Din Hälsa

Listeria

2017-06-27 06:04 #0 av: Lena90

Hade ni vågat äta kyckling pålägg som har råkat lega ute i rumstemperatur i två timmar om ni misstänker att ni kan vara gravida? Glömde det ute igår och är jätte nojig nu om jag vågar äta det för just risken för listeria? Normalt hade jag inte tvekat men om jag nu skulle vara gravid vill man ju inte förstöra något.

Carpe diem!

Anmäl
2017-06-27 07:22 #1 av: EmiliaTorstensson92

Jag hade slängt, dumt att chansa :)

Anmäl
2017-06-27 07:37 #2 av: Fien

Jag hade inte heller ätit det, nu har det ju varit lite listeriafall sista veckorna. Hade inte ätit det som icke gravid heller, listeria känns som något man helst slipper oavsett tillstånd.....

Anmäl
2017-06-28 01:58 #3 av: Alexzandra630

Jag hade inte ätit det ogravid heller. Dumt att chansa.

Anmäl
2017-06-28 13:00 #4 av: Smulan_88

Just kyckling och räkor är jag själv extra noga med, typiska matförgiftnings källor. Så jag hade själv hoppat.

Anmäl
2017-06-29 21:52 #5 av: mollyt

Hm... "misstänkt vara gravida" innebär att du inte plussat ännu? Om du är så tidigt i graviditeten så får cellklumpen (senare kallat embryot) inte sin näring från dig utan från gulesäcken (liksom tänkt äggulan i hönsägget).

Men sen, beror på. Som ogravid hade jag ätit (tänker mig att jag haft en smörgås i ryggsäcken till lunch om jag varit på utflykt) men som gravid lät jag bli så gott som alla charkprodukter just för att jag inte ville chansa. Då höll jag mig till packad mat (gärna vakumpack) där det framgick när smörgåsen var gjord och såg till att bara äta ny mat. I kylskåpet hemma sänkte vi temperaturen för att listeria inte trivs i kyla.

Anmäl
2017-07-03 21:41 #6 av: Lena90

Kycklingen åkte i soporna. Håller med er andra att inte värt att riskera något.

Carpe diem!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.