering

  • 2007-02-24
Anmäl
2007-03-08 15:24 #1 av: reddie

Finns en hel del att göra för de gravida. Men alla dessa utbud finns tyvär bara i större städer.

Jag gick på vattenaerobic då jag väntade min flicka. Fast det var bara i början av grav fram till 4:e månaden. Sedan är promenader ett bra sätt att hålla igång (för de som kan och inte lider av foglossning).
Jag hade inga krämpor och kunde både cykla till jobbet och rida ända in i 9:e graviditets månaden.

Anmäl
2008-07-28 13:37 #2 av: [tiiia]

Jag har hört av en bekant (hon är personligtränare) att man skall fortsätta träna som man gjort tidigare, på samma sätt men minska träningstiderna. Det är inte bra att sluta att t.ex jogga/ simma/springa osv bara för att man blir gravid, dessytom så orkar kroppen tydligen med förlossningen på ett helt annat sätt om man är vältränad (bra kondis mm).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.