Komplikationer

Sjukskrivning

2017-04-13 17:16 #0 av: Elsa

Jag har äntligen fått en tid till läkare för sjukskrivning! För en vecka sedan var jag hos sjukgymnast för att få hjälp med mina problem, hon sa att det mest troligt är foglossning (vet inte varför hon inte kunde säga att det ÄR det, men hon kanske inte är så kunnig inom just det..). Fick även övningar att göra och hon kollade på mitt foglossningsbälte jag köpt och det fick tummen upp.

Men nu till läkaren då, jag skulle vilja bli sjukskriven 25% eller 50%.. vad säger man då? Jag klarar mina arbetsuppgifter (förskollärare 1-3 åringar) men det är som att kroppen ger upp efter halva dagen. Måste man överdriva? Det känns så fel att överdriva, men jag gör allt för att kunna få bli lite sjukskriven. Är rädd att det är för tidigt att bli sjukskriven, att dom tycker man ska orka lite till men jag tror inte jag gör det.

Anmäl
2017-04-13 17:47 #1 av: Alexzandra630

Säg som det är. Att du vill jobba men kroppen orkar inte. Och så beskriver du exakt vilka arbetsuppgifter du inte klarar efter halva dagen. Det är bättre att börja med 25% och sen öka efter hand. Då har du också en chans att känna hur mycket du orkar.

Låter skumt att sjukgymnasten inte kunde säga om det var foglossning eller inte.

Anmäl
2017-04-13 18:08 #2 av: Fien

Jag tycker det är en självklarhet att man är ärlig. Säg som du upplever det och så får läkaren sjukskriva dig efter vad h*n anser vara lämpligt. Blir problemen värre är det ju inte svårare än att man tar kontakt med läkaren igen.

Anmäl
2017-04-21 10:27 #3 av: Elsa

Fick träffa en jättebra läkare! Behövde dock inte säga så mycket innan hon sa att jag bör bli sjukskriven minst 50% iallafall, fram till bf datumet. Så nervös som jag varit innan, helt i onödan :)

Hon kände lite på mina fogar och frågade var jag hade ont, men hon såg ju också att jag varit till sjukgymnasten. Skulle återkomma om jag inte klarar av att jobba 50% fram till bf.

Anmäl
2017-04-21 11:54 #4 av: Fien

Vad skönt! Tycker de är snabba med att sjukskriva ändå... jag ville inte bli sjukskriven så till sist kom vi fram till att jag fick jobba 50%, men att jag måste höra av mig om det blir värre (får sammandragningar och värkar om jag anstränger mig).

Anmäl
2017-04-21 15:38 #5 av: Elsa

Ja verkligen härligt! Jaa, men jag tror dom märker ändå om man gör det "bara för att" eller om man verkligen behöver.

Ja man ska ju inte bara orka jobbet, man ska ju orka med en förlossning sen också :)

Anmäl
2017-04-21 16:07 #6 av: Fien

Haha ja och efter förlossningen ska man orka med en bebis som kräver mer än 100% av en (jag tyckte amningen tog enormt mycket energi från mig). vi har även en tvååring hemma som kräver sitt... så nu är jag faktiskt rätt så nöjd med at jobba 50% trots min ovilja innan. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.